Tester 1,408 Napisano 3 Marca 2019 NASIONA MARIHUANY FEMINIZOWANE Nasiona feminizowane są tworzone w celu uzyskania jedynie żeńskich roślin. Normalne nasiona konopi mogą wyrosnąć jako rośliny męskie lub żeńskie - decydują o tym chromosomy płciowe X i Y. "Feminizacja" to proces zmuszenia roślin żeńskich do wytwarzania męskiego pyłku, potrzebnego do wytworzenia nasion.Roślina z dwoma chromosomami X będzie żeńska w 99% przypadków. NASIONA MARIHUANY REGULARNE Występujące naturalnie rośliny marihuany są rozdzielnopłciowe, co jak pewnie pamiętacie ze szkolnej biologii oznacza, że występują żeńskie i męskie osobniki. Krzyżują się one między sobą dzięki czemu powstają coraz to nowsze odmiany i gatunki.Regularne nasiona to właśnie takie, z których wyrosną męskie i żeńskie rośliny, a grower nie ma żadnego wpływu na ich płeć. Nasiona regularne mają wielką wadę właśnie dzięki temu że nie wiemy co wyrośnie, a przecież nie chcemy palić męskiego osobnika. Wizualnie nie da się odróżnić nasion feminizowanych od regularnych, aby mieć pewność co do swoich nasion to należy kupować je u sprawdzonego producenta. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 30 Lipca 2019 Ja preferuje nasiona feminizowane mam pewność że wyrośnie żeńska roślinka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Stycznia 2022 Jakie srebro stosować? Jonowe czy niejonowe? Bo chcę zakupić preparat a teraz już sam nie wiem które wybrać a może to obojętne? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 10 Stycznia 2022 @Jerzy jaki preparat, kup sobie azotan srebra albo gotowy już specyfik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Stycznia 2022 21 godzin temu, Andi napisał: kup sobie azotan srebra albo gotowy już specyfik Szukałem właśnie...pisałem do jednego ze sklepów w sprawie ,,Silver Spray" jaki ma skład a oni mi odp,, doniczki małe po 5 zł a duże po 15 zł" ha ha Pisałem do drugiego sklepu o ten sam spray, to nic nie odp. Pisałem do trzeciego sklepu, to napisali, że skład jest nieznany. Nie wiem czemu ale nie chcą podać skladu. W aptece można kupić srebro koloidalne o różnej mocy ale jest jonowe i niejonowe, to obojętne jest? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 11 Stycznia 2022 To srebro w sklepach ma max 50ppm, używałem kiedyś takiego bez efektu. Musiało by być mocniejsze, 150-200ppm. J.w. najlepiej STS, albo gotowy już feminizator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach