WymiataczMega 3153 Napisano 27 Czerwca Wszędzie widzę twoje rośliny 😵💫🫨 Dobrze jest, korzeń idzie 😉 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 193 Napisano 29 Czerwca @WymiataczMega niech wszyscy widzą jak im dobrze u mnie tym bardziej że jeszcze wszystko mnie jara każdy kolejny wypuszczony liść to dla mnie sukces i radocha i nie będę pierdolił po prostu chwalę się a co😉😁 Ciekawe jak coś spierdole, jaką reakcja będzie😉😁 I nic na to nie poradzę że wszędzie gdzie jestem to widzę wszystko powiązane z krzakami no sam zobacz. Właśnie czekam na kumpla i patrz 🤣😉 no wszędzie kurwa kojarzy mi się z krzakami 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 29 Czerwca @Kolober@ gitara 🥰 też to uwielbiam. Ogromnych maczug życzę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 193 Napisano 29 Czerwca @WymiataczMega a jak wrócę do domu to napewno wrzucę nowe fotki bo maleństwa rosną jak na drożdżach 😁😉 I już wczoraj wybrałem które trafią do małego namiotu a które do dużego i te w małym będę karmił biobizz a te w dużym mineralnymi od TA Terra Aquatica tripart plus suplementy ale te akurat będą dostawały te same, chyba🤔 bo myślę że nie ma większego sensu kupować wszystkiego od danej firmy bo to i tak to samo.😉😅 I chyba bym splajtował swoją drogą 🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 193 Napisano 29 Czerwca I tak jak pisałem jest i zdiecie tylko zauważyłem że dzisiaj mają jakoś dziwnie listki poskręcane do góry i tak myślę że może to być spowodowane a) za duża ilość root booster. b) za duża ilość calmagu. Lub opcja a i b razem😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 648 Napisano 29 Czerwca (edytowane) @Kolober@ jest git, tego calmagu to nie musisz im dawać od razu, od 3 tygodnia prędzej, a tak to ukorzeniacza nie żałuj, 27 stopni, wysoka wilgotność, 70-80% i będą rosnąć w oczach 😁 @Kolober@ 😁 Edytowane 29 Czerwca przez Mechanik zdublowany komentarz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 193 Napisano 29 Czerwca @Mechanik wilgotność mają ustawioną na 75% a temperatura raczej koło 28 stopni nawet 29° a lampa ustawiona na 25% na 70cm i myślę że jest ok bo Panny ani się nie wyciągają i rozwijają się chyba też poprawnie 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 648 Napisano 29 Czerwca @Kolober@ Do 2 tygodni może je tak wykręcać, jak za bardzo do żarcia się dobiorą, te pierwsze liście to w ogóle padaczka, czasem jedno-dwulistne, powykręcane, z plamami jasnozielonymi, że jakby wirus mozaikowy, ale póżniejsze liście normalnie wyglądają, różnie to bywa. Osobiście kibicuje sherbet queen, obstawiam, że da najwięcej. Kto wchodzi? 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 193 Napisano 29 Czerwca @Mechanik ej no huja bo ja mam tak samo😉 tam już w ogóle liderka się pojawia z Sherbet Queen 2 i dałem z innej strony wylot od nawilżacza i te liście zwijały się bo dostawały suchym albo ciepłym wiatrem a jak wieje wilgotne i chłodne powietrze już jest lepiej. I huj na mówiłeś mnie bo miałem już nie wstawać ale czego to się nie robi dla natury😉😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 193 Napisano 2 Lipca Elo. Wczoraj małolaty dostały tak: Royal Skywalker 1,2 200ml Sherbet Queen 2. 200ml Bubblegum xl 200ml Sundae Driver 100ml Calmagu 0,8ml/1l root booster 2ml/1l i Seaweed 2ml/1l I Royal Skywalker 3 i Sherbet Queen 1 tak jak pisałem wcześniej będą dostawać nawozy organiczne biobizz i wczoraj dostały pierwszy raz: Biobizz grow 0,3ml/500ml Root booster 2ml/500ml Seaweed 2ml/500ml Calmag 0,4ml/500ml I to na tyle. Pozdrawiam 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 193 Napisano 2 Lipca Kurde miałem takie nadzieję związane z tą biedną Sundae Driver ale jebana straciła ten jeden liscień i ciężko było jej się pozbierać ale jak widać coś tam się ruszyła. I mówiłem że jak wsadzę więcej pestek to będzie mi ciężko wyrzucić którą kolwiek i wymyśliłem dla niej solo cup chelleng i zostanie tylko raz przesadzona do dolniczki 3,5l i tak już zostanie✋ będzie następne drzewko bonsai 😉🤣🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 2 Lipca Dobry pomysł 👍 powodzenia 🤞 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 193 Napisano 2 Lipca @WymiataczMega wiesz co bo tak to dużo miejsca nie zajmie i zawsze gdzieś w rogu można ją wkomponować 😉 parę gieta zostawi😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 193 Napisano 6 Lipca no14 dzień życia roślinek Witam wszystkich 👋 wczoraj dziewczyny przeżyły pierwszy topping udało się go zrobić u pięciu sztuk dlatego że Royal Skywalker 3 to jest ten czarny kiełek leciutko jest do tyłu i myślę że albo dziś wieczorem ewentualnie jutro też zrobię i będzie ok. A Sundea Driver ładnie odbiła no ale jest o wiele mniej rozwinięta od reszty i dlatego będzie solo cup chelleng. I proszę oto fotki jak maluszki wyglądają po topingu A tak wyglądają dzisiaj 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 193 Napisano 8 Lipca Witam wszystkich 👋 dzisiaj chcę wam pokazać jak wyglądają sadzonki na trzeci dzień po toppingu i jak dla mnie petarda 😉👍 a ogólnie jest to ich 16dzien od wykiełkowania 😁 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 193 Napisano 8 Lipca (edytowane) @Mechanik Część kumpel, nie wiem jak ty ale ja nie należę do typów co walą fochy i obrażają się huj wie o co😅😉 i ja z mojej strony cię przepraszam 😅 po prostu ty mnie źle zrozumiałeś a ja cię źle odebrałem. I ja nie mam zamiaru negować twojej wiedzy bo na milion procent jest większa bo ja dopiero raczkuję w tym temacie i to że od czterech miesięcy żyje tylko uprawą i siedzę i pochłaniam wszystko na temat upraw, nawozów i tak dalej to nie znaczy że wiem wszystko. A i tak ogólnie to ja nie mieszam producentów nawozów i te od TA Terra Aquatica tripart plus te suple to jest zestaw od producenta i szczerze mówiąc to ja też byłem w szoku że podstawą jest mineralna a suple organiczne. A to że na zdjęciu widziałeś jeszcze biobizz to nie znaczy że je mieszam, bo również mam i ten zestaw choć nie pełny i na wypłatę muszę dokupić akti-vere, heven i algi. I to że większość to jest cukier jakieś melasy i tak dalej to wiem i mam też świadomość co do czego i na co konkretnie działa. Ale w praktyce jestem cienki bo tak naprawdę to ta uprawą co już kwitnie to tak naprawdę pierwsza którą doprowadziłem do takiej fazy, ponieważ pierwsza musiałem skasować i chyba ci pisałem o tym.i co do suplementów to wiem o tym że większość to ściema i chwyt reklamowy tylko widzisz ja jestem typem który jak coś robi na fulla i żeby było wszystko ok. I jakby miało to pomoc choćby w minimalnym stopniu to pójdę i kupię. Po prostu staram się robić wszystko na sto procent 👍😁. I z mojej strony jeszcze raz sorry i ja zapominam o temacie🤝👊 Edytowane 8 Lipca przez Kolober@ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 193 Napisano 8 Lipca (edytowane) I nawiązując do sadzonek na zdjęciu które przedstawia wszystkie maluchy, chcę żebyście zwrócili uwagę na wielkość sadzonek. I te sadzonki do których daje nawozy od TA Terra Aquatica tripart są większe od tych które dostają biobizz. Tylko jeszcze chcę dodać że jedna z tych które karmię organicznie była od początku troszkę mniejsza. I tak dla waszej wiadomości i do tych którzy dopiero teraz zaczynają oglądać rezultaty mojej pracy że te dwie sadzonki karmione organiczne to są te pośrodku za bubblegum xl czyli Royal Skywalker 3 i Sherbet Queen 1. Pozdrawiam i do następnego 👊 🫵 😁 Edytowane 8 Lipca przez Kolober@ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Lipca @Kolober@ wielkość sadzonek moze ale wcale nie musi byc zależna od rodzaju i ilosci nawozów. Zeby to dokładnie zbadać i porównać to trzeba by to zrobić na klonach z tej samej odmiany. Inaczej to każda roslina moze inaczej rosnąć nawet jak to ta sama odmiana. Btw. Ladnie to idzie poki co 👌🏻 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 648 Napisano 8 Lipca @Kolober@ nie chowam urazy, chce tylko pomóc. Przywykłem, że na tym forum zawsze jest lekkie napięcie, momentami może nawet cicha rywalizacja, ale staram się podchodzić obiektywnie do spraw i po prostu mówić jak jest. Dobrze Ci rosną te kwiatki, pozazdrościć, ale @Cholenderma tu racje, jak nie masz klonów to i tak tego nie porównasz, to może być czysty przypadek, kwestia genów. Chyba, że teraz przypalisz je dezodorantem i potem mineralnymi podlejesz i będą rosły, wciąż szybciej niż na organicznych nawozach, to będzie coś na rzeczy 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 193 Napisano 9 Lipca @Mechanik wiem i mam tego świadomość to jest z przymrużeniem oka i nie jest wiążące 😉 i też napisałem że od początku ta jedna była mniejsza 😅 i tak samo sherbet2 była na samym początku liderem a teraz jest trzecia😉 tak że luzik 👍 9 godzin temu, Cholender napisał: @Kolober@ wielkość sadzonek moze ale wcale nie musi byc zależna od rodzaju i ilosci nawozów. Zeby to dokładnie zbadać i porównać to trzeba by to zrobić na klonach z tej samej odmiany. Inaczej to każda roslina moze inaczej rosnąć nawet jak to ta sama odmiana. Btw. Ladnie to idzie poki co 👌🏻 Jasne i jestem tego świadom to jest z przymrużeniem oka i na luzie 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach