CananisUk 4 Napisano 16 Marca 2020 Witam moze mi ktoś powiedzieć który lepszy będzie panel hydro mas ts1000 cZy viparspectra v600 bardzo proszę o pomoc pozdrawiam matt @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 16 Marca 2020 Hydro mars @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 16 Marca 2020 @CananisUk napisz może coś więcej o swoim planie, jaka powierzchnia itd. Ja z tych 2 brałbym marsa, bo to jest nowsze technologia i jest wydajniejszy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CananisUk 4 Napisano 16 Marca 2020 Chodzi o to ze oba panele mogę nabyć w dobrej cenie tent to jakieś 3x4x2 opcjonalne rozłożenie to 45w na m2 całkowita docelowa moc to 6600w . Wentylacja to 1000m3 na minute @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 16 Marca 2020 @CananisUk zakładam, że zgubiłeś jedno zero i ma być 450W/m2. Przy takiej powierzchni ja bym się pokusił na złożenie jakiegoś zestawu pod ten konkretny projekt. Nie wiem jaki masz budżet, ale po twoim nicku wnioskuję, że mieszkasz w UK-może zapytaj gościa prowadzącego DIYLEDUK-on się specjalizuje w takich projektach i możliwe że cenowo wyjdzie Ci podobnie, a oświetlenie ma z górnej półki, a i na prądzie zaoszczędzisz. Jak prądem się nie przejmujesz to wal hpsy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CananisUk 4 Napisano 16 Marca 2020 Co do hps systemu mam doświadczenie z nim i jest bardzo przypalowy . Wiec po prostu chce zredukować koszty do minimum .. z tego co się orientowałem to bardzo dobre opinie zbierają ci producenci lamp chyba ze led polecacie coś lepszego pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 16 Marca 2020 (edytowane) @CananisUk Jeśli tak, to ja bym szedł w MIGRO czy właśnie DIYLEDUK. Zapytaj ile wby to kosztowało dokładnie do całej powierzchni i pewnie koszt będzie zbliżony do marsa, a i światło mega dobre i zużycie enrgii mniejsze. PS. Gość od diyleduk jest sponsorem największego forum w UK i wie jakie światło jest optymalne do naszych roślinek i ma duże doświadczenie. Masa ludzi z forum od niego kupuje. Można bez problemu napisać i zawsze coś doradzi. Z migro nie miałem bezpośredniego kontaktu, ale zakładam, ze to samo. Edytowane 16 Marca 2020 przez doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach