ZielonyWariacik 2 Napisano 11 Kwietnia 2020 Siema wariaty, przed wczoraj wykonałem trening Lst na moim AK-47 auto. Po pierwszym dniu wyglądał tak (foto 1). Przeczytałem ze trzeba top dać niżej od łodygi najlepiej do ziemi, wiec tak zrobiłem (foto 2). Rano jak wstałem zaczęło powstawać to maleństwo (foto 3). I tu pojawia się pytania, czy to jest nowy top i czy dobrze wykonuje trening? 1. 2. 3. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 11 Kwietnia 2020 @ZielonyWariacik Trening dam w sobie dobry ale jest jedno ale... Gumki recepturki? Z tego co wiem guma się rozciąga ? i roślina wstanie. Jakiś drut weź w izolacji najlepiej albo cienki sznurek, cokolwiek co się nie rozciąga Tak, z tego będzie nowy szczyt 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 11 Kwietnia 2020 @Bimbrownik dobrze pisze, nawet wez kawalek druta ogrodniczego wygnij go w haczyk, wbij w ziemie i dognij glowny szczyt do ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyWariacik 2 Napisano 11 Kwietnia 2020 @Bimbrownik @CheMsKuN dzięki za odpowiedz, użyłem sznurków i do doniczki przywiązałem. I teraz cały czas tak trzymać ten główny szczyt, powstanie teraz ten nowy to go tez spiąć i czekać na kolejny? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 11 Kwietnia 2020 Teraz przez okolo tydzien nie rob nic, doginaj tylko w razie potrzeby glowny szczyt do gleby. Po tym czasie pojawia sie kolejne szczyty i wtedy trzeba sie bedzie nimi zajac. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyWariacik 2 Napisano 11 Kwietnia 2020 @CheMsKuN okey, odezwę się za tydzień wstawię foto jak wyglada? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 11 Kwietnia 2020 spoko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Trening ok zawsze jak najniżej główny szczyt najlepiej na ziemi. Możesz kupić drut ogrodniczy wywiercić dziury w doniczce i przywiązywać do niej( liście, łodygi) staraj się owijać szczyt mniej więcej w okół doniczki jak się będzie wyciągał do góry znowu go przywiąż bliżej szcytu. (przywiązuj aż osiągniesz wzrost taki jaki chcesz lub masz miejsca w boxie namiocie Rob tak z pozostałymi odgałęzieniami by jak najwięcej światła dochodziło @Bimbrownik tylko to nie są zwykle recepturki są grubsze mogą dać radę widziałem raz taka fr Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez HolenderskiGrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyWariacik 2 Napisano 12 Kwietnia 2020 @HolenderskiGrower chodzi ci o takie coś? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 12 Kwietnia 2020 @ZielonyWariacik No coś na wzór. Głównie chodzi o to żeby doświetlić dolne szczyty i trzymać je w miarę możliwości na podobnej wysokości. To jest automat, zaraz zakwitnie przy czym stwardnieje więc nie zrobisz jak na rysunku. 5 godzin temu, HolenderskiGrower napisał: tylko to nie są zwykle recepturki są grubsze mogą dać radę widziałem raz taka fr Może tak, ja tam nie lubię gum ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 12 Kwietnia 2020 @Bimbrownik na gumkach lipa, sam robiłem i to był myślę że spory błąd. Tylko drut @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyWariacik 2 Napisano 13 Kwietnia 2020 @mirecki @Bimbrownik @CheMsKuN @HolenderskiGrowerTeraz drucikiem do ziemi to złapałem. Zastanawia mnie czy coś się może stać głównemu topu przez to ze jest tak zapięty do ziemi? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 13 Kwietnia 2020 Każda roślina rośnie w kierunku światła więc sam sobie odpowiedz co cię stanę że szczytem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 13 Kwietnia 2020 Kilka dni i będzie stał w pionie (jak po vitasteronie hehe taki sucharek ? mogę Ci tylko podpowiedzieć jeszcze że najlepiej jak by ten drut (już na przyszłość) był w izolacji bo u siebie zauważyłem, że zwykły ranił nico łodyge. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,405 Napisano 13 Kwietnia 2020 często też takie druty nie mogły utrzymać roślinki, trzeba dobrze mocować je @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Jest dobrze zobacz u mnie w fotorelacji jak szło lst na dalszym poziomie może Ci się przydać ? Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez HolenderskiGrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyWariacik 2 Napisano 13 Kwietnia 2020 @mirecki Jak znajdę jakiś inny to podmienię. @Bimbrownik właśnie dzisiaj patrzę i szczyt rośnie ładnie do góry tylko liście przykryły ten mały top, nie wiem teraz czy jakoś inaczej go układać czy dać im rosnąć? Mam również problem z temperatura ale to jutro zamontuje dwa wiatraki jeden na dole i jeden u góry. Chciałbym jeszcze kupić nawilżacz tylko nie chce wydawać dużo kasy, coś bardziej budżetowego. Myślałem nad takim wydajności go - 400ml na 6h. Co myślicie sprawdzi się w boxie 30x35x70? https://allegro.pl/oferta/nawilzacz-powietrza-dyfuzor-w-zarowce-lampka-led-8942414060?utm_medium=app_share&utm_source=facebook @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 13 Kwietnia 2020 @ZielonyWariacik nawet tego gówna nie kupuj. Kup sb ultradźwiękowy, ogarniesz do 60 zł 3 może nawet i 4l. Ogólnie poniżej 3 nawet nie kupuj bo to strata kasy i czasu bo będziesz musiał dolewac wody co chwilę. Nie patrzyłem tylko czy ma to regulacje ale chyba ma @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyWariacik 2 Napisano 13 Kwietnia 2020 @mirecki A da radę bez takiego nawilżacza, jakieś kubki z woda lub mokre szmatki? Sam box jest z kartonu taka prowizorka, ale cały wyłożyłem folia NRC. Wszystko jest zaklejone taśma żeby był szczeliny. Teraz mi dokucza temperatura ponieważ zamontowałem dwie żarówki 30 wat i grzeją się mocno u nasady. Jutro będę montować wentylacje z wiatraków i filtr węglowy żeby nie było nic czuć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 13 Kwietnia 2020 @ZielonyWariacik małego boxa masz. Spróbuj na razie ze szmatkami i nakrętkami z wodą ale wątpię że wyciagniesz na Vega chociaż 50% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach