mirecki 755 Napisano 26 Kwietnia 2020 Witajcie. Macie sprawdzone sposoby na wprowadzenie Marianny w stres? Chodzi mi o to że chcę ją wprowadzić w ten stan aby na samym już końcu dopompowała topy myśląc że to już jej koniec. Słyszałem o delikatnym uszkadzaniu łodygi ale do końca nie wiem co dokładnie zrobić więc pytam. Ewentualnie jakieś inne rady mile widziane. Do planowanej kosy został tydzień. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 26 Kwietnia 2020 @mirecki nie słyszałem. Uszkadzanie łodygi (supercropping) ma bardziej na celu "zwiększenie przepustowości" soków w łodydze co zwiększa dostarczanie substancji odżywczych do kwiatostanów jednocześnie spowolniajac wzrost. Przynajmniej ja tak to rozumiem. Ale raczej przy sezonowkach w fazie wzrostu przy automatach raczej nie polecane. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 26 Kwietnia 2020 @mirecki jak ci na masie zależy to można wypróbować Ripen @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 26 Kwietnia 2020 @Tester teraz już trochę chyba za późno. A gdybym znacznie obniżył temperature w boxie? Np gdybym miał te 16-18 stopni i obniżenie wilgotności z 46 do 30 lub mniej. Jestem skory tego wypróbować (oczywiście cykl świata zostaje taki jaki jest lub zmienilbym na 12/12 bo wiem że na automacie można tylko nw czy warto) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 26 Kwietnia 2020 @mirecki według mnie nic to nie da 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 26 Kwietnia 2020 @mirecki Green Sensation od Plagron symuluje susze i zwieksza wydzielanie sie zywicy. Ale ten srodek trzeba stosowac dluzej jak tydz. czasu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 26 Kwietnia 2020 Podobno automaty jak się zestresują to lubią się hermić, zmiana światła też nie zrobi im różnicy tylko na plonie się odbije @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 26 Kwietnia 2020 @CheMsKuN teraz to faktycznie za późno ale na przyszłość mi się przyda @Bimbrownik ale herma tydzień przed kosą? Chyba mało możliwe ale pewien nie jestem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 26 Kwietnia 2020 @mirecki no fakt, tydzień przed kosą nie zdąży. Ale tydzień przed kosą już niczym nie przyspieszysz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach