Arturoo 0 Napisano 26 Maja 2020 Czy ktos kiedy sadzil w glebie ze spota, z dodatakmi nawozow itp, ale bez ziemi kupnej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 26 Maja 2020 @Arturoo nie jeden grower, przeważnie dodaje się dolomit do gleby ze spota + azofoske najlepiej trochę wcześniej przygotować ziemię, tylko że ziemia musi mieć dobrą strukturę a nie jakieś błoto czy piach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mjrTOMMY 8 Napisano 10 Września 2020 oczy wiście. przywoziłem sadzonkę i wkopywałem do nieco wzbogaconego podłoża. ale ziemię na spocie miałem bardzo dobrą samą z siebie. nawet stamtąd ziemię do kwiatków pozyskiwano. trzeba zbadać ziemię i wszystko jasne. ważna jest konsystencja i ph głównie. ale jak masz samą glinę, piach, albo super kwaśny torf, to raczej nic z tego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach