Fresh 8 Napisano 9 Maja 2020 Witam wszystkich ! Mam 8 dziewczyn 5x auto ak 472 i 3x auto ak 482,w boxie 120 na 120 cm, doniczki 11L, lampa Mars hydro tsw 2000, ziemia canna terra i canna terra + i jedna doniczka mieszanki tych dwuch. Nawozy canna : terra vega, rhizotonic, terra flores, cannazym, pk13/14, cannaboost. Po tygodniu od narodzin dalem terra vega i rhizptonic 1/3 dawki i zwiększałem. Podlewanie co drugi dzień 2L raz woda raz witaminy pH pomiędzy 5,5/6,2 ( 2L na 8 donic 11L) nie za mało ?? ? Lampa swieci 18/6, temperatura +- 25 stopni a wilgotność ok 60/70 chociaż ostatnie 4 dni powyżej 90 ponieważ wentylacja wyłączona była, chodził tylko mieszający. Niestety nie mogłem tego skorygować odrazu bo niema mnie na miejscu a dziewczynami zajmuje się bratnia dusza ? Wczoraj dałem pierwszy raz witaminy na kwitnienie po 1/2 dawki (może trochę za szybko ?) Ale chodzi o jedna dziewczynę podłoże to mieszanka canna terra i terra plus, stoi pod wiatrakiem cały czas, na początku zapowiadała się najlepiej ale teraz coś jej dolega bo wyglada tak . Pytanie co to jest i czy na inne dziewczyny to nie przejdzie. Zapomniałem dodać ze to mój pierwszy projekt ? Z góry dziękuje za pomoc!! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 9 Maja 2020 4 minuty temu, Fresh napisał: ( 2L na 8 donic 11L) nie za mało ?? @Fresh lej czystą wodę, pH wiesz jakie masz? gleba jest wilgotna czy sucha ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fresh 8 Napisano 9 Maja 2020 @Tester muszę sprawdzić pH bo nie robiłem tego i wilgotność gleby tez ale jutro dam więcej info bo nie ma mnie na miejscu . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 10 Maja 2020 @Fresh lej też na razie samą wodą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fresh 8 Napisano 10 Maja 2020 @Tester Z tego co mówiła kuzynka, która zajmuje się boxem na moja nieobecność sucho nie jest, ale zbyt mokro tez nie. Niestety pH nie sprawdzi bo ja phmetr mam ze sobą ? chyba ze ogarnie gdzieś jutro w ogrodniczym . Z tego tez powodu ze nie ma mnie już dłuższy czas nie robiłem Lst , kazałem jej tylko mała defoliacja zrobić na 2 lub 3 krzaczkach . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 10 Maja 2020 @Fresh te opadnięte liście wyglądają jak by było za sucho, bo one cały czas takie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fresh 8 Napisano 10 Maja 2020 @Tester z tego co się dowiedziałem to te dolne liście są takie od momentu lania na nie wody, około 2 tygodnie temu, ponieważ nie mam konewki i kuzynka lala po liściach .. dopiero po odwróceniu (wczoraj ) zobaczyła ze góra roślinki tez choruje .. Możliwe ze wentylator ja przesuszysz ?? Przesuszył @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 10 Maja 2020 @Fresh różnie może być, musisz tam zaglądnąć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fresh 8 Napisano 13 Maja 2020 Panny miały trochę sucho wiec teraz będziemy łac 4 L na 3 dni ... ? narazie samej wody, a te dolne żółte liście zostały skasowane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 13 Maja 2020 @Fresh a podniosły się liście ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fresh 8 Napisano 13 Maja 2020 @Tester tak, sytuacja wyglada już lepiej, wieczorem będę miał foty 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fresh 8 Napisano 13 Maja 2020 @Tester teraz już lepiej wyglada Ale ta mi tu opadła Stoi przy wlocie pasywnym .. co to może być ?? ? Miała sucho takie mnie teraz wieści doszły .. trzeba chyba będzie więcej wody lać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 13 Maja 2020 Weź ją przełoży w inne miejsce.. Znawca nie jestem ale ona przelana nie jest? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 13 Maja 2020 @Fresh to lej wodę czystą bo azotu ona ma trochę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fresh 8 Napisano 14 Maja 2020 @Tester @Legalize@LLBanditos Co myślicie żeby trochę je ogolić, tzn małą defoliacja zastosować żeby odsłonić topy ?? ? jak tak to kiedy mogę zacząć ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 14 Maja 2020 @Fresh liście bym powyginał jeśli są takie które zasłaniają kwiatostany, odgałęzienia jakieś mniejsze na których był by popkorn można by było uciąć, tylko najpierw doprowadź krzak do porządku 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 14 Maja 2020 @Fresh Możesz jak bardzo chcesz ale nikt Ci nie powie co dokładnie usunąć. Fajną sprawą w takich uprawach jest to, że każdy raz, każda roślina jest inna i trzeba samemu próbować jeśli oczywiście chce się to robić, a nie tylko jeden raz. Tak samo jest np z winem, bimbrem, nalewkami itp. są pewne schematy, podstawy, "żelazne zasady" ale trzeba wiele rzeczy trzeba próbować i kombinować. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fresh 8 Napisano 15 Maja 2020 Już jej lepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 15 Maja 2020 @Fresh czyli wody żałowane było... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fresh 8 Napisano 15 Maja 2020 Hehe ,teraz wyciąg chodzi cały czas, to tez może mieć wpływ na to ze tak sucho i bardziej spragnione panny są .. będzie lane teraz więcej ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach