EneDue 446 Napisano 13 Czerwca 2020 @Morenn jak szacujesz? Ile Ci wyjdzie suchego? Bo mi rosną 3 AK 2.0 i ciekawi mnie jak to poleci. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Czerwca 2020 @Morenn jakoś tak miło się patrzy na Twoje rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 14 Czerwca 2020 W dniu 13/06/2020 o 11:29, EneDue napisał: @Morenn jak szacujesz? Ile Ci wyjdzie suchego? Bo mi rosną 3 AK 2.0 i ciekawi mnie jak to poleci. Bardzo trudno jest mi odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ jest to moja pierwsza uprawa i jeszcze nie wiem z czym to się je, ale biorąc pod uwagę, że mam małą doniczkę, a co za tym idzie - małą roślinkę, ale dotychczas nie było z nią żadnych większych problemów no to jak tak dalej pójdzie to liczę na jakieś 14g. Strasznie zżera mnie ciekawość jaki będzie wynik ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 19 Czerwca 2020 @Morenn Moim zdaniem kocowki lisci sa poprzypalane od przenawozenia nawozem na flo, a liscie sa takie jasnozielone/zolte bo dziewczynie trzeba jak najszybciej podac azot (jakis nawoz na wega). Juz dawno powinnas ja nakarmic azotem ona az krzyczy z rozpaczy, bo nie umiesz odczytywac jej potrzeb ? Poza tym ona co prawda kwitnie ale zanim dojdzie minal jeszcze ze 3 tyg. moze wiecej, tak ze nie rozpedzaj sie tak za bardzo z nawozami na flo. Bardziej skup sie na tym zeby wyprowadzic dziewczyne na prosta, daj jej azotu i narazie nie podawaj nawozow na flo. Jesli dziewczyna ma dobre geny to szybko odbije i da Ci duzo wiecej suszu jak te marne 14g. w ktore celujesz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 28 Czerwca 2020 79 dzień 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 29 Czerwca 2020 Bardzo ładnie ? ale jeszcze im sporo zostało, jeszcze urosną 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 29 Czerwca 2020 Fajowskie petunie Ci wyrosły 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 29 Czerwca 2020 @EneDue to są storczyki/orchidee, nie petunie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 22 Lipca 2020 Krzak został ścięty 14.07. Wynik to 27g. Jestem bardzo zadowolona, ze uprawa wytrwała końca. Dziękuje wszystkim za zaangażowanie i pomoc 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 22 Lipca 2020 No i pięknie! Gratulacje. Robisz kolejną uprawę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Lipca 2020 @Morenn *wiwatuje* ? Jak tam smak, zapach? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farben2 47 Napisano 23 Lipca 2020 W dniu 12/04/2020 o 01:35, Morenn napisał: Witam w mojej pierwszej fotorelacji ? Jako, iż od pewnego czasu zaczęłam interesować się uprawą konopi, postanowiłam rozeznać się w temacie i w końcu nadszedł ten długo wyczekiwany przeze mnie moment, czyli rozpoczęcie własnej uprawy. ?Trochę o moim sprzęcie Growbox : 30x30x70Oświetlenie : Początkowo CFL ProStar 125W 2100K, a później wymieniony wyżej w tytule philips tornado 60w. Zamówiłam philipsa, ponieważ aktualna lampa jest za duża i zajmuje za dużo miejsca, a wydaje mi się, że te 60w w zupełności wystarczy. ProStar przyda się w przyszłości.☺️Wentylacja : Aktualnie wyciągający wentylator komputerowy 12V u góry, wiatrak mieszający i wlot pasywny na dole.Ziemia : Zwykła ziemia kwiatowa.Doniczka : Okrągła 4l.Woda : Kranowa odstana ponad 24 h z dodatkiem soku z cytryny, aby ph wynosiło okolo 7.Nawozy : 3pak biobizza Trening : LstTemperatura w dzień oscyluje między 27-30°C, a w nocy między 23-28°C. Gorzej z wilgotnością, wszędzie stoją pojemniki z wodą i wiszą mokre szmaty, a i tak wilgotność waha się między 25-35%, co jest dramatycznym wynikiem na wegu. ☹️ Nasiono dostałam od znajomego i jest to Auto Ak47 2.0 z bulk feminized. Dobra koniec tych pierdół i czas przejść do konkretów ?08.04 rozpoczęłam kiełkować nasionko na chusteczkach, 10.04 trafiło do ziemi i 11.04 wyszło na powierzchnie. 1 dzień Macie może jakieś pomysły jak pozbyć się tej niskiej wilgotności? Kup sobie nawilżacz powietsza bo te chustki nic nie dają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 28 Lipca 2020 @Farben2 wujek Dobra Rada ? @Morenn gratulacje! Doświadczenie bezcenne, trochę tematu jest na przemyślenia ? I bardzo ładne pazurki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 5 Sierpnia 2020 @EneDue Tak, aczkolwiek fotorelkę założę trochę później, bo teraz mam sporo spraw na głowie @Groovebusters Słaba jestem w te klocki, ale spróbuję ? Zapach na początku był intensywny i według mnie przeważała woń drewna, a po dłuższym czasie zapach stał się o wiele mniej intensywny i jak dla mnie jest słodki. Co do smaku to mogę stwierdzić jedynie, że jest łagodny i nie drapie po gardle @Wentyl dziękuję pięknie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 27 Września 2020 @Tester możesz dodać do zakończonych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach