endriubp 3 Napisano 11 Lipca Witam , jestem raczkującym hodowcą MJ, dlatego liczę na jakieś wsparcie w zdobywaniu doświadczenia 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 11 Lipca Witam 👊 Co ona taka jasna? Co do jedzenia dostaje? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriubp 3 Napisano 11 Lipca To wgl jest temat rzeka. Nie znam się na tre ongi , więc nic z nią długi czas nie robiłem. Niby Automat , a musiałem czekać ponad 4 miesiące aby zobaczyć pierwsze kwitnienie. Boxa i lampę też mam od półtorej miesiąca dopiero. Więc jak już były 4 miesiące i zero nasion czy topów, zrobiłem jej 2 razy 48h ciemności. Teraz utrzymuje ją 12/12 światła. Niestety nie wiem co dawać prócz wody, miałem wapno i jakąś odżywkę , ale się już skończyła. Walczyłem też z muszkami ziemiorkami prz z jakoś czas , teraz mam spokój heh. Zdjęcie z 16 czerwca, wtedy doszło zamówienie Lampa i Box. Przycinałem wtedy też szczyt, aby już wyżej nie szła lol. Chciałbym się podszkolić na następne (2 zaczęły rosnąć dopiero) , aby unikać głupich błędów . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 11 Lipca Musisz zapewnić roślinie podstawowych pierwiastków tj. N,K i P. Czyli azot,potas i fosfor. Proponuję przestudiować forum. Wszystkie potrzebne informacje znajdziesz tu od ręki 👊 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 676 Napisano 11 Lipca @endriubp skoro to automat to już się wyłożyłeś endriu, bo świecić jej może nawet 24/7, ale większość trzyma i tak 18/6 w ciągu doby. 12/12 to zdecydowanie za mało jak dla automatycznie zakwitającej rośliny, odbije się na plonie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriubp 3 Napisano 11 Lipca (edytowane) Nie widzę problemu aby dawać więcej światła heh . Czy już i tak się nic nie da zrobić ? Grunt że pokazała kwiaty w końcu . No i zaczynam z 2 nowymi . W nocy trzymam je w boxie na oświetleniu. Też nie wiem jaką moc dawać lol, daje 40% i miernikiem sprawdzałem że daje już 2x mocy słonecznego Edytowane 11 Lipca przez endriubp @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 11 Lipca To nie jest auto skoro po 4 miesiącach zakwitła... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriubp 3 Napisano 11 Lipca @WBB kupiłem łącznie 16 nasion z Zamnesia i wszystkie miały być auto feminizowane 😉 ale wiadomo, że zdarzają się niespodzianki. W tym samym czasie rosły 4 roślinki, ta rosła najszybciej . 3 inne już miały kwiaty, ta dalej rosła 🤣🤣 @WymiataczMega to jest roślinka, która postawiła się genetyce O.o według Zamnesia miał to być automat feminizowany, no i tak po 3 miesiącach dalej nie było nawet włosków, tylko szła do góry . Zrobiłem jej 2 razy samotność w ciemnym na 48h i szczyt potraktowałem nożyczkami . @WymiataczMega będę wertował i szukał, ale czasem przy takiej ilości postów może być ciężko. Jutro założę temat odnośnie tych 2 nowych co rosną i spytam o pokierowanie na jakieś konkretne tematy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 676 Napisano 11 Lipca @WBB no dziwne, że 4 miesiące rosła i nie zakwitła jak to auto, pewnie jebli się przy pakowaniu 😁 @endriubp No nic się nie dzieje, to początek kwitnienia, ale jak nie masz pewności czy to auto czy nie to bezpieczniej jest dawać 12/12 w razie jakby to był regular, a na to wychodzi Bo inaczej Ci pohermi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriubp 3 Napisano 11 Lipca @Mechanik nie zrozumiałem o co chodzi :D o z tym pohermi . No to teraz dostosuje światło, a te 2 młodziaki ... Mogę wrzucić do boxa z kwitnącą? Nie będę inwestować w drugiego, bo hoduje na własny użytek tylko . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 676 Napisano 11 Lipca @endriubp https://marihuanaforum.pl/topic/90-sprawd%C5%BA-p%C5%82e%C4%87-marihuany/ Najlepiej przeczytaj wszystko z działu indoor, dla początkujących, powinieneś to zrobić przed zaczęciem uprawy, a nie w trakcie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriubp 3 Napisano 11 Lipca @Mechanik to już chyba na następne nasionka, bo te są już w trakcie. Limit na a Niemcy i mieszkanie to 3 roślinki , po co ryzykować , skoro sami pozwalają. Założę temat na Fotorelację i tam można kontynuować i może jeszcze coś uratować . Wstawię fotkę obecnie i jak ta duża wyglądała 20 marca. Dziękuję za odpowiedzi ! @Mechanik wrzuciłem nowy temat i zaczynam studiowanie . A to z rozpoznawaniem płci to rok temu czytałem. Teoretycznie miały być nasionka feminizowane, ale tak samo automaty 🤣🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 676 Napisano 11 Lipca @endriubp a doczytałeś do końca? Bo pytałeś co to znaczy "pohermi" a tam masz opisane co to jest hermafrodytyzm u marihuany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriubp 3 Napisano 11 Lipca @Mechanik o płciach roślin czytałem już rok temu, ale teraz też. Przez 3 miesiące na tej dużej nie było ani oznak męskich, ani żeńskich. Mam fotki co miesiąc mniej więcej. Jeśli chcesz, to mogę wrzucić . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 676 Napisano 11 Lipca @endriubp to jak czytałeś to wiesz czemu może pohermić jak regulara zmieniasz z 18/6 na 12/12 i znowu na 18/6. albo że zreweguje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlxd7syn6k 8 Napisano 15 Lipca (edytowane) @endriubp Jeśli jesteś w Polsce i take jpg, to przypał w chuj byczku. Więcej światła jeśli o panny chodzi, co ty to w ogole za lampy masz, z temu? Edytowane 15 Lipca przez mlxd7syn6k @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 885 Napisano 15 Lipca @mlxd7syn6k po domach założyłbym się ze to Niemcy 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriubp 3 Napisano 16 Lipca @szamayo dokładnie tak jak piszesz, w końcu już rok czasu można legalnie hodować 3 roślinki 🤣🤣 więc trzeba się nauczyć i działać. Jak już pisałem wczesniej, kompletnie się na tym nie znam, więc będę studiował tutaj forum i ewentualnie pytał jak czegoś nie będę wiedział. Nawozy przyszły wczoraj , wcześniej też miałem Azot i te inne (nie pamiętam teraz) . Światło teraz już tylko 18/6 , wentylator w środku, wyciągów nie mam (nie będzie przeszkadzać jak będzie "pachniało" ). @mlxd7syn6k jestem w Niemczech i tu jest legal już jeśli chodzi o własne uprawy. Lampa i Box z Amazona 🤣🤣 ale myślałem kilka miesięcy temu o zestawie z TEMU 🤣🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 676 Napisano 16 Lipca @endriubp to wal azotu i "te inne", bo się wysysa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlxd7syn6k 8 Napisano 16 Lipca Pod taka lampą to można ewentualnie legwana trzymać, a pewnie nawet i nie można. Polecam Ci kochany mój, serdecznie z czystym serduszkiem JACKSON - GROW THE JUNGLE LED 100W/150W (GROW OR DIE) Jesli w DE jestes mordko to dopadniesz taka lampe w lokalnych headshopach, za naprawdę nieduże pieniądze, a uwierz, że zmieni to wiele w tym namiocie Twoim, tej! PS. Oni tam piszą na tych TEMU, AMAZONACH, ALIEXPRESSACH (150w/1000w), a realnie, to te lampy nawet z 50 nie miają. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach