Skocz do zawartości
endriubp

Witam i pozdrawiam ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , jestem raczkującym hodowcą MJ, dlatego liczę na jakieś wsparcie w zdobywaniu doświadczenia 😉

IMG_20250711_142555.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wgl jest temat rzeka. Nie znam się na tre ongi , więc nic z nią długi czas nie robiłem. Niby Automat , a musiałem czekać ponad 4 miesiące aby zobaczyć pierwsze kwitnienie. Boxa i lampę też mam od półtorej miesiąca dopiero. 

Więc jak już były 4 miesiące i zero nasion czy topów, zrobiłem jej 2 razy 48h ciemności. Teraz utrzymuje ją 12/12 światła. Niestety nie wiem co dawać prócz wody, miałem wapno i jakąś odżywkę , ale się już skończyła. Walczyłem też z muszkami ziemiorkami prz z jakoś czas , teraz mam spokój heh. 

Zdjęcie z 16 czerwca, wtedy doszło zamówienie Lampa i Box. Przycinałem wtedy też szczyt, aby już wyżej nie szła lol.

Chciałbym się podszkolić na następne (2 zaczęły rosnąć dopiero) , aby unikać głupich błędów . 

IMG_20250711_145226.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@endriubp skoro to automat to już się wyłożyłeś endriu, bo świecić jej może nawet 24/7, ale większość trzyma i tak 18/6 w ciągu doby. 12/12 to zdecydowanie za mało jak dla automatycznie zakwitającej rośliny, odbije się na plonie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie widzę problemu aby dawać więcej światła heh . Czy już i tak się nic nie da zrobić ? Grunt że pokazała kwiaty w końcu . No i zaczynam z 2 nowymi . W nocy trzymam je w boxie na oświetleniu. Też nie wiem jaką moc dawać lol, daje 40% i miernikiem sprawdzałem że daje już 2x mocy słonecznego 

Messenger_creation_BE12F6DC-BC0E-4D8B-BD4D-F7B8E13E96E0.jpeg

Edytowane przez endriubp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB kupiłem łącznie 16 nasion z Zamnesia i wszystkie miały być auto feminizowane 😉 ale wiadomo, że zdarzają się niespodzianki. W tym samym czasie rosły 4 roślinki, ta rosła najszybciej . 3 inne już miały kwiaty, ta dalej rosła 🤣🤣

@WymiataczMega to jest roślinka, która postawiła się genetyce O.o według Zamnesia miał to być automat feminizowany, no i tak po 3 miesiącach dalej nie było nawet włosków, tylko szła do góry . Zrobiłem jej 2 razy samotność w ciemnym na 48h i szczyt potraktowałem nożyczkami . 

@WymiataczMega będę wertował i szukał, ale czasem przy takiej ilości postów może być ciężko. Jutro założę temat odnośnie tych 2 nowych co rosną i spytam o pokierowanie na jakieś konkretne tematy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB no dziwne, że 4 miesiące rosła i nie zakwitła jak to auto, pewnie jebli się przy pakowaniu 😁

@endriubp No nic się nie dzieje, to początek kwitnienia, ale jak nie masz pewności czy to auto czy nie to bezpieczniej jest dawać 12/12 w razie jakby to był regular, a na to wychodzi 

Bo inaczej Ci pohermi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mechanik nie zrozumiałem o co chodzi :D o z tym pohermi . No to teraz dostosuje światło, a te 2 młodziaki ... Mogę wrzucić do boxa z kwitnącą? Nie będę inwestować w drugiego, bo hoduje na własny użytek tylko . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@endriubp https://marihuanaforum.pl/topic/90-sprawd%C5%BA-p%C5%82e%C4%87-marihuany/

Najlepiej przeczytaj wszystko z działu indoor, dla początkujących, powinieneś to zrobić przed zaczęciem uprawy, a nie w trakcie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mechanik to już chyba na następne nasionka, bo te są już w trakcie. Limit na a Niemcy i mieszkanie to 3 roślinki , po co ryzykować , skoro sami pozwalają. 

Założę temat na Fotorelację i tam można kontynuować i może jeszcze coś uratować . Wstawię fotkę obecnie i jak ta duża wyglądała 20 marca. Dziękuję za odpowiedzi ! 

@Mechanik wrzuciłem nowy temat i zaczynam studiowanie . A to z rozpoznawaniem płci to rok temu czytałem. Teoretycznie miały być nasionka feminizowane, ale tak samo automaty 🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mechanik o płciach roślin czytałem już rok temu, ale teraz też. Przez 3 miesiące na tej dużej nie było ani oznak męskich, ani żeńskich. Mam fotki co miesiąc mniej więcej. Jeśli chcesz, to mogę wrzucić . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@endriubp Jeśli jesteś w Polsce i take jpg, to przypał w chuj byczku. 

Więcej światła jeśli o panny chodzi, co ty to w ogole za lampy masz, z temu? 

Edytowane przez mlxd7syn6k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@szamayo dokładnie tak jak piszesz, w końcu już rok czasu można legalnie hodować 3 roślinki 🤣🤣 więc trzeba się nauczyć i działać.

Jak już pisałem wczesniej, kompletnie się na tym nie znam, więc będę studiował tutaj forum i ewentualnie pytał jak czegoś nie będę wiedział. 

Nawozy przyszły wczoraj , wcześniej też miałem Azot i te inne (nie pamiętam teraz) . 

Światło teraz już tylko 18/6 , wentylator w środku, wyciągów nie mam (nie będzie przeszkadzać jak będzie "pachniało" ). 

IMG_20250715_144522.jpg

IMG_20250715_144532.jpg

IMG_20250715_144539.jpg

@mlxd7syn6k jestem w Niemczech i tu jest legal już jeśli chodzi o własne uprawy. Lampa i Box z Amazona 🤣🤣 ale myślałem kilka miesięcy temu o zestawie z TEMU 🤣🤣

Screenshot_2025-07-16-15-30-52-502_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg

Screenshot_2025-07-16-15-31-02-940_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod taka lampą to można ewentualnie legwana trzymać, a pewnie nawet i nie można. 

Polecam Ci kochany mój, serdecznie z czystym serduszkiem 

JACKSON - GROW THE JUNGLE LED 100W/150W (GROW OR DIE)

Jesli w DE jestes mordko to dopadniesz taka lampe w lokalnych headshopach, za naprawdę nieduże pieniądze, a uwierz, że zmieni to wiele w tym namiocie Twoim, tej! 

PS. Oni tam piszą na tych TEMU, AMAZONACH, ALIEXPRESSACH (150w/1000w), a realnie, to te lampy nawet z 50 nie miają. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi