Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 24 Kwietnia 2020 Witam wszystkich! Box to przerobiona szafa żeby w pokoju ładnie wyglądało ? 50cmx75cmx170cm Lampa to chiński led z amazon niby 1200W a całkowity pobór mocy na veg i flo to około 170W od początku mam włączone veg i flo. https://www.amazon.co.uk/dp/B07S4FGVW5/ref=twister_B07S39J8F7?_encoding=UTF8&psc=1 Wentylator wyciągowy RAM 2 prędkości 100mm, 165m3/h i 200m3/h + filtr RAM. Ja uzywam tej pierwszej opcji. Wentylator wlotowy 100m3/h Nawilżacz powietrza 5 litrów RAM 2x wentlatory mieszające powietrze RAM jeden cały czas w jednej pozycji a drugi ruchomy. Nasionka- 3x Kalashnikova femi od green house seeds. Ziemia Canna Terra Pro+ Odżywki Canna Vega i Flores, Canna rhizotonic, Canna Boost, Canna PK 13/14 + do regulacji PH Treningi to w jednej roślince zrobiony FIM a reszta to LST Doniczki to 2x materiałowe 16 litrów i jedna 11 litrów zwykła doniczka. Roślinki mają już 9 tygodni, 4 tygodnie temu przełączyłem na Flo 12/12, na Veg miały 18/6 Temperatura w nocy to około 20*C wilgotność 45%-55% Temperatura w dzień to około 27*C wilgotność 45%-55% W dniu dzisiejszym po 1.3 Litrów wody na roślinkę plus 1/2 dawki Canna Flores, 0.5ml na 1 litr rhizotonic, i 2ml na 1 litr Canna Boost, PH wody z odżywkami 6.3 I tutaj moje pytanie kiedy mam stosować PK 13/14 ??? Proszę o uwagi! Miłego oglądania! Zdjęcia będę starał się dodawać co tydzień! BĘDZIE COŚ Z TEGO ? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 24 Kwietnia 2020 @Dobry_Człowiek! jak już jest, ładne rośliny 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 24 Kwietnia 2020 (edytowane) @Andi kiedy moge zacząć stosować pk13/14? Dzisiaj dałem pół dawki canna flores plus całą dawke canna boost i rhizotnic. Roślinki sa dobrze rozwinięte jak na czwarty tydzień po przelaczeniu na flo? Dzięki za odpowiedź pzdr! Edytowane 24 Kwietnia 2020 przez Dobry_Człowiek! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 24 Kwietnia 2020 @Dobry_Człowiek! już możesz zastosować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 24 Kwietnia 2020 Mogę prosić kogoś o opinie czy dobrze rozwinięte są roślinki jak na 4 tydzień od przełączania na flo??? Dzieki za komentarze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 24 Kwietnia 2020 @Dobry_Człowiek! jest ok one jeszcze dużo spuchną 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 24 Kwietnia 2020 @Dobry_Człowiek! @Tester ma racje, dziewczyny sa w bardzo dobrym stanie . Ciemnozielone ale nie przenawozone, cokolwiek z nimi robisz rob tak dalej . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 24 Kwietnia 2020 @CheMsKuN na samym początku raz dałem 1/2 dawki canna terra vega. Miałem małe problemy ale doszły do siebie. Od tamtej pory do dzisiaj nie zastosowałem żadnych odżywek typu vega albo flores. Tylko rizhotonic z wodą co drugie podlewanie i ostatnio 1/2 dawki canna boost. Także ziemi carra terra pro+ niczego nie brakuje. I dzięki za komentarz ? takie cos mialem po przesadzeniu do docelowych i podlaniu vega. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 25 Kwietnia 2020 Mały update ? 4 tygodnie po przełączeniu na flo 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 25 Kwietnia 2020 Naprawde ladne krzaki, nie szalej z nawozami i wszystko bedzie si ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 26 Kwietnia 2020 Coraz ładniej to wygląda, działaj dalej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 26 Kwietnia 2020 Witam wszystkich potrzebuje waszej pomocy ? na pojedynczych liściach pojawiły się brązowe i jasno brązowe plamy i niektóre końcówki są jak by przypalone. Poniżej zdjecia. Dzięki za pomoc! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 26 Kwietnia 2020 Poprzypalane koncowki to moze byc lekkie przenawozenie, a tymi kilkoma plamkami na lisciach bym sie nie przejmowal. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 26 Kwietnia 2020 Ludzie strasznie panikują na widok jednej plamki na liściu. Wiadomo, że trzeba obserwować i reagować ale trzeba też zrozumieć, że to roślina i czasem kropla wody na liściu skupi mocne światło i może spowodować odbarwienie 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 26 Kwietnia 2020 @Bimbrownik moim zdaniem lepiej reagować wczesniej. Zauważyłem to dopiero dzisiaj a wcześniej tego nie widziałem i wole sie zapytać ludzi którzy posiadają jakaś wiedze. Ale dzięki za komentarz pzdr ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 26 Kwietnia 2020 @Dobry_Człowiek! Zgadzam się. Miałem na myśli bardziej, że po jednej czy dwóch plamkach raczej ciężko stwierdzić co jest nie tak, a wielokrotnie bywa, że nic się nie dzieje. Jak się zauważy to trzeba obserwować bo jak to niedobór to będzie się pogłębiał i trzeba reagować, a jeśli nie to nie, natura. Natomiast jeśli się pochopnie stwierdzi niedobór i wleje niepotrzebne nawozy to R.I.P 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 27 Kwietnia 2020 @Bimbrownik masz całkowitą racje, ale tak jak pisałem wcześniej że poprostu wole się zapytać kogoś kto ma większe doświadczenie ode mnie i zwalczać problem, żeby później nie bylo większych problemów ? także będę obserwował i jak bedzie cos większego to zwrócę sie do was o pomoc ? pozdrawiam! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 2 Maja 2020 Siemano! 5 tydzien od przełączania na flo. Jak na moje oko idzie wszystko ok. A jakie jest wasze zdanie???? Jedna roslinka jak by miała liście opadnięte ale chyba domagała sie wody. Zobaczymy co bedzie jutro. Dzisiaj podlane całą dawką canna flores canna boost oraz rizhotonic. PH wody 6.1 Temperatura w dzień ok. 25*C wilgotność 45-50% Temperatura w nocy ok. 18*C wilgotność 45-50% 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 2 Maja 2020 Moze byc naprawde grubo ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 2 Maja 2020 @Dobry_Człowiek! ładnie. A widzisz? Nie ma co sraczkować o kilka małych plamek ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach