glodek18 132 Napisano 7 Maja 2020 Witam mam pytanie być może już się kiedyś pojawiło, możliwe że jest trochę głupie. Ale tak sobie pomyślałem że gdybym zima do zwykłej dużej szafy, w której mam ubrania zamontował growboxa i w środku lampa hps. Oczywiście dobry wyciąg z filtrem węglowym i powietrze wychodziło by na pokój, to pomogło by to w ogrzewaniu tego pokoju? Pytam bo nie jestem świadomy jakie ilości ciepła produkuje ta lampa, i czy w całym mieszkaniu czułbym MJ? Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 7 Maja 2020 @glodek18 w ogrzaniu całego pokoju to nie bardzo, jak byś miał dobry filtr to byś nie czuł zapachu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 7 Maja 2020 Wiesz nie mieszkam w ojczyznie więc mrozy nie są tutaj tak siarczyste max minus 5, ale czy ta energia była by jakkolwiek zauważalna czy wcale? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 7 Maja 2020 @glodek18 nie testowałem ale chyba była by mało co zauważalna a co będziesz tak kminił ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 8 Maja 2020 @glodek18 Nie odczujesz tej temp. w pokoju, za o bez filtra poczujesz zapach krzakow . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 8 Maja 2020 Dzięki za info myślałem że będzie przyjemne z pożytecznym. Wiec lepiej dołożyć i mieć panel Led niż hps. Chociaż jeszcze muszę obliczyć ile kosztuje produkcja Automatów pod hps a ile pod Led i kiedy to się zwraca. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 8 Maja 2020 @glodek18 Ile wat miałby mieć ten hps? Jak jakiś mały to da ci proporcjonalnie mało ciepła, ale hak byś miał 450W czy 600W to już trochę tego ciepła będzie dawał. Dobrego jeszcze zależy jak duży jest ten pokój itd. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach