MatiWeed 1 Napisano 31 Maja 2020 (edytowane) Przelalem? Podlewalem tylko jak miała już sucho. Jak ja uratować? Wilgotność 70, temp 29. Druga podlewana tak samo jest cała zdrowa i 2x większa. Edytowane 31 Maja 2020 przez MatiWeed @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 31 Maja 2020 Nic nie jest tylko listki oklapłe może od braku światła. Albo fotkę robiłeś po trybie nocnym kiedy była bez lampy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiWeed 1 Napisano 31 Maja 2020 Wstała 5h temu, póki co to może przybliżę ja do lampy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 31 Maja 2020 Gdyby rośliny umiały mówić to do większości powiedziały by "zostawcie nas w spokoju i dajcie nam rosnąć" @Aron nie śmiej się. Zauważyłem że praktycznie wszyscy uprawiający w ziemi i mierzący wszystko co do ml mają jakieś problemy. W hydro wiadoma sprawa, trzeba mierzyć ale w ziemi intuicyjnie wszystko 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 31 Maja 2020 Spodobała mi się mądrość i prostota w tym sformułowaniu ? @Bimbrownik Sam kiedyś hodowałem jakieś sukulenty, kaktusy, monstery i inne egzotyczne rośliny. I im bardziej byłem nadgorliwy, tym gorzej mi to wychodziło. A jak je przesuszyłem parę dni, to pięknie i wdzięcznie wschodziły. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 31 Maja 2020 @Aron Ja do dzisiaj mam w domu 3-4 kaktusy. I nie wiem czemu i je jeszcze mam , ja ich nigdy nie podlewam ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 31 Maja 2020 @CheMsKuN mialem tak samo. Po roku zorientowałem się że są suche @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 31 Maja 2020 @Bimbrownik Moje jeszcze zyja, pytalem sie zony, twierdzi ze czasami podlewa, w tym domu dzieja sie dziwne rzeczy o ktorych ja nic nie wiem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 31 Maja 2020 ".. w moim magicznym domku wszystko się zdarzyć może. Same zmyślają się historie, sam się rozgryza orzech..." ? Taka piosenka mi się przypomniała ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 31 Maja 2020 @Wentyl Hanna Banaszak ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 31 Maja 2020 Godzinę temu, CheMsKuN napisał: @Aron Ja do dzisiaj mam w domu 3-4 kaktusy. I nie wiem czemu i je jeszcze mam , ja ich nigdy nie podlewam ? No kaktusy nie są specjalnie wymagające. Ale sukulenty są bardzo wrażliwe i łatwo je przelać. To była jedna z moich fanaberii. Niestety za mało wiedzy miałem i mi popadały. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach