Skocz do zawartości
Robson

Szukam LED 150

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje lampy jakiejś fullspectrum, niestety 150w na 80/80 tak do 1000 pomoże ktoś 😁😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

@Robson do 1000 wybor jest duży. Tu masz przykładowe, bierz mocniejsza z zapasem mocy to bedzie na przyszłość bo 150W do 80x80 to tak srednio ja bym bardziej na 200W sie nastawial a jak trafia sie mocne zawodniczki to i 250W dadza rade. Druga kwestia to lepiej miec zapas mocy i nie swiecic lampa na 100% tylko na przyklad na 80% 🙃 

Best LED for Indoor Plants | Mars Hydro FC-E3000 300W Light Bar https://share.google/kqK4sTbzXeMNJL1jH

https://marshydro.eu/products/fc3000-evo-led-grow-lights/

G3000 300W WiFi & Bluetooth App-Controlled LED Grow Lampe Full Spectrum https://share.google/3FAqkzlaoTdadLsEE

Spider Farmer SE3000 300W LED Grow Light Dimmable Lampe https://share.google/90WNtTErjUDLD4bEh

A jak troche dołożysz to i Lumateka i może SunLighta czy Bilberry kupisz 😉

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak pomyślałem no i miałeś rację lepiej więcej mocy he he 😁😁😁 zawsze można zmniejszyć poszedł ten Mars zobaczymy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Robson no ja bym bral z zapasem mocy zdecydowanie. Takie 300W to później do 100x100 tez styknie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za późno już poszło teraz czekam do 7 dni roboczych bo to z GB

Fajnie by było bilberry nieśmiertelne widziałem testy ale cena 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Robson pod podłużną lampę lepiej mieć podłużny box a na kwadrat 80x80 to lepiej jakaś kwadratową. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda tylko że diody Bridgelux a nie Samsunga Osram albo Creed ale wiadomo cena😁😄😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Robson te nowe lampy spider farmer z seri SE lecą na najnowszych diodach Samsung EVO producent podaje że można uzyskać z tych lamp po 2,5g na jeden Watt tylko że ja kąpletnie w to nie wierzę a dwa i pół grama na jeden Watt to chyba lekka przesada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green jasne doświadczony grower z sezonówek zdejmie na bank👍i muszę w tym miejscu wyjaśnić mój wcześniejszy wpis bo tego nie napisałem a dokładnie było napisane tak że. Nawet początkujący grower zdejmie z tej lampy po 2,5g z Watta i o to mi chodziło. I myślę że nawet doświadczony grower musi się przyłożyć żeby wyjąć 500g z lampy 200w i jak się mylę to popraw mnie proszę. A i myślę tak dlatego że tak xxxe

@Mr.Green jasne doświadczony grower z sezonówek zdejmie na bank👍i muszę w tym miejscu wyjaśnić mój wcześniejszy wpis bo tego nie napisałem a dokładnie było napisane tak że. Nawet początkujący grower zdejmie z tej lampy po 2,5g z Watta i o to mi chodziło. I myślę że nawet doświadczony grower musi się przyłożyć żeby wyjąć 500g z lampy 200w i jak się mylę to popraw mnie proszę. I powiem ci szczerze że jak teraz wstawię te sezonowe w docelowy namiot cztery i w małym dwie to to jest 6 pannic to jak zbiore z tego 1,5kg to będę mega kurwa przeszczęśliwy a no i oczywiście dobrego jakościowo tematu.

Chyba dobrze do tego podchodzę co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Kolober@ jeżeli lampa jest dobrej jakości i rzeczywiście ma te dobre ledy w sobię to myślę że jest to osiagalne. 

Trzeba dobrac też wydajną odmianę bo nie każda daję tłusty plon. Do tego odpowiednie warunki i żywienie. To wszystko zbliża do sukcesu. 

Z doświadczeniem to wiadomo jak jest.. chociaż ja na swoim pierwszym grow wykręciłem dobry wynik i jak na nowicjusza to całkiem całkiem to poszło.. 

Ogólnie napisałem o tym współczynniku 2.5 bo sam miałem lampę 245watt i namiot który był za mały pod tą lampę bo musiałem go przerobić z oryginalnego wymiaru na taki żeby wlazło to do szafy.. 

Przy powierzchni 100x60cm = 0.6m2 to średnio powiedzmy że kręciło się koło 300g a lampy nie używałem na 100% bo nie było takiej potrzebny. 

Oryginalnie to namiot był 100x100cm = 1m2 pod tą lampe i tak myślę że pół kilo by było w zasięgu gdybym ja odpalił na maksa.. 

Teraz mam 140x70cm co się = praktycznie 1m2 i lampę 400watt.. także będę próbował podbić poprzeczkę i zobaczymy co z tego wyjdzie. Chociaż wiem że te 400watt to może być za dużo i też nie pójdzie na 100%

Do tego warto dodać że jest to informacja.. do 2.5g/watt więc jest to maximum które nie łatwo będzie osiągnąć w 100% bo to musi być wszystko tip top. Warunki laboratoryjne.. bo do takich się odnosi owe maximum. 

No i nawozy.. na pewno na mineralnych można wyciągnąć więcej niż organicznie. 

Więc taki 2.5 może się odnosić do tego że osiągniesz to tylko i wyłącznie w Hydro..? Gdzie planty przerastają same siebie.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green no tak jak już rozmawialiśmy ja mam namiot tej samej wielkości i do niego pod wymiar dobrana lampę SE 4500 320w i na tą chwilę mam rozkręcone na 75% i to od dwóch dni bo wcześniej jak tak ustawiałem to wykręcało liście. A za dwa trzy dni chcę dodać 5% i za następne znów. Chce dojść do 100% ale zobaczymy bo chociaż lampa z zestawu składanego przez producenta i powinno być to możliwe ale to pewnie też zależy od roślin jak są prowadzone. I nawiązując do ostatniego zdania to sam piszesz że doświadczonemu chodowcy będzie ciężko a oni pisali o początkujących🤣 i to właśnie mnie rozjebało 😅😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Kolober@ moje pierwsze automaty 😍 to było piękne uczucie 🤣

1190006057_IMG_20071207_2142591.thumb.jpg.5b4e9dd0a9b88b22d862839bd3b39293.jpg

1009843122_IMG_20071207_2157151.thumb.jpg.1711bbf9a77c1cc5a1e613c154cbcc41.jpg

230085044_IMG_20071115_2203581.thumb.jpg.3928b5f952487234a47d998a0ad04815.jpg

1967646693_IMG_20071115_2031091.thumb.jpg.bc5269a4fda5dc037d693eb067d0c57a.jpg

Jak na świeżak a i błędy popełniałem to było ok uważam 🔥

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Mr.Green piękne i jak na pierwszy raz to petarda jak mi wyjdą za pierwszym razem chociaż podobne to będę zadowolony😉 i tak na pierwszym zdjęciu ekstra👍 a ta na trzecim od góry co to za rodzaj? Wygląda jak Special Quinns 

Edytowane przez Kolober@

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Kolober@ od góry lecąc..

Hulk Berry 

Gorilla 

Arbuz 

Royal cookies 

Wszystko od RQS 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.06.2025 o 19:40, Cholender napisał:

@Robson mars hydro FCE sa na bridgeluxach a FC na samsungach

Siema no i jest Mars tylko nie mogę się zarejestrować i połączyć blootem z lampą co jest wysyłam po jakiś kod weryfikacyjny i huj strzelił nic !!! Co jest nie wiesz???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi