EneDue 446 Napisano 21 Czerwca 2020 @Maya przypomnij mi proszę na co jest spirulina? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maya 17 Napisano 21 Czerwca 2020 @EneDue Ma auksyny, czyli te hormony wzrostu roślinek, kupę chlorofilu ( mam nadzieje, ze to nie siła sugestii ale ładnie się „stroszy” po podlaniu?) azot, fosfor i wiele innych, sporo jest o nawozach z alg w necie, bardzo chwalą, wiec daje, bo i tak mam zawsze pod ręka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 21 Czerwca 2020 @Maya spiruline mam w domu a same glony poszły do kiszonej rzepy. Ale może sam łyżeczkę spiruliny przy następnym podlewaniu. Może wystarczy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maya 17 Napisano 21 Czerwca 2020 @EneDue ja łyżkę rozpuściłam w 0,5 wody, tak wyczytałam, piszą tez growerzy ze daja do papki z kawy, mieszają z herbatka z banana, albo jako oprysk na liście @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 21 Czerwca 2020 @Maya dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maya 17 Napisano 21 Czerwca 2020 (edytowane) @EneDue Daj znać, czy widać jakiś efekt! +szanuje za kiszonki, super, ze to nie tylko zajawa gospodyń domowych ? Edytowane 21 Czerwca 2020 przez Maya @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Czerwca 2020 @Maya zdrowo rośnie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 21 Czerwca 2020 Jesli nie siedzi w nawozonej fabrycznie juz ziemi typul All mix, to daj jej azotu bo blada troche. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maya 17 Napisano 21 Czerwca 2020 @CheMsKuN może faktycznie trochę za jaśniutkia, dostanie, dzieki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maya 17 Napisano 26 Czerwca 2020 Okolo 16 dni, zrobiłam lst, jakoś to wyglada (?):p 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 26 Czerwca 2020 @Maya potrzebują światła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maya 17 Napisano 26 Czerwca 2020 @Tester Pochmurno było kilka dni, a nie zdążyłam skombinować jej Dobrego doświetlenia:/ Już słońce wróciło może nie będzie się tak wyciągać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 26 Czerwca 2020 Będzie. Choćby nie wiem jak słońce świeciło ona urośnie na swoją wysokość. Tak ma w genach. Jak ma urosnąć na 110cm to bez treningu urośnie w te okolice 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 26 Czerwca 2020 ważne aby się krzaczyła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maya 17 Napisano 26 Czerwca 2020 To miałam na myśli, poszła w górę dużo bez rozkrzaczonych listków @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Czerwca 2020 @Maya dobrze zrobiłaś lst, skręciłaś, żeby zrobić okrąg co jest na plus. Chociaż ja zrobiłabym pewnie tak: (ale już nic nie zmieniaj) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maya 17 Napisano 30 Czerwca 2020 Haha podobnie sobie to rozrysowalam zanim zaczęłam ? Faktycznie, tak więcej miejsca miałaby, ale zrobiłam tak, bo te młode bardziej pokazywały się z tej strony i chciałam odsłonić. Niedługo czeka to następną, wtedy lepiej przemyśle? Dziękii @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 30 Czerwca 2020 Moim zdaniem mogłaś przesadzić przed lst. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maya 17 Napisano 30 Czerwca 2020 @EneDue jakoś się bałam, przesadzę jak młode będą mocniejsze. Czy lepiej już teraz?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 1 Lipca 2020 Jak uważasz. Moim zdaniem łatwiej wyjąć z doniczki prostego krzaka niż położonego. Bierzesz krzaka między dwa palce i obracasz doniczkę na dłoń i wyciągasz "babke jak z piasku " 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach