Farben2 47 Napisano 7 Czerwca 2020 Na start 2tyg pod cfl 250, na 11 nasion wykiełkowało 6 ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 7 Czerwca 2020 @Farben2 słońce dobrze tam dochodzi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farben2 47 Napisano 8 Czerwca 2020 @Tester słońce ma od 9 do 18 więc powinno być szkoda mi tych dwuch godzin rano i wieczorem że nie świeci ale nie moge nigdzie indziej pszestawić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 8 Czerwca 2020 Ma 9 godzin słońca? To słabo ale trzymam kciuki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farben2 47 Napisano 9 Czerwca 2020 Nie dość że pogoda bardzo kiepska to jeszcze mszyca zaatakowała planty,ale niema tego złego chciałem naturalnie wytępić.mszyce więc pognerałem w internecie dowiedziałem sie że czosnek z wodą w odpowiednich proporcjach świetnie radzi sobie z mszycą więc sspryskałemplanty takim roztworem, mszyc faktycznie ubyło ale nie zlikwidowało za to odkryłem że ten środek rośliny wręcz uwielbiają ,po oprysku z czosnku rośliny dostały kopa wyraźnie widać że uwielbiają ten oprysk, twraz czekam na ładną pogode, jak myślicie rośliny mogą sie zepsuć.od tej pogody gdzie pszez 2 tyg prawie słońce z zachmur nie wychodzi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 9 Czerwca 2020 @Farben2 wyciągnąć się mogą trochę ale mają już liści trochę więc będą łapać promienie słoneczne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farben2 47 Napisano 10 Czerwca 2020 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farben2 47 Napisano 10 Czerwca 2020 2 godziny temu, Farben2 napisał: Musze je mocno wykszywiać ku dołowi bo niemogą wyrosnąć po za balustrade bo niepowołane osoby mogą zobaczyć, niewiem co mam zrobić z zapachem po podwórku chodzą sąsiedzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 10 Czerwca 2020 (edytowane) @Farben2 Ładne krzaczki, resztkę mszyc możesz usunąć ręcznie albo za kilka dni zrobić kolejny oprysk z czosnku jeśli ma tak pozytywny wpływ. Teraz każdy zmaga się z mszycami, jest ich mnóstwo i dosłownie wszędzie @edit gdy podrosną to możesz donice opuścić niżej i wystawić jakieś ładne kwiaty balkonowe, które również pomogą zakamuflować dziewczyny a i jeśli będą miały intensywny zapach to tez Cię uszczęśliwi, może lawenda? Odstrasza również komary Edytowane 10 Czerwca 2020 przez SicWolf @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farben2 47 Napisano 10 Czerwca 2020 @SicWolf jak zobacze jakąs mszyce to odrazy zabijam oprysk z czosnku to nie robie bo i tsk cały czas deszcz to i by oprysk nic nie dał, ta mszyc to plaga mam na wszystkich pomidorach ogórkach i papryce, no właśnie dolnic nie moge opuscić niżej musiał bym nogi poucinać od tej dolnicy mam kwiaty balkonowe ale nie mogą być za duże bo bendą pszysłaniać słońce marysi, tak lawenda to powinien być niezly pomysł,ewentualnie sprubuje jak w indoże zapach kamuflowac amolem @SicWolf jedno mnie zastanawia, mówią że automat po miesiącu powinien już kwitnąć a moje 4 auto nie kwitną pszynajmniej niezauważyłem, za to zaczynają pachnąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 10 Czerwca 2020 @Farben2 No to pomyśl jakby tu zmontować coś na szybko i dać niżej krzaczki, może jakieś uchwyty zawiesić na poręczy? Nie martw się, że jeszcze nie zakwitła na out rośliny bardzo często robią to później, moja white widow pokazała preflowery w 37 dniu ? a im później tym więcej czasu na wegu wiec plony większe xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 10 Czerwca 2020 Nie żebym się czepiał, ale najpierw przestudiowałbym podstawy języka polskiego, a później brał się za uprawę 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 11 Czerwca 2020 Zamiast obniżać krzaki, podnoś balustradę. W sensie domontuj coś do niej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farben2 47 Napisano 11 Czerwca 2020 Myślałem raczej nad tym aby rośliny giąć ku dołowi pszez cały cykl czy to nie za dobry pomysł? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 11 Czerwca 2020 Próbuj, z tym sezonem będziesz miał najtrudniej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 11 Czerwca 2020 @Farben2 Nie masz innego wyjscia jak trzymac je nisko przy ziemi, ale w pewnym momencie przerosnal Ci doniczke (tym bardziej ze sie wyciagaja bo maja za malo swiatla) i co wtedy zrobisz ? Zreszta powinienes je giac w spirale i nie poprostu klasc na glebie, w ten sposoub bardzo szybko zabraknie Ci miejsca. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 13 Czerwca 2020 Tak jak pisał @CheMsKuN lat trzeba było robić jak zygzak albo spirala. Pamiętaj tylko że jak zacznie kwitnienie to dobrze jej już nie doginać. A topy same pójdą w górę. Ja osobiście kupiłbym sobie kawałem polprzezroczystej plexi i doczepił do balkonu. Będziesz miał blokadę na wscibskich @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farben2 47 Napisano 14 Czerwca 2020 Jedna roślina pokazała płeć, rośliny mogą ok 20cm w góre rosnąć bez pszypału myślicie że urosną więcej jak te 20 cm? Z sezonówki cherrera mam zamiar klony pobierać i do boxa wstawić czy to dobry pomysł? Rodzina u mnie bywa jak narazie wszyscy myślą że są to pomindory??ciekawe co powiedzą jak zaczną kwitnąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 14 Czerwca 2020 @Farben2 45 minut temu, Farben2 napisał: myślicie że urosną więcej jak te 20 cm? może tak może nie, przecież zawsze możesz ją nagiąć, czy zgiąć łodygę(supercropping) 45 minut temu, Farben2 napisał: klony pobierać i do boxa wstawić czy to dobry pomysł? jak chcesz to twój wybór, klonowanie dobra sprawa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) @Farben2 ja myślę że wyjdą poza barierke, chociaż ja mam jednego sezona po 40 dniach wega to jest malutki, dosłownie malutki? Ale to też pod lampami mam większą kontrolę. A co do klonów to dobry pomysł, rób. W najgorszym wypadku będziesz ciął nogi od doniczek ? Edytowane 14 Czerwca 2020 przez Farmerka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach