mirecki 755 Napisano 2 Maja 2020 Witajcie. Postaram się zrobić tygodniową fotorelacje z całego procesu. W słoikach są 2 automaty. Słoje o pojemnościach 1l, zalewane wodą przefiltrowaną przez brite. Na chwilę obecną zasłonięte kocem, temperatura w pomieszczeniu ok 22-23 stopnie. Jeśli macie jakieś rady to z chęcią wdrożę je w życie ;p. Słoiki zakręcone były tylko do transportu. Miałem kilka strzykawek więc nimi zanurzyłem topy (brak foto, jutro wrzucę). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 2 Maja 2020 @mirecki "Słoiki zakręcone były tylko do transportu." Tzn. ze trzymasz je teraz otwarte ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 2 Maja 2020 @CheMsKuN tak, tak wyczytałem w internecie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 2 Maja 2020 @mirecki Sloiki powinny byc zamkniete, a caly weed powinien znajdowac sie pod woda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 2 Maja 2020 @CheMsKuN ja spotkałem się z opinią że chlorofil nie może w ten sposób wyparować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 2 Maja 2020 Nie robiłem tego nigdy i nie zamierzam ale chlorofilu wolał bym się pozbyć przez odpowiednie suszenie, a w wodzie ewentualnie nawozy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 2 Maja 2020 @Bimbrownik przeczytaj, nawet @Tester napisał post o tym. Co do słoików to chyba jednak powinny być otwarte, przewertowałem troszkę internet i nikt nie pisze o zamykaniu słoików @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 2 Maja 2020 @mirecki dlatego pisałem, że nie robiłem i robić nie zamierzam. Ja czytałem, że to dobre jak nie robiło się flusha albo masz ze streeta jakieś maczany syf, a odpowiednim i spokojnym suszeniem chlorofilu można się pozbyć. Nie mówię, że to nie działa bo nie testowałem ale co kto lubi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 2 Maja 2020 W każdym bądź razie testuję tą metodę i jutro po południu wleci kolejna fota 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 2 Maja 2020 Działaj, ciekaw jestem jak to wyjdzie, fajnie że robisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 3 Maja 2020 @mirecki tez jestem ciekaw twojej opinii po wszystkim. Mogłeś z ciekawości zostawić jakieś pięć gie bez WC żeby porównać ostatecznie wygląd i smak. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 3 Maja 2020 @mirecki no właśnie dla porównania zostawiłeś sobie jakieś topy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 3 Maja 2020 @Tester mam tylko white widow. Dzisiaj będę ją kosił jeszcze bo wczoraj nie miałem już na to czasu, może 1/5 krzaka została. Pozwoliłem sobie zapalić tego "haszu" co osadzał się na nozyczkach i powiem szczerze że humor był znakomity ale bez fazy ? @Wentyl chcę coś nowego wnieść do forum. Mam nadzieję że i innym się to przyda bo nie znalazłem fr z tego typu rzeczy a uważam że to jest dosyć ciekawe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 3 Maja 2020 @mirecki mnie to bardzo ciekawi. Czekam na opinie jak white widow bez WC i po WC @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 3 Maja 2020 @EneDue wrzucę dzisiaj do boxa i myślę że do środy będzie gotowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 3 Maja 2020 Będę obserwował @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 3 Maja 2020 Po pierwszym dniu Topy mają zapach ogórków pasteryzowanych i już tak bardzo nie wypychają się do góry lecz jeszcze troszkę tak. Bardzo się lepią. Na foto woda z White widow. Tutaj Moby Dick @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 3 Maja 2020 @mirecki sałatka ukraińska super do obiadu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 4 Maja 2020 Po drugim dniu Nadal pachnie sałatką ale czuć w sałatce zioło Topy sprawiają wrażenie bardziej żywicznych(wydaje mi się że podczas kosy tak się nie kleiły ale nie jest to jakaś kuriozalna różnica), niektóre już nie muszą być zanurzane a kilka słoików nadal ma dopychacza ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 4 Maja 2020 @mirecki było wyparzyć słoiki i wywietrzyć aby nie było czuć sałatki, chociaż topy nie powinny tym zapachem przesiąknąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach