Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

dziś chciałem sprawdzić co z moją roślinką, i przypadkowo wyjałem ją z ziemii (roślinka ma 2 dni wiec bylo to mozliwe) i nie naderwałem głównego białego korzenia ale chyba lekko trochę naderwałem jej małe boczne korzonki (miała ich 2) i nie wygląda jakby umarła, zero zwiędnięcia i nie wiem czy przeżyje czy nie. (Zdjęcie roślinki po tym małym wypadku)

IMG_B5EF58A2-04EC-468E-A224-EE8E2368B3D1.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@sardynek mokro ma chyba za bardzo. 

To że nie więdnie to nie znaczy że żyje. Mi ostatnio stały ponad tydzień bez wzrostu.. to wyjebalem i dałem nowe bo się zawiesiły w miejscu. 

Jak po kilku dniach nie będzie widać postępu we wzroście to wyjeb bo raczej nic z tego nie będzie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@sardynek chodziło mi właśnie o postęp. Nie sam wzrost ku górze jako taki a po prostu progress. Jak będziesz widział że roślina idzie do przodu to znaczy że dała radę i będzie git. 

W sensie że żyje :smokelots:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green nie ma oznak ze umarla i lekko liscie sie otworzyly i nie opadły wiec chyba to dobry znak, czytalem i to moze zahamowac rozwoj rosliny lekko na 2-3 dni ale jej nie zabije bo to byly male poboczne korzonki, gorzej by bylo jakbym rozjebal ten główny korzen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi