Lasica32 0 Napisano 31 Maja 2020 Witam zrobiłem ciasteczka z 5g dałem tak około 150g masła 83% i 3 szklanki wody gotowałam to przez 60min później z masła zrobiłem cisteczka i wyszły słabe było ich około 15szt Proszę o pomoc co mam zrobić żeby ciasteczka były mocniejsze trzeba te 5g topów wcześniej w piekarniku suszyc przez 60min czy wystarczy wrzucić do masła proszę o pomoc jest bez radny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 31 Maja 2020 @Lasica32 z 5g. to moglas (les) ? sobie 2 ciacha zrobic. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasica32 0 Napisano 31 Maja 2020 To ile tego trzeba dawać tam? Skoro u mnie w okolicy ciastko można kupić za 20zl to oni coś na tym wgl zarabiają? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 31 Maja 2020 @Lasica32 Nie wiem ile "oni" na tym zarabiaja, ale wiem ze na 125g. masla dajesz 10-15 gram dobrego ziola. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasica32 0 Napisano 31 Maja 2020 @CheMsKuN a masz jakiś swój sprawdzony przepis i mógłbyś się ze mną nim podzielić? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 31 Maja 2020 @Lasica32 jest tu na forum w zakładce z potrawami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 31 Maja 2020 @Lasica32 nie robie ciastek, kiedys lubilem sobie strzelic makumbe, ale to bylo dawno. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach