Skocz do zawartości
mirecki

Water curing - dzień po dniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Postaram się zrobić tygodniową fotorelacje z całego procesu. W słoikach są 2 automaty. Słoje o pojemnościach 1l, zalewane wodą przefiltrowaną przez brite. Na chwilę obecną zasłonięte kocem, temperatura w pomieszczeniu ok 22-23 stopnie. Jeśli macie jakieś rady to z chęcią wdrożę je w życie ;p. Słoiki zakręcone były tylko do transportu. Miałem kilka strzykawek więc nimi zanurzyłem topy (brak foto, jutro wrzucę). 

IMG_20200502_172110.jpg

IMG_20200502_172114.jpg

IMG_20200502_172119.jpg

IMG_20200502_172222.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@mirecki dlatego pisałem, że nie robiłem i robić nie zamierzam. Ja czytałem, że to dobre jak nie robiło się flusha albo masz ze streeta jakieś maczany syf, a odpowiednim i spokojnym suszeniem chlorofilu można się pozbyć. Nie mówię, że to nie działa bo nie testowałem ale co kto lubi ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Tester mam tylko white widow. Dzisiaj będę ją kosił jeszcze bo wczoraj nie miałem już na to czasu, może 1/5 krzaka została. Pozwoliłem sobie zapalić tego "haszu" co osadzał się na nozyczkach i powiem szczerze że humor był znakomity ale bez fazy ?

@Wentyl chcę coś nowego wnieść do forum. Mam nadzieję że i innym się to przyda bo nie znalazłem fr z tego typu rzeczy a uważam że to jest dosyć ciekawe. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Po pierwszym dniu 

Topy mają zapach ogórków pasteryzowanych i już tak bardzo nie wypychają się do góry lecz jeszcze troszkę tak. Bardzo się lepią. Na foto woda z White widow. 

IMG_20200503_202650.jpg

IMG_20200503_202539.jpg

Tutaj Moby Dick 

IMG_20200503_204702.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Po drugim dniu

Nadal pachnie sałatką ale czuć w sałatce zioło 

IMG_20200504_205903.jpg

IMG_20200504_205845.jpg

Topy sprawiają wrażenie bardziej żywicznych(wydaje mi się że podczas kosy tak się nie kleiły ale nie jest to jakaś kuriozalna różnica), niektóre już nie muszą być zanurzane a kilka słoików nadal ma dopychacza ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@mirecki było wyparzyć słoiki i wywietrzyć aby nie było czuć sałatki, chociaż topy nie powinny tym zapachem przesiąknąć 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...