NorDez 5 Napisano 8 Kwietnia 2020 Będę próbował wyhodować roślinkę z 3 nasion w osobnym pomieszczeniu za domem jednorodzinnym. Nie mam żadnego doświadczenia i dlatego pytam. Co lepiej kupić lampę LED czy HID lub HPS. Zamierzam wyhodować zielsko wyłącznie dla siebie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 8 Kwietnia 2020 @NorDez jedną roślinkę? możliwości masz dużo ja bym postawił na LED albo CFL @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NorDez 5 Napisano 8 Kwietnia 2020 Jak wspomniałem jestem zupełnie zielony, ile roślinek mogę mieć z trzech nasion. Dzięki za odpowiedź odnośnie światła. Właśnie przymierzam się do zrobienia boxa ze starej obudowy komputerowej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 8 Kwietnia 2020 @NorDez niedługo będzie gość jeden produkował pc growboxy tu na forum. Z trzech nasion wyrosną trzy roślinki, oczywiście można je klonować więc roślin można mieć dużo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NorDez 5 Napisano 8 Kwietnia 2020 Dzięki , możesz mi dać jego namiary jak zacznie produkcję ? Aha z trzech roślinek to dla siebie będę miał wystarczającą ilość ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 8 Kwietnia 2020 @NorDez na forum będzie reklama banerowa to zobaczysz gdzieś za tydzień 3 minuty temu, NorDez napisał: Aha z trzech roślinek to dla siebie będę miał wystarczającą ilość ? @NorDez no tak jak dla siebie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 8 Kwietnia 2020 2 hours ago, NorDez said: Aha z trzech roślinek to dla siebie będę miał wystarczającą ilość ? Z jednej roślinki może bez problemu zebrać 100g, a jak jest dobra genetyka i warunki, to i 2x tyle. Zależy tylko od Ciebie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NorDez 5 Napisano 9 Kwietnia 2020 No tak, po dosyć dokładnym poczytaniu o uprawie marihuany na tym forum jaką taką wiedzę mam tylko że jest to bardzo ogólne i w głowie mam taki mały mętlik. Sądzę że muszę wypunktować sobie co i jak, od czego zacząć, co kupić i jak się do tego pasjonującego zajęcia zabrać. Jakie nasionka kupić indoor, outdoor, automat i np. A47 będzie ok ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Kwietnia 2020 @NorDez lepiej zacząć od odmianki nie automatycznej bo automat kwitnie bez względu na ilość godzin naświetlania czyli możesz świecić 24h i on i tak zakwitnie po ok miesiącu i jak coś zepsujesz na starcie to stracisz na plonie a w przypadku normalnych odmian tryb wzrostu sam kontrolujesz , musisz mieć jakiś pomieszczenie do uprawy, oświetlenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NorDez 5 Napisano 10 Kwietnia 2020 W dniu 08/04/2020 o 21:39, Tester napisał: na forum będzie reklama banerowa to zobaczysz gdzieś za tydzień Czy te PC-boxy będą już całościowe z wentylacją i oswietleniem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 10 Kwietnia 2020 @NorDez z tego co wiem tak, z wentylacją oświetleniem itp, tylko nasionko kupujesz i jedziesz z koksem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NorDez 5 Napisano 10 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Tester napisał: @NorDez z tego co wiem tak, z wentylacją oświetleniem itp, tylko nasionko kupujesz i jedziesz z koksem Zastanawiam się jakie nasionko kupić bo jak przejrzałem oferty to wybór będzie ogromny ? A jak sądzisz, czy ten pcbox będzie bardzo drogi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 10 Kwietnia 2020 Na pewno tańszy od dobrej lampy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 10 Kwietnia 2020 @NorDez no jest w czym wybierać, zależy co wolisz haj bardziej kanapowiec to z genami indica, energia śmiech sativa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NorDez 5 Napisano 10 Kwietnia 2020 4 godziny temu, Bimbrownik napisał: Na pewno tańszy od dobrej lampy ? Poczekam i kupię gotowego. Dzięki. Jeżeli coś nie będzie jasne dla mnie to pozwolę sobie zapytać w odpowiednim dziale. Warunki do uprawy dla siebie mam idealne, z tyłu domu jednorodzinnego zachowanko, w którym jest piec gazowy na ogrzewanie domu i na wysokiej podmurówce miejsca sporo tyle że jest nawet latem chłodno , czyli odpowiednie oświetlenie potrzebne będzie a może nie ,zobaczę. Jeszcze raz dzięki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NorDez 5 Napisano 10 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Tester napisał: energia śmiech sativa Czyli sativa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 10 Kwietnia 2020 @NorDez no geny bardziej sativa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NorDez 5 Napisano 10 Kwietnia 2020 Jeszcze raz dziękuję za wszystkie za wszystkie cenne wypowiedzi, sądzę, że przez święta nie będę zawracał głowy nikomu. Zajmę się wydrukowaniem potrzebnych poradników i wypowiedzi. Życzę tą drogą zdrowych , spokojnych Świąt Wielkanocnych. 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 10 Kwietnia 2020 @NorDez No to trzymam kciuki. Zanim coś kupisz, wydasz kasę to czytaj i pytaj żeby inwestycja nie poszła w błoto. Dobrze wszystko przemyśl i działaj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 10 Kwietnia 2020 Trzymam kciuki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach