niuton0 6 Napisano 26 Marca 2020 @Tester lampy halogenowe. Stosuje je się do pracy nocnych przy remontach lub na zewn. albo oswietla się np budynki na zewn. halogeny zakłada się rękawiczką, pamiętam że dawało mocne i gorące światło ( Miałem to w kilku restauracjach w których pracowałem) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 26 Marca 2020 Gdzie no chłopie ochlon ? nie rozlyslaj o black weekend lub zjedz snickersa i słuchaj rad doświadczonych ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 26 Marca 2020 @niuton0 one się zapewne nie nadają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niuton0 6 Napisano 26 Marca 2020 @Legalize@LLBanditos Możesz jaśniej ? Z tego co się orientuje to korzystam z rad doświadczonych :) Ale jak też na pewno zauważyłeś szukam różnych rozwiązań ponieważ wdrażam się w temat w którym jestem zielony i nawet czytając informacje na temat sadzenia, naświetlania, nawozów etc. to nadal wiele rzeczy nie jest dla mnie jasnych i stąd chyba te forum abym mógł ów tę wiedzę posiąść :) Ale z nami to jest tak że jak jeden od drugiego wie lepiej to rzuci mu zaraz komentarz jak coś w Twoim stylu :) ale mimo to dziękuję że tu zajrzałeś ? jakbyś chciał się podzielić ze mną radą to zapraszam :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 26 Marca 2020 Nie no dobrze ze są tacy ludzie jak ty majsterkowanie jest fajne po prostu mnie źle zrozumiałeś. Sam pomysł jak dla mnie jest +10 projekt bo sam pracowałem w stolarni i montoealem to i owo. Halogeny są lipne a sam pomysł na boxa jak najbardziej pozdro sam się uczę czytam oglądam zapominam i znowu oglądam czytam zapominam hahahah @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 26 Marca 2020 Zerwij ta nieszczesna folie i pomalij boxa bialym matem. A lampy sie nie nadaja. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niuton0 6 Napisano 27 Marca 2020 @Legalize@LLBanditos o i widzę konkretna odpowiedz ze się nie da bo lampy się nie nadają. Ale już ogarnalem sobie lampy z Polski. Lampe sonową 150wat. @CheMsKuN jak już wspominałem na początku jestem w Londynie a tutaj takie sklepy jak w Polsce castorama które są otwarte i dostępność produktów masz na miejscu, to tutaj wszystko jest pozamykane. Uwierz mi ze działam z tego co mam. Zrobiłem już folią a wiec tak zostawiam. Białą farbę mam ale emulsję do ścian i nie jest to mat. Sytuacja z korona wirusem nie zmieni się jeszcze przez najbliższe dwa miesiące a wiec jestem ograniczony trochę jeżeli chodzi o materiał. Ale dam radę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 27 Marca 2020 Będę zaglądać i śledzić twoje poczynania jeżeli będę mógł to jakoś pomogę ale raczej wątpię ponieważ ja tylko sezony niby coś wiem bo czytam w chuj dużo o tym lubię to ale tylko to jest teoria a praktyka żadna na jesień dopiero ruszę z normalnym boxem bo teraz co mam to nie mogę tego nazwać boxem ale jest ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 27 Marca 2020 @niuton0 To pomaluj ta biala emulsja, folia ktora uzyles to najgorsze z rozwiazan. Generalnie najprosciej bylo by zamowic gotowego boxa. Amazon, Ebay itd, caly czas funkcjonauja ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 27 Marca 2020 ale to dział majsterkowicz i majsterkowicze mile widziani, nie zawsze trzeba kupować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 27 Marca 2020 @Filozof Masz racje, i zwracam honor autorowi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niuton0 6 Napisano 28 Marca 2020 Siema Ekipa, po rozmowach i namyslach i po wczorajszym nic nie robieniu z boxem. stwierdzam ze podejdę do sprawy już inaczej i powazniej. Otóż na poniższym zdjęciu przedstawiam wam bohatera tego odcinka z którego zrobię boxa. Uwaga fanfary tratattatata zdjęcie numer 1. Szafa od współlokatora z jego pokoju ?. obije środek folią mylar. Dam na górze wylot tunelowy. Oswietlenie dam ledowe. Policzyłem ze potrzebuje na 0,34 m2 a wiec chce wrzucić tam lampe led. Mam możliwość kupna nowej od innego Growera ?. Zdjecie 2 lampa 100w. I mnie prądu zużyje i się nie nagrzeje. No i czytałem ze masz regulacjebarwy światła - super. Co myślicie? stelarz od łóżka jak najbardziej będę go kończył również a wiec tytuł zostaje ❤️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 28 Marca 2020 @niuton0 no czekamy na efekty i start z roślinami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 28 Marca 2020 No dzwi są a nie skrzynka od wyra wytrzepana ? gitara lubię takie patenty trzymam kciuki co dalej będzie pozdro ?tylko odżywki nie dawaj tych co masz bo się zdziwisz jak wypierdoli w górę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 29 Marca 2020 Nie wiem co to za lampa ta Twoja ale nie napalał bym się za bardzo. Nie ma szans, żeby takiego boxa dobrze oświetliła. Mam taką Chinkę na gwint i jedną małą roślinę na wegu spoko da radę, ale dużej już nie. Kupiłem panel a taką żarówką doswietlałem miejscowo. Myślę, że przy takiej powierzchi lepiej byś zrobił zostając przy hps, wykorzystał byś pow boxa przynajmniej. Pod tą żarówką jedną małą roślinkę na upartego wsadzisz a do jednej małej roślinki szafa cała Ci niepotrzebna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niuton0 6 Napisano 30 Marca 2020 @Legalize@LLBanditos hahaha najpierw masa a na wakacje rzeźba. Generalnie zamówiłem sobie graty z Polski bo taniej i myślę że będą w przyszłym tygtodniu @Wentyl Wziąłem i tak tą lampe ( koszt nie duży ) i w ramach testów właśnie jak mówisz zrobię sobie również boksa na 1 roślinkę i zobaczymy jak się to sprawdzi :) Jednak Hps to Hps. A do tego jeszcze kupie cooltube 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 30 Marca 2020 @niuton0 Masz gwarancję, że Ci teraz przyjdzie z Polski? Jak tak to zamawiam nasiona bo już trzeci tydzień czekam na nasiona z Hiszpanii i nie wiadomo kiedy dojdą przez ten cały pseudo wirus @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niuton0 6 Napisano 31 Marca 2020 @Bimbrownik Powiem Ci że kurierzy działają, Rodzice mojej dziewczyny wysłali nam paczkę ( karton 15 kilo ) z Chemią w środę a dziś ( wtorek) o 10:00 Kurier mi ją podrzucił :) Zapomnij Stary o Hiszpanii. @Bimbrownik A Ty siedzisz w Londynie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 31 Marca 2020 Na taśmie dwustronnej dobrze będzie Ci się układać mylar. Tylko nie kupuj tego najtańszego bo ja kupiłem i żałuję troszkę ale tragedii nie ma. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niuton0 6 Napisano 31 Marca 2020 @mirecki Dzięki. Doszedłem do wniosku że jeżeli chcę mieć kolby jak kukurydzę to jednak troszkę w ten sprzęt musze zainwestować. Chodzi mi tu o oświetlenie, właśnie wspomniana folia, Cool tube. Na szczęście poznałem gościa który ma troche sprzętu i się dogadaliśmy :) i zainwestuje w namiot :) Na Ebay nie jest to drogie :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach