Robson 15 Napisano 23 Czerwca Potrzebuje lampy jakiejś fullspectrum, niestety 150w na 80/80 tak do 1000 pomoże ktoś 😁😁😁😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Czerwca (edytowane) @Robson do 1000 wybor jest duży. Tu masz przykładowe, bierz mocniejsza z zapasem mocy to bedzie na przyszłość bo 150W do 80x80 to tak srednio ja bym bardziej na 200W sie nastawial a jak trafia sie mocne zawodniczki to i 250W dadza rade. Druga kwestia to lepiej miec zapas mocy i nie swiecic lampa na 100% tylko na przyklad na 80% 🙃 Best LED for Indoor Plants | Mars Hydro FC-E3000 300W Light Bar https://share.google/kqK4sTbzXeMNJL1jH https://marshydro.eu/products/fc3000-evo-led-grow-lights/ G3000 300W WiFi & Bluetooth App-Controlled LED Grow Lampe Full Spectrum https://share.google/3FAqkzlaoTdadLsEE Spider Farmer SE3000 300W LED Grow Light Dimmable Lampe https://share.google/90WNtTErjUDLD4bEh A jak troche dołożysz to i Lumateka i może SunLighta czy Bilberry kupisz 😉 Edytowane 23 Czerwca przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson 15 Napisano 24 Czerwca Siema a jak bym chciał zamówić tego Marsa 3000 czemu są w euro cena? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson 15 Napisano 24 Czerwca Tak pomyślałem no i miałeś rację lepiej więcej mocy he he 😁😁😁 zawsze można zmniejszyć poszedł ten Mars zobaczymy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Czerwca @Robson no ja bym bral z zapasem mocy zdecydowanie. Takie 300W to później do 100x100 tez styknie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson 15 Napisano 25 Czerwca No jak dobrze pójdzie to może w tym tygodniu będzie Mars 3000 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Czerwca @Robson dodaj sobie kod zniżkowy Email5 albo MHEU5 zawsze jakis grosz bedzie taniej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson 15 Napisano 26 Czerwca Za późno już poszło teraz czekam do 7 dni roboczych bo to z GB Fajnie by było bilberry nieśmiertelne widziałem testy ale cena 😁😁😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Czerwca @Robson pod podłużną lampę lepiej mieć podłużny box a na kwadrat 80x80 to lepiej jakaś kwadratową. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson 15 Napisano 26 Czerwca Szkoda tylko że diody Bridgelux a nie Samsunga Osram albo Creed ale wiadomo cena😁😄😆 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Czerwca @Robson mars hydro FCE sa na bridgeluxach a FC na samsungach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 1 Lipca @Robson te nowe lampy spider farmer z seri SE lecą na najnowszych diodach Samsung EVO producent podaje że można uzyskać z tych lamp po 2,5g na jeden Watt tylko że ja kąpletnie w to nie wierzę a dwa i pół grama na jeden Watt to chyba lekka przesada. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Lipca @Kolober@ w sensie że z lampy 200watt nie ściągniesz pół kilo? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 1 Lipca @Mr.Green jasne doświadczony grower z sezonówek zdejmie na bank👍i muszę w tym miejscu wyjaśnić mój wcześniejszy wpis bo tego nie napisałem a dokładnie było napisane tak że. Nawet początkujący grower zdejmie z tej lampy po 2,5g z Watta i o to mi chodziło. I myślę że nawet doświadczony grower musi się przyłożyć żeby wyjąć 500g z lampy 200w i jak się mylę to popraw mnie proszę. A i myślę tak dlatego że tak xxxe @Mr.Green jasne doświadczony grower z sezonówek zdejmie na bank👍i muszę w tym miejscu wyjaśnić mój wcześniejszy wpis bo tego nie napisałem a dokładnie było napisane tak że. Nawet początkujący grower zdejmie z tej lampy po 2,5g z Watta i o to mi chodziło. I myślę że nawet doświadczony grower musi się przyłożyć żeby wyjąć 500g z lampy 200w i jak się mylę to popraw mnie proszę. I powiem ci szczerze że jak teraz wstawię te sezonowe w docelowy namiot cztery i w małym dwie to to jest 6 pannic to jak zbiore z tego 1,5kg to będę mega kurwa przeszczęśliwy a no i oczywiście dobrego jakościowo tematu. Chyba dobrze do tego podchodzę co? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Lipca @Kolober@ jeżeli lampa jest dobrej jakości i rzeczywiście ma te dobre ledy w sobię to myślę że jest to osiagalne. Trzeba dobrac też wydajną odmianę bo nie każda daję tłusty plon. Do tego odpowiednie warunki i żywienie. To wszystko zbliża do sukcesu. Z doświadczeniem to wiadomo jak jest.. chociaż ja na swoim pierwszym grow wykręciłem dobry wynik i jak na nowicjusza to całkiem całkiem to poszło.. Ogólnie napisałem o tym współczynniku 2.5 bo sam miałem lampę 245watt i namiot który był za mały pod tą lampę bo musiałem go przerobić z oryginalnego wymiaru na taki żeby wlazło to do szafy.. Przy powierzchni 100x60cm = 0.6m2 to średnio powiedzmy że kręciło się koło 300g a lampy nie używałem na 100% bo nie było takiej potrzebny. Oryginalnie to namiot był 100x100cm = 1m2 pod tą lampe i tak myślę że pół kilo by było w zasięgu gdybym ja odpalił na maksa.. Teraz mam 140x70cm co się = praktycznie 1m2 i lampę 400watt.. także będę próbował podbić poprzeczkę i zobaczymy co z tego wyjdzie. Chociaż wiem że te 400watt to może być za dużo i też nie pójdzie na 100% Do tego warto dodać że jest to informacja.. do 2.5g/watt więc jest to maximum które nie łatwo będzie osiągnąć w 100% bo to musi być wszystko tip top. Warunki laboratoryjne.. bo do takich się odnosi owe maximum. No i nawozy.. na pewno na mineralnych można wyciągnąć więcej niż organicznie. Więc taki 2.5 może się odnosić do tego że osiągniesz to tylko i wyłącznie w Hydro..? Gdzie planty przerastają same siebie.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 1 Lipca @Mr.Green no tak jak już rozmawialiśmy ja mam namiot tej samej wielkości i do niego pod wymiar dobrana lampę SE 4500 320w i na tą chwilę mam rozkręcone na 75% i to od dwóch dni bo wcześniej jak tak ustawiałem to wykręcało liście. A za dwa trzy dni chcę dodać 5% i za następne znów. Chce dojść do 100% ale zobaczymy bo chociaż lampa z zestawu składanego przez producenta i powinno być to możliwe ale to pewnie też zależy od roślin jak są prowadzone. I nawiązując do ostatniego zdania to sam piszesz że doświadczonemu chodowcy będzie ciężko a oni pisali o początkujących🤣 i to właśnie mnie rozjebało 😅😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Lipca @Kolober@ moje pierwsze automaty 😍 to było piękne uczucie 🤣 Jak na świeżak a i błędy popełniałem to było ok uważam 🔥 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 1 Lipca (edytowane) @Mr.Green piękne i jak na pierwszy raz to petarda jak mi wyjdą za pierwszym razem chociaż podobne to będę zadowolony😉 i tak na pierwszym zdjęciu ekstra👍 a ta na trzecim od góry co to za rodzaj? Wygląda jak Special Quinns Edytowane 1 Lipca przez Kolober@ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Lipca @Kolober@ od góry lecąc.. Hulk Berry Gorilla Arbuz Royal cookies Wszystko od RQS @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson 15 Napisano 2 Lipca W dniu 26.06.2025 o 19:40, Cholender napisał: @Robson mars hydro FCE sa na bridgeluxach a FC na samsungach Siema no i jest Mars tylko nie mogę się zarejestrować i połączyć blootem z lampą co jest wysyłam po jakiś kod weryfikacyjny i huj strzelił nic !!! Co jest nie wiesz??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach