mirecki 755 Napisano 4 Maja 2020 @Andi słoiki były myte a nim dawałem topy to dodatkowo przepłukiwałem wodą i teraz po przewąchaniu 11 słoików dochodzę do wniosku, że ten zapach przypomina mi zapach takich hmm glonów? Ciężko stwierdzić tak jednoznacznie. Poza tym słoiki były po majonezach, miodach i kilka po kiszonych ale zapachu nie było. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 5 Maja 2020 Po trzecim dniu Woda już zaczyna robić się co raz czystsza, zapach bez zmian(jest taki roślinny ale nie jest bardzo intensywny 0-10 oceniam na 3). Na foto widać różnicę między wodami. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 6 Maja 2020 Po 4 dniu Połowa już za mną. Mogę napisać to samo co dnia poprzedniego acz kolwiek dzisiaj zapach był bardziej intensywniejszy z szafy niż wczoraj. Muszę powoli rozglądać się za kartonem jakimś i zacząć robić suszarnie. Będę suszyć na balkonie, od wschodu do zachodu balkon jest oświetlony i ogólnie w miarę wietrzny. Tamte topy które zostawiłem bez WC suszą się w boxie (20% wilgotności i ok 15 stopni Celsjusza). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 7 Maja 2020 Po piątym dniu Różnica w wodzie zaczyna być minimalna. Po otworzeniu szafy zapach już bardziej przypomina marjuane niż glony. Jutro będę ogarniał jakiś karton i wstawię do środka siatkę metalową i na balkon w niedzielę (prawdopodobnie, wszystko zależy od pogody bo ma być kilka dni deszczowych więc lepiej żeby były w słoikach niż z pleśnią). 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 7 Maja 2020 @mireckibardzo jestem ciekaw końcowego efektu, już niedługo.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 7 Maja 2020 @Wentyl jeśli pogoda będzie dobra to myślę że w środę zdam pełną relację co do wyglądu, smaku i co najważniejsze czyli wagi oraz działania ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 8 Maja 2020 Czekam oj czekam. Ciekawi mnie jak porównasz do tych topów bez wc. To chyba będzie najlepszy odnosnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Maja 2020 @EneDue skończyłem je suszyć dzisiaj i wieczorem sprawdzę jak działa bo spalilem dzisiaj chyba z 3 lub 4 lufy i jakoś mnie nie siekło ale dzisiaj będzie bongo dla odmiany lub blancik i się okaże. Najbardziej nie mogę się doczekać Moby Dicka bo miał tak zbite topy że hej ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 8 Maja 2020 Daj koniecznie znać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Maja 2020 Po szóstym dniu Woda praktycznie ze znikomymi różnicami. Zapach zrobił się czysciejszy jak kolwiek to brzmi ? po wylaniu wody zaczęła się wydobywać czysta woń Marii, na chwilę obecną bardzo mi się podoba ale zobaczymy co będzie po suszeniu. 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 9 Maja 2020 Ekipa mam pytanie. Wyjmować topy i dawać na suszarkę na noc żeby trochę "obciekły" z wody czy poczekać z tym do rana? Mam taką suszareczkę i oczywiście pudło kartonowe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 9 Maja 2020 @mirecki wilgoć w nocy więc z suszeniem lipa może być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 9 Maja 2020 To przetrzymam w słoikach a jutro od rana jazda. Nie będzie fotki z WC dzisiaj,jutro wrzucę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 10 Maja 2020 Po sześciu i pół dnia Zapach gandzi, wyczuwalny ale nie intensywny, woda minimalnie mętna. Dziś koniec water curing. Teraz leci suszenie. Na foto temat z 5 słoików a pozostałe 6 to hmm mam jeszcze kilka toreb papierowych a co zostanie to będzie w słoiku i jak się zwolni miejsce to w tedy. Serce się kraje jak pomyślę, że muszę te topy pociąć ale czego się nie zrobi żeby pozbyć się pleśni. 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 10 Maja 2020 Przy water curingu polecam tego typu wiadro na mopa. Wkładacie topy do tego mieszadła, krecicie rękami i zawsze to szybciej doschnie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 11 Maja 2020 Smokereport,to by mnie interesowalo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 11 Maja 2020 @CheMsKuN jeszcze kilka dni i dam znać tutaj jakie efekty ? Tutaj porównanie White Widow i na oko różnica jest spora a co do smaku to nw, dam znać jak działa po WC. Moby Dick bardziej zbity i to czuć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Maja 2020 Dobry temat sam się zastanawiałem czy po kosie dać w sloiki ale czy warto? Może po prostu lepiej odstawić Nawóz tydzień przed kosą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 12 Maja 2020 @Seba691 Ty mowisz o plukaniu rosliny a @mirecki robi Water curing, to sa dwa zupelnie rozne tematy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Maja 2020 @CheMsKuN a to chyba że. Dopiero się rozkręcam jeśli chodzi o dziewczynki więc jeszcze dużo nauki przede mna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach