NorDez 5 Napisano 16 Kwietnia 2020 Witam ! Jestem zupełnie zielony, teraz przymierzam się do kupna gotowego Pc-Boxa na tym forum no i będę musiał kupić nasionka. Ponieważ potrzebuję roślinki tylko dla siebie, to 3 nasionka mi starczą, jedną chyba mi się uda mi się wyhodować. Problem w tym, że nie wiem jakie nasiona kupić ? Chodzi mi aby miały nie za dużo THC więcej CBD (ponoć Sativa), zawartość terpenów oraz działały nie usypiająco a lekko energetycznie, dające lekkiego humoru. Bardzo proszę o poradę o radę za, którą serdecznie dziękuję. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sanczo 35 Napisano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) @NorDez do PC Boxa lepszym rozwiązaniem była by jakaś indyjka, bo sativy potrafią podczas kwitnienia jeszcze urosnąć trochę a w PC Boxie jest ograniczona przestrzeń, najwyżej można wcześniej ściąć topy oglądając trichomy dzięki temu roślinka nie powinna być takim kanapowcem a coś bardziej sativowy haj Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez Sanczo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NorDez 5 Napisano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Dzięki, a ze względu na te terpeny ponoć jak mi ktoś napisał to ważna i cenna właściwość ? Może podasz nazwę bo tych gatunków i sklepów to się gubię. Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez NorDez @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sanczo 35 Napisano 16 Kwietnia 2020 57 minut temu, NorDez napisał: Dzięki, a ze względu na te terpeny ponoć jak mi ktoś napisał to ważna i cenna właściwość ? tego nie rozumiem zdania, sklepy masz na forum pewne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 16 Kwietnia 2020 @NorDez Najmniejsze rośliny jakie miałem to automaty norther night @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NorDez 5 Napisano 16 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Sanczo napisał: jakaś indyjka Możesz polecić jakąś ? kupić 1,2,4 czy więcej ziaren ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 16 Kwietnia 2020 @NorDez kup dwa. Jakby przypadkiem jedno nie wykiełkowało to nie będziesz musiał drugi raz za przesyłkę płacić. A jak wykiełkuje, to drugie możesz przechować na nastepny raz. Nic mu się nie stanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NorDez 5 Napisano 16 Kwietnia 2020 Ale jaką odmianę najlepiej ? Chodzi mi o takie właściwości o których pisałem na początku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sanczo 35 Napisano 16 Kwietnia 2020 @NorDez tak jak pisałem sativa może sięnie sprawdzić bierz jaką indice i najwyżej wcześniej zetnij przy przezroczysto-mlecznych trichomach może być np Passion#1, White Russian jest tego masa ciężko doradzić samemu trzeba testować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 16 Kwietnia 2020 @NorDez Royal Highness, Dance World, obydwie odmiany to zdecydowana przewaga sativy z niskim poziomem thc (12-14%) i wysokim poziomem cbd. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 16 Kwietnia 2020 @NorDez jeśli nie masz jakiegoś wybitnego zmysłu smaku to i tak większość będzie smakowała tak samo. Nie kieruj się za bardzo opisami, jeśli myślisz, że wyhodujesz z nasionka ananasa, pomarańcze czy inne truskawki to się mylisz. Bierz coś 50:50 sativa i indica. Albo zetniesz przy brazowych trichomach i będziesz palił po buchu albo zetniesz wcześniej, przy kryształowo mlecznych i będzie słabsza. Za mało doświadczenia mam, ale z tego co wyczytałem to unikaj skunkow i serów, śmierdzą ponoć mocno i zasmrodzą Ci chatę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NorDez 5 Napisano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Dziękuję. Spodobały mi się te nasion :Royal Highness i będę je zamawiał. Na pewno problem będzie w ich wysokości a w PC-Boxie szczególnie. Sądzę jednak, ze jak zrobię LST i trening to da radę. Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez NorDez @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 16 Kwietnia 2020 @NorDez Wyobraź sobie taką sytuację. Wpisałem w wyszukiwarce "niskie odmiany konopii" i patrz co wyszło. https://faktykonopne.pl/top-4-malych-odmian-marihuany-ktore-zmieszcza-sie-wszedzie/ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NorDez 5 Napisano 16 Kwietnia 2020 Dzięki oj fajnie jakoś ciężko myślę. Obawiam się jednak czy PC-Box, który zamierzam kupić nie będzie za niski ? Zdjęcie dołączyłem w galerii. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 16 Kwietnia 2020 Jak dany automat rośnie 30-60 jak napisał producent to taki będzie jak mu pozwolisz. Jak zrobisz dobre LST to będzie niższa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NorDez 5 Napisano 16 Kwietnia 2020 27 minut temu, Bimbrownik napisał: @NorDez Wyobraź sobie taką sytuację. Wpisałem w wyszukiwarce "niskie odmiany konopii" i patrz co wyszło. https://faktykonopne.pl/top-4-malych-odmian-marihuany-ktore-zmieszcza-sie-wszedzie/ Poczytałem, tylko jak zauważyłem większość to chyb automaty - nie bardzo się orientuję jeszcze - ponoć na początek automaty nie wskazane. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 16 Kwietnia 2020 @NorDez Royal Highness to niska odmiana 60cm do 100cm bez treningu. Jesli dasz krotkiego wega i odpowiednio potraktujesz ja treningiem, powinienes zmiescic ja w pcboxie. Aha, na pierwszy grow nie polecam automatow, one nie chetnie wybaczaja bledy w uprawie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NorDez 5 Napisano 16 Kwietnia 2020 Oj dobrze że się o tym od Ciebie dowiedziałem, takie wskazówki są dla mnie b.cenne. Może mi się coś uda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sanczo 35 Napisano 16 Kwietnia 2020 lepiej wziąść indorową odmiankę dać jej 2 tygodnie wega w PC BOxie z naginaniem i się zmieści @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach