PoliszGrower 2 Napisano 1 Kwietnia 2020 Witam wszystkich! Czy takie wymiary wystarczą na zrobienie mini growboxa? Chodzi mi konkretnie o wymiary czy dadzą radę? Głównie mi chodzi o szerokość. W planach mam małą roślinkę do 1m. +speed auto lub jaką inną małą roślinkę. Jak zrobić samego growboxa wiem, chodzi mi czy urośnie bez problemu roślinka o takich wymiarach growboxa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) wydaje mi się że udało by się jedną roślinkę tam na czilku wsadzić ale to moja subiektywna opinija a jak z oświetleniem ? I jaką pesteczkę masz zamiar tam wjebać ? Wsm dało by się nawet z dwa auto wjebać jakieś LST i będzie dobrze fest ? Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez MisterZielskoXD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PoliszGrower 2 Napisano 1 Kwietnia 2020 @MisterZielskoXD planuje wsadzić led 240w a pestkę +speed auto, czytałem opinie i jak na cenę sa dobre te pestki, szybko rosną, ludzie piszą ze zaczynaja kwitnąć po 6 tygodniach jak i nawet przed a zależy mi szczerze na szybkim growie. Wiem ze nie zawsze to jest tak szybko jak podają ale zamierzam spróbować tych pestek. Jak ktoś miał z nimi do czynienia to prosze o opinie ? @MisterZielskoXD dzięki za odpowiedz ;D 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 1 Kwietnia 2020 @PoliszGrower @PoliszGrower powodzonka ?? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 1 Kwietnia 2020 @PoliszGrower styknie miejsca jak growerzy uprawiają nawet w obudowach po komputerze (pc boxy) co do odmiany speed auto fakt jest szybka ale musisz jeszcze trafić na dobre geny 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PoliszGrower 2 Napisano 1 Kwietnia 2020 @Tester Oki dzięki za odpowiedz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PoliszGrower 2 Napisano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) I jeszcze jedno jak to zamknę, zamontuje wiatraczek z kompa 12v z filtrem węglowym i zasunę szafą to może czasami czuć w pokoju? Czy mogę się czuć bezpieczny? xD Albo jakiś inny sposob żeby czuć nie było Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez PoliszGrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 1 Kwietnia 2020 @PoliszGrower musisz szczelnego boksa zrobić to nie będzie czuć a filtr węglowy to zrobić musisz sam do takiego wiatraczka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PoliszGrower 2 Napisano 1 Kwietnia 2020 @Patrick miałem na myśli zrobić coś takiego, przytwierdzić wiatrak do takiej ramki z drewienka i opierdolić całą ją tym filtrem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 1 Kwietnia 2020 @PoliszGrower ale ty filtr chcesz zamocować taki normalny pełnowymiarowy? czy zrobić z jakiejś maty ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PoliszGrower 2 Napisano 1 Kwietnia 2020 @Patrick Zamówić z internetu taki kawałek 50x50 obciąć go i przytwierdzić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 1 Kwietnia 2020 Dwie śmiało tam wrzucisz plus LST @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 1 Kwietnia 2020 @PoliszGrower taką mate węglową? jak tak to ok kombinuj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 1 Kwietnia 2020 Po pierwsze takie maty weglowe sprawdzaja sie i to srednio w pcboxach, ty tam potrzebujesz wydajna wentylacje. Przelicz sobie jaka twoj box ma pow. i dobierz odpowiednio wentylacje. Po drugie, jesli twoj box nie jest szczelny, to wentylacja i tak nie zlikwiduje calkowicie zapachu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PoliszGrower 2 Napisano 1 Kwietnia 2020 @CheMsKuN Dobra dzięki za odpowiedz jednak to przemyślałem i nie wypali. Spróbuje z PC boxa coś wykombinować Wie ktoś jak usunąć te elementy szare? Są zamontowane na takie dziwne coś da się to odkręcić jakos czy na sile trzeba? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) @PoliszGrower To sa nity, je sie rozwierca. Ps. Widze ze sie nie opierdalasz ? Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez CheMsKuN 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 1 Kwietnia 2020 Obejrzyj sobie to, szczegolnie od 11.30 Trenuje planta żeby plaski był, możesz to samo zrobić 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach