Fushi kishi 6 Napisano 20 Maja 2020 Witam forum mam pytanie do was mam zkittlez auto i tak rekreacyjnie posadzilem sobie nasionko z cbd które kiedys kupilem wyszło i rosnie. Trzymalem je 4 dni z zkittlesem ostatnio je wyciągłem z boxa. Podotykałem lisci i co mnie dziwi mam wrazenie ze pachnie troche jak wlasnie zkittlez i ma biale kryształki na lisciach jeszcze lepiej ma on dopiero z 9 dni i chcialem was spytac czy z nasiona sativy l moze wyjsc zwykle palonko z thc ? Nie potrafię tego nigdzie znalezć dlatego was pytam naprawde za kazde wsparcie dziękuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 20 Maja 2020 @Fushi kishi trochę nie czaje ale tak sativy mają THC @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 21 Maja 2020 @Tester Już raz się spotkałem z takim czymś, że Sativa jest legalna w PL bo zawiera minimalne THC. To chyba wynika z nazwy "konopie indyjskie" jako ten zły narkotyk i ze zwykłej niewiedzy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fushi kishi 6 Napisano 21 Maja 2020 Bardziej chodzi o to. Kupiłem sobie cbd ale z sativy l czyli konopi siewnej przemysłowej jak kto woli. W topkach byly nasiona. Wysadziłem jedno i teraz urosło i zaczyna pachnieć zkittlesem z którym go trzymalem na początku teraz jest na parapecie i idzie na out. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 21 Maja 2020 @Fushi kishi chodzilo nam o to, że Sativa nie równa się konopii siewnej, może zawierać duże stężenia THC, a różni się od indyki tym że jest bardziej energetyczna niż zamulająco-kanapowa. Rozumiem o co Ci chodzi. Znalazłeś pestkę w suszu cbd i wsadziłeś. Ciekawe co wyrośnie. Może być i 3m potwór @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 21 Maja 2020 @Fushi kishi ale jeśli Palonki cbd nie kopało i to jego nasionko to geny przekazane sprawią że kopać nie będzie a trzymanie w jednym boxie nie spowodowało żadnej Magicznej mutacji. Raczej obstawiam że aromat ze skitleza osiadł na roślinie cbd i z czasem zaniknie. Druga sprawa że roślina cbd może mocno pachnieć bo aromat to nie thc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 21 Maja 2020 @EneDue ja bym bardziej obstawiał na pylenie bo siewne chyba nie są feminizowane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 21 Maja 2020 Tak@Bimbrownik tyle że mu z tego co zrozumiałem skitelz "zaraził" zapachem. Też ciekawe czy ci co robią popularne ostatnio topy cbd feminizuja sobie najpierw nasiona żeby potem się nie martwić zapyleniem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 21 Maja 2020 @EneDue jak kupisz nasiona cbd to jo ale te susze ze sklepów to ze zwykłych siewnych chyba są. Taki przynajmniej widziałem materiał o rolniku co miał tego hektary i produkował nasiona do tłoczenia oleju jadalnego, a po wymłuceniu nasion sprzedawał susz U mnie w sklepie susz CBD ze słoika tak wygląda, jakby był po przejściach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 21 Maja 2020 @Bimbrownik moze i fakt. Zresztą skupiliśmy się na mało istotnym temacie. Ja zaraz jadę wyrzucić krzaka na spot bo mam sytuację domową przez którą muszę opróżnić póki co boxa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fushi kishi 6 Napisano 21 Maja 2020 (edytowane) To bylo jedno z najtanszych cbd topki byly typowe z siewnej mialy duzo nasion i poprostu mnie ciekawi czy mimo wszystko mozna sie tym spalic jak juz wyrosnie bo nie wiem czy mam sie do niej przykladac jakoś bardzo czy poprostu na out go wyrzucic i zostawic na czas az se wyrosnie i zakwitnie. Edytowane 21 Maja 2020 przez Fushi kishi Nie dokonczylem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 21 Maja 2020 @Fushi kishi nie będzie to klepać bo ma thc max 0,2% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 21 Maja 2020 @Fushi kishi no jak susz nie klepał to z nasiona to samo wyrośnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 21 Maja 2020 Chłopaki nie mieszajcie. sativa to sativa, a siewka to siewka (z ang, hemp). sativa to duże krzaki przeważnie dają mniej plonu z m2 a topy są mniej zwarte. Generalnie im więcej genów sativa, tym haj mamy bardzie energetyzujący. odmiany CBD po prostu maja inne proporcje kanabioidów, ale w uprawie specjalnie się nie różnią od odmian z wysokim the @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 21 Maja 2020 @doominik on kupił chyba susz CBD ten legalny zawierający niskie stężenie THC i tam w topie było nasiono, to taki krzak nie będzie klepał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 21 Maja 2020 (edytowane) @Tester zdecydowanie. mi bardziej chodziło o to, że te krzaki cbd w uprawie niewiele się ronią od tych uprawianych przez nas, a sativa to normalna odmiana thc, a nie żadna konopia przemysłowa Edytowane 21 Maja 2020 przez doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 22 Maja 2020 @Tester Jak bys mu nie napisal ze nie bedzie klepal, to by go pewnie klepal ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Maja 2020 Różnica między indica a sativa jest ogromna: a z tej pestki kopa nie bedzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 22 Maja 2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach