Skocz do zawartości
szczebrek94.1994@gmail.com

Dziwne czarne plamki.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 

Mam taką małą roślinkę sezonowa. Rosła w domu 3 tygodnie ale cos nia bylo hie tak. na balkonie w małej doniczce. Były z nią problemy nie chciała rosnąć na starcie. Zacząłem ja karmić biobizz bioheaven oraz activera. Dodaje również calmag. Jest to moja pierwsza roslina out w doniczce. Roslina ma 6 7 h dziennie słońca. Rosnie od miesiąca. Wiem ze jest niska i ze roslina to juz powinna byc większa. Pytanie dlaczego tak sie dzieje? Ma przewiew. Ziemia od biobizz tylko ze stała z 4 miesiące. Możliwe ze jakąś bakteria sie wdala? Podlewana co 4 5 dni jak wyschnie. 

17518126261496692778781413595524.jpg

17518127153951733522061497168009.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta donica nie jest za mała?proponowałbym przeszdzic do sporo większej jak to sezonowa albo wykopać ja w ziemię i dobrze zabezpieczyć przed slimakmi podawaj jej cos n wzrost jakas odżywkę nawet moze byc Biohumus  lekko większą dawkę niż podaję producent...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.07.2025 o 11:24, Mr.Green napisał:

@[email protected] wygląda na grzyba. Czy na balkonie są również inne kwiaty? 

Nie ma innych kwiatów. 

W dniu 7.07.2025 o 10:49, Tester napisał:

@[email protected] na balkonie to mogą rosnąć inne kwiatki, wysadzasz na out to wysadzaj

Na balkonie również dobrze moze rosnąć taki kwiat bez różnicy jaka doniczka. Piszę czy ktoś pomoże z problemem a nie zaproponuje zmianę. 

W dniu 7.07.2025 o 08:02, OlbaPPP napisał:

Ta donica nie jest za mała?proponowałbym przeszdzic do sporo większej jak to sezonowa albo wykopać ja w ziemię i dobrze zabezpieczyć przed slimakmi podawaj jej cos n wzrost jakas odżywkę nawet moze byc Biohumus  lekko większą dawkę niż podaję producent...

Podaję na wzrost.  Fishmix bioheaven oraz activera. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@[email protected] skoro były z nią problemy na starcie to może po prostu miec słabe geny. Może z ziemią coś nie halo i się zarazila grzybem. 

Ja bym posadził nową. Sam teraz będę kasował uprawę bo po prostu nie pyklo i się zjebało.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi