Gość Napisano 27 Maja 2020 (edytowane) @Morenn i jak tam po fryzjerze? ? Edytowane 27 Maja 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 27 Maja 2020 @Groovebusters w okolicach weekendu wleci update @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 31 Maja 2020 @Morenn no daj tego upka, muszę wiedzieć jak bardzo do tyłu jestem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 1 Czerwca 2020 31 dnia wygial bym glowny szczyt za donice, miala bys dodatkowe minim 2 szczyty i nie wystrzalila by tak mocno w gore. Generalnie mozna by ta koncowke lepiej rozegrac. Wiedze posuadasz, nastepnym razem bedzie lepiej. Aha i w razie gdybyc tego jeszcze nie zrobila, to daj jej jesc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 1 Czerwca 2020 Kilka dni nie było mnie w domu, ale już jest wszystko opanowane, więc czas na update. 52 dzień Mam małą zagwozdkę. 2 ostatnie podlania to była woda z 2 ml bio bloom i sama woda. Według mnie roślina jest głodna i myślałam czy dzisiaj nie podać jej 4 ml bio bloom, ale za każdym razem kiedy nawożę to boję się, że dawka będzie za duża, szkoda stracić roślinkę na takim etapie, dlatego pytanie do bardziej doświadczonych growerów. Jakby ktoś pytał to ph jest w normie. Na końcówkach liści można zauważyć przebarwienia, jest to spowodowane przenawożeniem czy raczej brakiem pierwiastków?@Groovebusters pytałaś o fryzjera. Nie chciałam zhermić roślinki, wiec w odpowiednim odstępie czasu usunęłam dosłownie kilka małych topków do których nie miało szans dotrzeć światło + kilka liści. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Czerwca 2020 (edytowane) @Morenn czytałam, że tych dolnych liści wiatrakowych się nie usuwa. Dokładniej oglądałam YouTube marihuanista. Są też głosy, że można je usuwać. Trudna kwestia Gdyby to było przenawozenie np. azotem to byłyby ciemnozielone. Poczekajmy na głosy starych wyjadaczy:) Edytowane 1 Czerwca 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 1 Czerwca 2020 @Groovebusters kurde, chyba usunął kanal, a czekałem na rozwój akcji @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 1 Czerwca 2020 2 minuty temu, Groovebusters napisał: czytałam, że tych dolnych liści wiatrakowych się nie usuwa. Tam były odgałęzienia z małymi topkami, a o tym, że się nie usuwa to nie słyszałam. Zasugerowałam się papajointem, który od jakiegoś czasu kosi swoje roślinki na dole, aby tak jak pisał @Wentyl energia poszła do góry planta. 5 minut temu, Groovebusters napisał: Gdyby to było przenawozenie np. azotem to byłyby ciemnozielone. Też biorę to pod uwagę, na moje to właśnie jest głodna, ale wolę się upewnić niż później żałować, dziękuje za opinie kochana @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Czerwca 2020 @Morenn masz bardzo dobre podejście do sprawy, planty Ci się na pewno odwdzięczą. ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 1 Czerwca 2020 A co do marihuanisty to też się ostatnio zastanawiałam czy usunął kanał bo miał przypał czy z jakiegoś innego powodu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 1 Czerwca 2020 @Morenn Nie usunął, youtube mu go zablokował. Na jego stronie jest wszystkie wyjaśnione 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 1 Czerwca 2020 Boszzz, Ty już bedziesz zbierać jak ja za kwitnienie będę się brał ? Jak miałem już topki uformowane to usuwałem to co niepotrzebne. Te wszystkie malutkie odrosty u dołu i zasłaniające liście. Nie zauważyłem, żeby to roślinom w czymś przeszkadzało. Co do nawozów to niech się mądrzejsze głowy wypowiedzą. Ogólnie fajnie, że widać postępy, oby do końca ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 1 Czerwca 2020 @Tester @CheMsKuN może wy rozwiejecie moje wątpliwości? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 1 Czerwca 2020 @Morenn jak jest ciasno, nie ma przewiewu albo zasłaniają światło to tnij śmiało liście i te małe satelitki od dołu, te spóźnione co i tak nie dojdą. Ale dobrze by było gdyby roślina była zdrowa. Twoja ma miejsca wystarczająco na tym zdjęciu i trochę kaszle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 1 Czerwca 2020 Nadal nie rozjaśniła się kwestia podlania, a już czas na to, więc niestety muszę zdać się na swoją intuicję. Stawiam, że to niedobory i podleje 4 ml bio bloom i 1 ml top max @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 1 Czerwca 2020 @Morenn to lej i obserwuj. W najgorszym wypadku zrobisz flusha. Ja też bym głód obstawiał, chociaż końcówki liści to najczęściej przenawożenie. Chyba faktycznie musisz się na intuicję zdać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 12 Czerwca 2020 63 dzień Myślę, że jeszcze około 2 tygodnie i ścinka. Chciałam sprawdzić trichomy, ale przysłali mi felerny mikroskop i nic kompletnie nie można w nim zobaczyć, jutro go odeśle i w następnym tygodniu powinnam mieć już działający 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 12 Czerwca 2020 Koniecznie sprawdź bo wydaje się za wcześnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 12 Czerwca 2020 @Morenn hahaha, czyli tak jak napisałem, Ty będziesz kosić jak ja będę zaczynał kwitnienie ? Ale myślę, że trochę wcześnie, masz same białe wloski @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 12 Czerwca 2020 4 godziny temu, Wentyl napisał: @Morenn hahaha, czyli tak jak napisałem, Ty będziesz kosić jak ja będę zaczynał kwitnienie ? No niestety tak wyszło, liczyłam na to, że będziemy ścinać w tym samym czasie, a tu ci roślinka zrobiła psikusa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach