Gość Ooo Jesu Napisano 4 Października 2021 (edytowane) @konopny_janusz @konopny_janusz Tak ale wiesz...prawie pincet zł wydane na oświetlenie,to jednak szkoda by było ją zfajczyc,tym bardziej że roślinki dopiero się kluja. Muszę wymyślić jakieś chłodzenie do niej i będę spał spokojniej. Ha ha niezły majsterkowicz jesteś Edytowane 4 Października 2021 przez Ooo Jesu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 4 Października 2021 (edytowane) @Ooo Jesu ja mam mieszak zwykły wentylator od kompa, tylko że lampę mam ts1000. Jak ją ustawie na 100% to też się grzeje jebana. Dlatego daje 75 albo 55 @Ooo Jesu nie zfajczysz w ten sposób lampy prędzej ona sama się wyłączy Edytowane 4 Października 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ooo Jesu Napisano 4 Października 2021 (edytowane) @konopny_janusz Kupię regulator do niej może i ten wentylator też by nie był glupi,sądziłem że nie trzeba bo wilgoć ok 55% się utrzymuje. Piszą dranie zimne,że nie wydziela ciepla,co za bzdury te handlarze piszą. 27 minut temu, konopny_janusz napisał: nie zfajczysz w ten sposób lampy prędzej ona sama się wyłączy O ile chinczyki jakiś bezpiecznik dali a nie kurwa kostke do gry w chinczyka ha ha Tymczasowe chłodzenie...miska z wodą he 🙂 Edytowane 4 Października 2021 przez Ooo Jesu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 4 Października 2021 (edytowane) @Ooo Jesu większość rzeczy związanych z elektroniką robią w chinach. Chiny kolonizują powoli Afrykę i w przyszłości może być nie ciekawie Nie dość że kurwy z wuhan wirusa stworzyli to jeszcze sprzedają nam swoje autorskie szczepionki Edytowane 5 Października 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ooo Jesu Napisano 5 Października 2021 (edytowane) @konopny_janusz No ich to ja nie lubię a rasista nie jestem. Pierdola że embarga im nakładają itd a to bujda jest,gdyby nie oni to nie było by tego tyle po sklepach co teraz jest,większość to śmieci zklejone do kupy i tyle. Kurwa drona jak kupiłem to tylko raz go widziałem a umiem latać dronem,wystartował i nie było nad nim kontroli i już go nie znalazłem. Wkurwiaja mnie oni i to grubo. Niestety są mocarstwem i nawet Ameryka już podlotu nie ma do nich Edytowane 5 Października 2021 przez Ooo Jesu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Października 2021 (edytowane) Ja mam Marsa ts 600 95w realny pobór mocy bo mam watomierz podłączony i grzeje się lekko wg mnie bo mogę go spokojnie całą dłonią dotykać od zewnątrz, a jak ustawię lekko w jego stronę wiatrak to spokojnie można trzymać na nim dłoń bez obawy o poparzenia, więc musi być coś nie tak z twoim sprzętem, a box 0,5*0,5 m * 1,2wys umieszczony dodatkowo w szafie i sałata ładnie rośnie i kwitnie do tego mam dołożony mini grzejnik do ręczników 35w żeby trzymać temp. Ps takim zestawem chłodzenia nic nie wskórasz bo szkło to słaby przewodnik ciepła, lepiej zamontuj jakiś wiatrak z kompa itp żeby wiało na niego, alu dobrze odbiera ciepło tylko brak w tym przypadku cyrkulacji. Edytowane 5 Października 2021 przez Gość Ps @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 5 Października 2021 @Ooo Jesu Miałem ts600 w szafce kuchennej o wymiarach 55cm na 35cm wysokość 75 cm. Bywało że w mieszkaniu w lecie było po prawie 40 stopni i zaduch straszny. Topy już prawie wadziły o lampę. Ale jak na tak mała szafkę plony były ok. Więc lampa jak się grzeje to niech się grzeje. W tym ts 600 po pół roku siadła mi 1/4 diod ale dostałem zwrot pieniędzy w ramach gwarancji. I nie kazano odsyłać lampy więc do małego Boksa mogę jej użyć :). Teraz mam vipar spectra p600 i mniej zdecydowanie się grzeje niż Mars bo ma fajne żeberka i regulacje mocy. Zapłaciłem za nią mniej. Ale nie wiem jeszcze czy lepsze topy na niej będę miał. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ooo Jesu Napisano 5 Października 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, glodek18 napisał: Więc lampa jak się grzeje to niech się grzeje. Witam Jak u mnie to nie długo by lutowanie wytopilo,to wolalem ją odesłać póki dzialala jeszcze a i tak zajebisty błąd zrobiłem,bo kupiłem u osoby prywatnej na allegro i problem,bo gościu nie chciał przyjąć a allegro osoby prywatnej nie może zmusić,takie prawo... jakoś się zgodził i chciał żeby,,dyskusję"zakończyć,powiedziałem najpierw kasa a później zakończę i nawet dobrą opinię napiszę. Wkurwia mnie,bo przez ten Internet już dużo rzeczy popsutych poprzychodzilo mi a zawsze piszę tym cepom,,proszę bardzo dokładnie sprawdzić towar" nikt nic nie sprawdza. Producenta nikt nie kontroluje zwlaszcza tych chinoli,oni to jedynie lopaty i szpadle powinni móc exportowac a nie elektronike. Sral to pies,założyłem żyrandol 7 ramienny,dałem 7 Philips-ów po 40 w i co będzie to będzie,nie chcę się naciąć na kolejne gowno,bo nie śpię na zlozach zlota. Skończę te autonaty i już nigdy nie będę sial indor. Zapierdole na wiosne 20 sezonowek afgan kush+hindukuhs,to staczy mi chyba na 5 lat he 🙂 słońce się nie popsuje raczej. Nasiona już jutro zamawiam od producenta. Pozdrawiam Edytowane 5 Października 2021 przez Ooo Jesu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach