Roki blue 0 Napisano 2 Kwietnia 2020 Siemka?! Mam pytanie a mianowicie czy waszym zdaniem lepiej było by żebym ściął te gałęzie? Czytałem że niektórzy ścinają dolne oraz środkowe gałęzie( niektóre) żeby roślinka miała więcej energii i inne topy były większe. Na zdjęciu zaznaczyłem które bym planował ściąć ( są długie a myślę że z nich małe topki będą). Jak myślicie ścinać czy nie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 2 Kwietnia 2020 @Roki blue ja bym zostawił bo roślinka nie jest jakoś mega liściasta i światło dobrze do tych odgałęzień dociera więc lepiej zostawić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 2 Kwietnia 2020 @Roki blue nie ścinaj, tam mogą być jeszcze ładne topy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 3 Kwietnia 2020 @Roki blue Po pierwsze to lipa ze lst nie zrobiles, mialbyc z tych dwoch galezi dwa dodatkowe szczyty. Po drugie nie scinaj tych galezi, bedziesz mial z nich palenie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach