ObeMoon 12 Napisano 24 Kwietnia 2020 Witam wszystkich, jest to moja pierwsza przygoda z tymi pięknymi roślinami i chciałbym zrobić to najlepiej jak się da, 2 dni temu do doniczki trafiła wykiełkowana ak47 a dzisiaj Purple Kush i czekam aż wyjdą na powierzchnie, planuje trzymać je na parapecie mniej więcej 2-3 tyg i trafia na spota. Póki co słońce maja praktycznie od rana do wieczora. Jak pojawia się na powierzchni to będzie up i jakieś zdjęcia. Mam nadzieje, ze mogę liczyć na wasza pomoc i do zobaczenia wkrótce ???? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 24 Kwietnia 2020 @ObeMoon to ma być fotorelacja ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 24 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Andi napisał: @ObeMoon to ma być fotorelacja ? Tak, mam nadzieje, ze uda mi się ją zrobić jak najlepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 24 Kwietnia 2020 @ObeMoon przenosze do działu fotorelek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 25 Kwietnia 2020 Witam, dzisiaj zauważyłem, ze AK się wyłonił i pytanie do was czy wszystko w porządku ? Ma dość mokro wiec nie podlewam dzisiaj, przykrywam tylko wycięta butelka z dziurkami i wystawiam na słońce @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 25 Kwietnia 2020 @ObeMoon no w porządku dopiero wychodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 25 Kwietnia 2020 @Tester trzymać ją tak z 2-3 tyg i przesadzić wtedy do docelowej donicy ? Mam w planach taka 7l @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 25 Kwietnia 2020 @ObeMoon trochę za bardzo kask wystawiła, dopchnij palcem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 25 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Wentyl napisał: @ObeMoon trochę za bardzo kask wystawiła, dopchnij palcem ? Mordo przeciez jak ja zacznę tam palcami grzebać to ją połamie albo coś uszkodze ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 25 Kwietnia 2020 @ObeMoon mordo, przecież to był żart ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 25 Kwietnia 2020 @Wentyl mordo, byłem prawie gotowy to zrobić ??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 25 Kwietnia 2020 @ObeMoon no co Ty ją chciałeś z powrotem pod ziemię posłać? ?? Ktoś tu co prawda pokazywał zdjęcia, że mu korzonkiem do góry urosła ale żeby tak specjalnie próbować? ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 25 Kwietnia 2020 @Wentyl haha ? czego amator nie zrobi jak nie ma pojęcia czy robi dobrze ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 25 Kwietnia 2020 @ObeMoon ciekaw jestem co z kobietą pierwszy raz robi taki amator, co nie ma pojęcia ? Boję się nawet wyobrażać! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 25 Kwietnia 2020 @Wentyl haha ? nawet nie chce wiedzieć chyba ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 25 Kwietnia 2020 @Wentyl musimy rozumieć że porady mają być dosłowne i bez sarkazmu bo kolega nie wie nic. Trzeba być wyrozumiałym i mówić konkretnie najlepiej uzasadniając czemu tak a nie inaczej. @ObeMoon spokojnie. Roślina się wyprostuje i zrzuci łupinę. Czasami łupina wisi na listku parę dni a czasem trzeba pomóc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 25 Kwietnia 2020 @EneDue masz racje moje doświadczenie jest znikome, bardziej oczytany jestem w tym ale wiadomo, ze porady doświadczonych ludzi jak zobaczą roślinkę są cenniejsze. Co do łupiny i tego, ze się wyprostuje to dzięki za uspokojenie bo właśnie się martwiłem co ona taka wygięta ? za pare dni będzie up jak już coś więcej się z nią wydarzy i wyjdzie Purple Kush, na drugim mieszkaniu mam jeszcze jednego Purple Kush’a i sezonowke critical+ 2.0 ale tam bywam rzadko i zajmuje się nią inna osoba ale jak będzie możliwość to pewnie jakieś zdjęcia wleca ale myśle, ze dopiero ze spota bo tam będą razem ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 25 Kwietnia 2020 @EneDue ja nie chciałem być złośliwy. Widząc, że doświadczony grower @Tester udzielił już odpowiedzi po prostu sobie żart rzuciłem, co z resztą zaraz napisałem. Jeśli ktoś to tak odebrał to sorry @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 25 Kwietnia 2020 @Wentyl nie No mordo na miękko przyjęte ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 25 Kwietnia 2020 @Wentyl ja wiem. Zresztą lubię sarkazm. Chodzi mi tylko o ostrożność bo ja załapałem że to śmieszny sarkazm a ktoś kto pierwszy raz kiełkuje nasionko może zrobić bube roślinne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach