Eloeloelo 0 Napisano 3 Czerwca 2020 (edytowane) Siema,Problem tkwi w pękniętej/nadłamanej Łodydze...Łodyga pękła mi podczas LST,pękła mi ona w miejscu rozdwojenia gałęzi (wcześniej był tam wykonywany topping)po tym pęknięciu szczyty dalej stały same zawinełem to sznurkiem a późnej obkleiłem dookoła taśma żeby się stykały...czy jest szansa że się zrośnie?... pęknięcie mniej więcej wygląda tak jak ta narysowana kreską...sory nie mam jak inaczej pokazać bo nie zabrałem tel na spot... dzięki za odpowiedzi Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Eloeloelo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 4 Czerwca 2020 @Eloeloelo trudne miejsce. Jak tylko rysa to związać dobrze i się zrośnie ale musisz uważać na to miejsce. Mi tak pękła główna łodyga, aż soki wypłynęły ale bez bandaży się zrosło 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 4 Czerwca 2020 @Eloeloelo standardowe miejsce łamania łodyg, zwiąż i się zrośnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paczka12 19 Napisano 4 Czerwca 2020 Potwierdzam, ja złamałem swoją przy LST prawie na całej grubości. Zrosła się bez większego kombinowania. Zetknąłem dwie powierzchnie i podparłem drucikiem od LST i wyrosła roślinka (większa od drugiej, której nie złamałem ? ). 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eloeloelo 0 Napisano 4 Czerwca 2020 13 godzin temu, Eloeloelo napisał: Siema,Problem tkwi w pękniętej/nadłamanej Łodydze...Łodyga pękła mi podczas LST,pękła mi ona w miejscu rozdwojenia gałęzi (wcześniej był tam wykonywany topping)po tym pęknięciu szczyty dalej stały same zawinełem to sznurkiem a późnej obkleiłem dookoła taśma żeby się stykały...czy jest szansa że się zrośnie? Dzięki trochę panika że mnie zeszła ? wieczorem pójdę na spota zobaczymy jak się trzyma ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eloeloelo 0 Napisano 4 Czerwca 2020 @Paczka12 @Tester @Bimbrownik chyba jest git a zrobiłem tak wczoraj i 2 z 4 górnych Szczytów puściłem z sznurków a dwa zostawiłem to jeszcze te dwa podniosły się w storne nieba dziś...chyba będzie git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Czerwca 2020 @Eloeloelo zrośnie się 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach