spoja 68 Napisano 20 Maja 2020 Witam. Posiadam moduł LED fullspectrum 50w oraz boxa około 0,5m2. Czy takie coś wystarczy czy powinienem dokupić drugi? Jeśli chodzi o lumeny to nie bardzo wiem jak to sprawdzić. Z góry dziękuję za pomoc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 20 Maja 2020 @spoja pytasz czy chcesz żeby Cię ktoś przekonał, że jest super? Ja nic dobrego na temat tego coba nie przeczytałem ale niech wypowiedzą się doświadczeni growerzy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 20 Maja 2020 @spoja to chinol? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Maja 2020 Na pół m2 będzie za slaba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 21 Maja 2020 @spoja Te diody sa mega nie wydajne, daja bardzo slaba jakosc swiatla. Nie oplaca sie pod nimi uprawiac. MIGRO juz je testowal i tez jechal po tych chinolach. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 21 Maja 2020 No roślinki rosną pod tą lampą ale zastanawiam się czy jest to dobre czy mogłoby być lepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 21 Maja 2020 Z filmiku wnioskuję że na 60/60 on ich obliczył ile trzeba użyć diod. Już nie pamiętam ile ale jest napisane Spectrum niby słabe i ponoć 16 potrzeba żeby pokryć obszar 60/60. Jeśli źle zrozumiałem to niech ktoś mnie poprawi bo angielskiego ostatnio rzadko używam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 21 Maja 2020 @EneDue Dokladnie, na pow. 0.36m2 (60x60) potrzeba 16 takich czipow, czyli da nam to razem pobor pradu o lacznej mocy 740W ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 21 Maja 2020 740W? To rewelacja! Hps jest bardziej oszczędny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pecyna 0 Napisano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Siema. Liczę i liczę, ale czuję, że bez miernika PPFD zajdę do nikąd... Powierzchnia 1m2 (1.3x0.8) Ile takich lamp bym potrzebował i na jakiej wysokosci, żeby było dobrze: https://allegro.pl/oferta/lampa-led-meissa-grow-do-roslin-468w-fullspectrum-7787348128 Lub ile metrów takiej taśmy Grow LED: https://allegro.pl/oferta/tasma-led-5050-300d-grow-wzrostu-uprawy-roslin-1m-7458473057 Z góry dzięki za podpowiedź! Edytowane 29 Czerwca 2020 przez Pecyna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 29 Czerwca 2020 @Pecyna jaki masz budżet? bo coś bym innego szukał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pecyna 0 Napisano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Mam 10 metrów wspomnianej taśmy na stelażu własnej produkcji (sama tasma, bez profilów) + lampę na środku i problem z przeliczeniem, czy to wystarczajaca ilość światła...? Edytowane 30 Czerwca 2020 przez Pecyna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 30 Czerwca 2020 @Pecyna niech @CheMsKuN się wypowie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pecyna 0 Napisano 1 Lipca 2020 I jak Panowie? ? Jesteśmy to w stanie oszacować na podstawie rodzaju i ilości diód? PS. Czy tasma bez profilu jest wydajeniejsza niż z profilem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 1 Lipca 2020 @Pecyna te diody nie są najwyższych lotów ale jak masz 10 m tej taśmy to zrób panel z tych 10 metrów powinny rośliny rosnąć w miarę poprawnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pecyna 0 Napisano 1 Lipca 2020 (edytowane) No właśnie... Auto wykiełkowały, dorosły do 10-15 cm i stanęły... Mają 3 tygodnie. Canna Terra, 27*C, 70-85%, 16/8. Edytowane 1 Lipca 2020 przez Pecyna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 1 Lipca 2020 @Pecyna że co ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pecyna 0 Napisano 2 Lipca 2020 Szukam powodu, dla którego roślinki mi stoją w miejscu. Podejrzewałem za mało światła,ale teraz sam już nie wiem. Chyba za duża wilgotność. Założę nowy wątek na dniach dla porządku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 2 Lipca 2020 @Pecyna jak za mało światła by miały to by się wyciągały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach