EneDue 446 Napisano 30 Marca 2020 Witam mam nasiona automatu "ak47 2.0". Chcę je wrzucić na outdoor i chce się przygotować jak najlepiej. Nigdy nie sadziłem automatów. Parę pytań na początek: 1 sadzić od razu do ziemi czy początkowo do doniczki? 2 czy krzak na zdjęciu ze sklepu mogę uzyskać na outdoor czy to mrzonka? Czy to lst czy toping ? Ponoć toping nie nadaje się na automaty ale zdjęcie mówi co innego. Wrzucam zdjęcie ze strony i dzięki za odpowiedzi oraz (jeśli któreś są głupie) to przepraszam za głupie pytania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fan BMW 11 Napisano 30 Marca 2020 @EneDue ja bym do jakiegoś małego pojemnika i jak podrośnie lekko to do ziemi topping czasem można zrobić z powodzeniem na automatach zależy od odmiany ta roślina ze zdjęcia to z pod lampy pewnie gdzie panują idealne warunki a na oucie masz zmienne warunki więc topy nie zawsze mogą tak napuchnąć jak pod lampą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 30 Marca 2020 @Fan BMW wlasnie myślałem żeby początkowo nasionko wrzucić do wytłaczanki z jajka zapakowanej ziemią a jak wyjdzie na parę centymetrów, pociąć wytlaczanke i wsadzić całość do ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fan BMW 11 Napisano 30 Marca 2020 @EneDue tak też można @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 30 Marca 2020 Tylko teraz na out jeszcze chyba za zimno zwłaszcza dla automata. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Marca 2020 @mirecki zgadza się @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 30 Marca 2020 Jasne. Poczekam do maja. A czy jest sens Zaczynać teraz w domu na oknie od słonecznej strony i potem miesiąc na dworze trzymać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Marca 2020 @EneDue automata nie ma sensu, pełnosezonówke jak by słońca było wystarczająco to tak, tylko potem przetransportować trudniej dużego krzaka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 30 Marca 2020 @Tester dzięki za info. A czy automat na parapecie to dobre wyjście czy pomysł z dupy? Da w ogóle jakieś plony? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Marca 2020 @EneDue jeśli parapet był by w miarę nasłoneczniony to jakieś plony można zebrać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 30 Marca 2020 @EneDue słońce słabe, zacznie się wyciągać. Poza tym krótki okres vege. Według mnie teraz to bez sensu, chyba że w boxie od początku do końca. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 30 Marca 2020 Dzieki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 6 Kwietnia 2020 @Tester powiedz mi proszę po ilu tygodniach mogę zacząć nawozić automat. Z opisu wynika że od ziarna do plonu 8 tygodni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 6 Kwietnia 2020 @EneDue jak dasz dobrą glebę to w fazie weg nie musiał byś nawozić, jak zaczął by kwitnąć to mógłbyś jakiś nawóz zastosować na kwitnienie, raz na jakiś czas dobrze jest też podlać dolomitem również w fazie wzrostu aby utrzymywać odpowiednie pH, a co do opisu to nie ma się co nim sugerować często opisy się nie sprawdzają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 6 Kwietnia 2020 @Tester super. Dzięki za info! Powiedz mi jeszcze tylko na kwitnienie więcej potasu czy azotu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 6 Kwietnia 2020 Potasu fosforu itd azotu wtedy kiedy będzie potrzebować a pokaże ci na liściach czego jej brakować będzie gdzieś jest na forum o liściach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 6 Kwietnia 2020 @Legalize@LLBanditos zaraz poszukam . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 6 Kwietnia 2020 @EneDue @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 6 Kwietnia 2020 @Tester dzieki! To mi ułatwia wszystko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach