Mlody364 3 Napisano 27 Lutego 2020 Witam. Na 3 roślinach pojawiło się coś takiego jak na zdjęciu. Jest ktoś w stanie pomóc mi zdiagnozować przyczynę? Pozdrawiam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 27 Lutego 2020 @Mlody364 zbyt niska wilgotność chyba, jaka temperatura ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody364 3 Napisano 27 Lutego 2020 (edytowane) Właśnie mam problem z wilgotnością... Temp. Była 33 dodałem wentylator wyciągowy jeszcze jeden także spadła mi do 31.. Wilgotność niestety na poziomie 30-40%.. Polecisz coś na zwiększenie? Duży Box także możliwe że jeden nawilżacz to słabo? Edytowane 27 Lutego 2020 przez Mlody364 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 27 Lutego 2020 @Mlody364 zależy też jaki nawilżacz, lampe może też podnieś 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 27 Lutego 2020 Za gorąco i brak dostatecznej wilgotności co w fazie wzrostu jest konieczne, tak jak napisał @Tester lampa do góry wilgotność zwiększyć a a nóż się uratuje ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody364 3 Napisano 27 Lutego 2020 Lampy poszły do góry i kupiłem jeszcze jeden nawilżacz zobaczymy co będzie. Dzięki bardzo za odpowiedzi. Pozdrawiam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 27 Lutego 2020 @Mlody364 rozstaw połówki butelek i wsadz tam szmatki by lekko wystawały zawsze kilka procent wilgotności doda 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody364 3 Napisano 27 Lutego 2020 @HolenderskiGrowerTak zrobiłem. Inne ładnie wyglądają... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 27 Lutego 2020 Widzialem juz takie krzaki, kilka razy sam takie mialem. Ja bym obstawial na geny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 27 Lutego 2020 1 hour ago, CheMsKuN said: Widzialem juz takie krzaki, kilka razy sam takie mialem. Ja bym obstawial na geny. Też tak myślę i sam takie miałem. U mnie po ciężkim starcie potem rosły normalnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody364 3 Napisano 27 Lutego 2020 34 minuty temu, doominik napisał: Też tak myślę i sam takie miałem. U mnie po ciężkim starcie potem rosły normalnie Dzięki za info. Będę je obserwował. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody364 3 Napisano 27 Lutego 2020 Temp spadła do 27.5 a Wilgotność rośnie także wszystko idzie w dobra stronę. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach