ObeMoon 12 Napisano 26 Kwietnia 2020 Witam, w sumie za wiele się nie zmieniło ale ładnie wstała na nogi i pokazała pierwsze listki, Purple Kush coś nie chce wyjść, może potrzebuje trochę więcej czasu. Dzisiaj podleje AK jakos 100-150ml wody i przykrywam kubeczkiem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 27 Kwietnia 2020 Witam, mam do was pytanie czy używaliście hydrożelu i jak się sprawdzał ? Kupiłem hydrozel z ukorzeniaczem i biohumus do kwiatów zielonych i uniwersalny. Plan mam przesadzić je w docelowe doniczki za jakieś 2tyg i myślicie, ze to dobry pomysł żeby wtedy zacząć je podlewać z biohumusem ? I co kupić na flo tylko bez chemii. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 27 Kwietnia 2020 @ObeMoon W donicy hydrożel słaba opcja. Zatrzyma sporo wody z nawozami co może skumulować je i popalić. Perlit, perlit i jeszcze raz perlit 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 27 Kwietnia 2020 @Bimbrownik okay, dzięki czyli jednak muszę dokupić jeszcze perlit @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 27 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, ObeMoon napisał: myślicie, ze to dobry pomysł żeby wtedy zacząć je podlewać z biohumusem ? jak liście będą blade to mógłbyś podlewać biohumusem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 28 Kwietnia 2020 @Tester okay, będę relacjonował raczej na bieżąco co się dzieje to w razie co może ktoś miły podpowie, ze to ta pora ?? Ogolnie jakos po mału się rozwijają te panie, AK delikatnie podsypałem bo jakos sie wyciągnęła ale to pewnie przez to, ze ostatnio mało słońca jest. Na dole zdjęcie gdzie dopiero wyszła Purple Kush. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 28 Kwietnia 2020 Moje bardziej wyciągnięte także nie masz czym się martwić ? zamiast w doniczki gdzieś widziałem temat auto że ludzie sadzili w zwykłych materiałowych cienkich koszulki zwykle takie i nie wiem czy się nie skusić że względu na cyrkulację powietrza przez materiał nie wiem do końca jak to rozkminic może ktoś się wypowie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 28 Kwietnia 2020 @Legalize@LLBanditos jak chcesz to sadź, dużych efektów raczej bym nie oczekiwał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 28 Kwietnia 2020 @Legalize@LLBanditos widziałem papryki w uciętej i zaszytej u dołu nogawce jeansowej ale jak pisał @Andi to bardziej ciekawostka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 28 Kwietnia 2020 Niestety zapowiada sie teraz deszczowy tydzień i pewnie malutko słońca będzie, myślicie, ze przetrwają ? Pewnie sie niesamowicie wyciągną ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 28 Kwietnia 2020 @ObeMoon na oucie już one są ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 28 Kwietnia 2020 @Andi nie nie na parapecie w mieszkaniu cały czas ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Siemanko, byłem zobaczyć jak tam się maja critical + 2.0 sezonowka i drugi Purple Kush. Aktualnie wyglądają tak i przygotowałem dziury pod planty. I pytanie czemu im tak liście opadły ? Mało słońca ? I góry sezonowka na dole Purple Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez ObeMoon @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 29 Kwietnia 2020 @ObeMoon słońce by się im przydało, w jakiej oni ziemi siedzą? ziemia uniwersalna nówka? bo jakieś takie błotko jest, albo mi się wydaje, a tą ziemie na spocie przykryj trawą bo dziki lubią ryć jak zobaczą kawałek czarnej gleby @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) @Andi właśnie teraz się zaczął deszczowy tydzień i będą miały malo słońca bo po prostu go nie ma ? nie mam pojęcia co z tym zrobić, ziemia uniwersalna pomieszana z torfem. Okay jak tam będę to zasłonie. I kupiłem jeszcze trochę odzywek dla nich i może ktoś jeszcze doradzi co dokupić i jak i kiedy to stosować będę wdzięczny ?? Biohumusa mam dwie takie butelki i burzy kwitów również dwa opakowania, do tego dochodzi jeszcze perlit do gleby i hydrozel z ukorzeniaczem Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez ObeMoon @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 29 Kwietnia 2020 @ObeMoon świetlówka by się przydała jakaś do doświetlania a do tych nawozów dolomit bym jeszcze kupił @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 30 Kwietnia 2020 @Andi dolomit dzisiaj dojdzie do tego wszystkiego i coś jeszcze polecacie ? Świetlówki żadnej nie mam i zbytnio nie bardzo mogą ją posiadać. Dzisiaj na szczęście wyszło słoneczko i już się ładnie podniosły tylko jedyne co to wyciągnięte niestety ale podsypie i będzie dobrze. Jeszcze pytanko kiedy ten dolomit stosować ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 30 Kwietnia 2020 Ktoś tu wrzucał fotorelke gdzie oświetlał krzaki trzema żarówkami energooszczędnymi i nawet się nie wyciągały. Może spróbuj trzy żarówki nad nimi dac. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 30 Kwietnia 2020 @EneDue właśnie nie mam możliwości zrobić takich rzeczy ? muszę być zdany na naturę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 30 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, ObeMoon napisał: Jeszcze pytanko kiedy ten dolomit stosować ? od razu możesz sypnąć on wyreguluje pH podłoża jak będzie padało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach