CananisUk 4 Napisano 17 Kwietnia 2020 Witam W III week od posadzenia zaobserwowałem biale i zolte plamy na lisciach moich roslinek . Temp 23- 24 stopni dzien noc 19-20,5 stopnia wilgotnosc min 55 max 65 dzien noc to samo . Podlewanie sama woda ph 6,0 a 6,5 .. . Czy to poczatek jakies choroby czy moze czegos innego prosze o pomoc . Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 17 Kwietnia 2020 Daj bez lampy fotę. Na pewno PH w normie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CananisUk 4 Napisano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) prosze bez lampy . Ja bym obstawial albo biala mszyca wchodzi albo cos podobnego z tej rodzinki co robi byialy maly nalocik na lisciach i przera je powodujac plamy jasne i przy koncowkach lisci brazowe . Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez CananisUk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 17 Kwietnia 2020 @CananisUk to na jednym liściu? na razie ledwo to widać, obserwuj czy się nie zwiększa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CananisUk 4 Napisano 17 Kwietnia 2020 na 3 roslinkach wystepuje to widac po zdjeciach ale nie na wszystkich lisciach tylko na 2 moze trzech na kazdej roslinie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 17 Kwietnia 2020 Myślę że to jakies owady lub coś podobnego jeśli pH w normie temp i wilgotność też choć dzień mógł by być o 3 stopnie cieplejszy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CananisUk 4 Napisano 17 Kwietnia 2020 od spodu licsci sa male malutkie kropeczki biale jak tego sie pozbyc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 17 Kwietnia 2020 @CananisUk masz jakąś lupę lub mikroskop żeby lepiej przyczaić co to jest ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CananisUk 4 Napisano 18 Kwietnia 2020 witaj nie mam nic takiego po prostu jak podnosze lisc od spodu widze malutenkie biale kropeczki w niewielkiej ilosci . nie na wszystkich lisciach lecz na kilku na kazdej z roslinek . Dzisiaj zapodalem canna cure zobaczymy czy to cos usunie z lisci czy nie .Bo nie chce any co kolwiek trafilo te 3 roslinki bo sa mega cenne 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach