Skocz do zawartości
Gość

Royal Kush + Gorilla Zkittles + Blackberry + Moonrock + Gmo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

@Mr.Green bedzie dociskane siata do ziemi hah myslalem jeszcze o mainlining ale nie wiem czy sobie dam z tym rade 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@PogromcaBaobabow dociskaj baobabie.. dociskaj.. 

Mainline nie jest jakoś trudny. To nie wymaga specjalnych umiejętności. Potrzebna jest silna roślina. Reszta idzie sama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@PogromcaBaobabow pamiętaj że uprawa to zabawa i wieczna nauka. Obserwacja i wyciąganie wniosków. Doskonalenie swoich technik oraz zbieranie doświadczenia. 

Czasami im bardziej chcesz coś zrobić peefekcyjnie tym bardziej się nie udaje.. :smokelots:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dobra wszystkie się ładnie przyjęły warunki książkowe 25 stopni 65-70 wilgotności można zmienić tytuł już myślę @Testerjak możesz proszę ustawić „4 x Blackberry Moonrock“

ziemia może się wydawać przesuszona ale dosypalem wczoraj pod liścienie i zraszałem tylko pod tym jest jescze mokro 

IMG_9447.jpeg

IMG_9448.jpeg

IMG_9449.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

Ogólnie sytuacja wygląda tak że teraz dużo sobie zapisuje i Chat gbt pisze co robię itd i mi ładnie rozpisuje żebym miał ładny dziennik tu też myślę wrzucać z takimi opisami ale może raz w tygodniu bo dzień w dzień chyba nie ma sensu 

📖 Fotorelacja – Blackberry Monrock – Dzień 8 (07.07.2025)

🌱 Rośliny stabilne, liście jędrne, intensywnie zielone

📏 Brak wyraźnego stretchu – wysokość kontrolowana

🟫 Górna warstwa ziemi przy łodygach sucha, reszta podłoża wciąż wilgotna

💧 Podlewanie odroczone – punktowe nawodnienie nadal działa

🧊 Temperatura zbijana zamarzniętymi butelkami – ustabilizowana na 25°C

🌡️ Temperatura: 25°C

💧 Wilgotność: 65%

💨 Cyrkulacja: stały lekki nawiew z boku 

💡 Lampa: FC-E1500 – 25% mocy, 30 cm nad wierzchołkami

📌 Stan: bardzo dobry – obserwacja kontynuowana

IMG_9466.jpeg

IMG_9465.jpeg

IMG_9464.jpeg

IMG_9463.jpeg

Co myślicie o takiej formie ? 

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mechanik no tak dopisałem że z chatem ja robię tak że wpisuje wszystko co robię krok po kroku a jemu mówię żeby mi to zapisał w formie dziennika ale wydaje mi się że fajnie czytelnie to jest 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@PogromcaBaobabow zrobiłem tak samo ze swoją bazą, ale wiedz, że chat nie jest jeszcze dopracowany i to bardzo. Gdybym nie miał już jakiejś wiedzy to bym się nadział kilka razy. To jest niby droga na skróty, ale on nie rozróżnia pojedynczych produktów, więc jak poprosisz go o zawartość calmagu to Ci poda, że np. wyciąg z buraka tam jest, co jest zawartością bodajże biogrow itd. albo jak każesz mu ocenić szacunkowy plon to nie oceni dobrze zdjęć tylko poda Ci średnią od producenta ile można ściągnąć z metra np. i przeliczy to na Twój namiot. Chat nie ocenia tego co mu podajesz tylko wypluwa wszystko co wie bez jakiejś większej selekcji, po słowach kluczowych np. biobizz, trawka uprawa glebowa i poda wszystko co tam zawarte. Dawkowanie nawozów też zaniża jak coś. Sprawdzałem go z 2 tygodnie, weryfikowałem z np. Deepseekiem, każdy co innego podaje

Jak chciałem, żeby mi projekt urządzenia pokazał na przykładach z internetu, to sam nazwał mój projekt "spider lst net" i w linkach zamieścił między innymi poradnik złożenia namiotu od spider farm, bo słowo kluczowe to "spider" 

Edytowane przez Mechanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PogromcaBaobabow no jest przyjebany jak Bolka trampki, ile ja mu chujów nawrzucałem z frustracji, bo miałem bazę całą zrobioną, ładnie wyedytowaną i chciałem dodać jeszcze dwie kolumny i już nie wiedział w którym miejscu je dodać, ba, nie potrafił swojego pliku otworzyć i edytować, a jak już to robił to po wygenerowaniu wszystkie obliczenia były z dupy, albo inne nazwy kolumn. Bo on tworzy coś w jednym programie, edytuje drugim i trzecim exportuje np. do excela, a jak zczytuje z excela to już kolejny program wchodzi w grę i mu się pierdoli tak to wszystko czasami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Siemka myślisz że jestem w stanie zrozumieć jak prowadzić mainlining ? Bo patrzyłem poradniki ale do końca chyba nie rozumiem robię topping potem te dwie odnogi daje na boki i potem z tych dwóch kolejne dwie łapę w przeciwnych kierunkach ? I też nie mam pojęcia ile potem wycinać z dołów @Mr.Green

Zaczynam od 4 potem kolejny topping i wychodzi 8 ile optymalnie trzeba zrobić ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Powiedz mi czy dobrze sobie to obrazuje robię 1 topping wychodzą 2 odnogi i z niej 2 rozgałęzienia czyli 4 jak każda z nich przytnę to wychodzi 8 na jedną stronę to mam 16 ? 

5 cięć na 16 szczytów ? Dobrze myślę ? 

Myślę że zrobię na 8 szczytów z 2 zrobię 4 i z 4 zrobię 8 chyba najrozsądniej 

Bo nie chce ich też trzymać na vegu niewiadomo ile 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@PogromcaBaobabow tak jest. I wszystko wychodzi z jednego węzła od głównej łodygi. Z jednego piętra. Cięcia najlepiej robić tak że pierwsze gdy roślina ma 5 pięter i drugie od dołu lub ewentualnie 3. Które będzie wydawało się silniejsze. Z tych dwóch pierwszych odnóg to czekasz najlepiej aż wyrosną minimum 3 nowe piętra. Aczkolwiek można też wcześniej już ciąć jak ma się dobrego planta to wiadomo że więcej zniesie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mr.Green od dołu ? Co masz na myśli ? Czytałem że do 3 piętra od dołu wsystko mogę wyciąć i potem od tego 3 piętra nowe odrosty tnę raz żeby dały 4 i tnę 4 żeby dały 8

Bo wygląda to kozak wizualnie i względem miejsca 

IMG_9541.jpeg

Powiedz mi jescze proszę albo daj linka co najlepiej dokupić żeby to stresować odpowiednio bo mam tylko kilkanaście drutów z suszarki na pranie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@PogromcaBaobabow no ale pierwsze cięcie to liczysz pietra od dołu na głównej łodydze. Wszystko wyżej wycinasz i te dwa takie słabe dolne też odcinasz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi