Mr.Green 4836 Napisano 10 Czerwca Don't Panic it's Organic Elo Elo 420 Witam wszystkich serdecznie w projekcie specjalnym. Będzie to coś czego jeszcze nie robiłem a zawsze chciałem zrobić. Mianowicie mam zamiar zrobić najlepszego SCRoG-a jakie widziało to forum. Pomysł ten zrodził się w głowie już jakiś czas temu lecz nie było nigdy sposobności i przeznaczenia by chęci swe urzeczywistnić. Wszystko zmieniło się kiedy z planowanej uprawy w fazie początkowej, przetrwała tylko jedna samica Alfa.. i wtedy olśnienie.. iż jest to znak by w końcu zrobić to co konieczne. Od razu nawiedziła mnie wizja pięknego, soczystego i bujnego dywanu zieleni jakim jest Screen of Green. Misja jest taka że za pomocą jednej rośliny wypełnię całą powierzchnię boxa o wymiarach 140x70 cm przy uzyciu tylko jednej rośliny. Odbędzie się to w jedyny sposoby jaki uznaję za satysfakcjonujący by być dumnym z własnych poczynań. Użyta zostanie technika MainLine która pomoże mi ujarzmić roślinę i sprawić by rosła tak i tam gdzie chcę a nie tak jak by chciała ona. W skrócie.. mam zdrowa wyrośniętą Pannę którą poddałem właśnie zabiegowi skrócenia o głowę.. lecz nie jest to zwykły toping.. a kompletne usunięcie wszystkich odrostów i pozostawienie jednego piętra z którego wyrosną dwa silne ramiona. Gdy osiągną one odpowiednią długość.. również zostaną przycięte w odpowiednim miejscu tak by z dwoch stożków wzrostu powstały 4 docelowe ramiona które będę rozciągał od środka boxa do każdego z rogów. Wszystko co wyrośnie z owych ramion będzie ładnie rozprowadzane po siatce celem pełnego i kontrolowanego zapełniania powierzchni pod uprawę. Roślina po 3 tygodniach wzrostu w kubku zaczęła pokazywać pierwsze niedobory i została przesadzona do doniczki 25L wraz ze wszystkim co niezbędne od BioTabs. W zalozeniu będę próbował trzymać ją na wegu jak najdluzej się da więc nie spieszy mi sie a zależy mi na dokładności i jak największym sukcesie. W planie jest potrzymać Pannę tak długo aż zapełni korzeniami całą doniczkę i przed FLO będzie przesadzana do jeszcze wiekszej donicy.. coś koło 50L Tutaj nasza gwiazda przed cięciem A tutaj już po cięciu Zaraz wjeżdża oprysk boom boom spray żeby łatwiej było jej się pozbierać. Za tydzień wrzucę fotki jak Panna sobie poradziła po zbiegu. Z buchem 4 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 11 Czerwca Ambitna wizja treningu :) 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 11 Czerwca @WBB według moich doświadczeń z siatką która się nie udała, to jak dla mnie jedyny sposób by okiełznać roślinę i jej wzrost. Jak już napisałem.. zamierzam dokonać coś czego tu nie było :) Trochę potrwa ale jak się uda to będzie co podziwiać 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 622 Napisano 11 Czerwca @Mr.Green łoooo, zapowiada się bardzo pracowicie, obserwuje 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 11 Czerwca Wjeżdżam na kwadrat a tam Allah Akbar 😍 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 12 Czerwca @Mr.Green Jaki okres czasu przewidujesz całego projektu od ziarna do ścięcia ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 12 Czerwca @Dr.Grün z 5 miesięcy do może 6 Miesiąc już ma krzak to jeszcze do 3 miesięcy myślę że się rozrośnie na tyle by zająć całego boxa. Pewnie wyjdzie z pół roku jeszcze 🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 12 Czerwca @Mr.Green Mocno się zapowiada 😮 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 12 Czerwca @Dr.Grün no żeby było grubo to musi być grubo 🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 17 Czerwca Elo Elo 420 Prawie tydzień od ścięcia w połowie pasa i jak widać roślina dobrze zniosła zabieg. Lecimy dalej Jakoś niedługo kolejne cięcia 3 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 871 Napisano 29 Czerwca @Mr.Green jak tam żyje ten krzak jeszcze? 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 182 Napisano 29 Czerwca @Mr.Green siemanko ciekawe jak ci to wyjdzie, ja przy tym rozmiarze namiotu chcę wrzucić cztery ale pokryć taki obszar jedną rośliną no mega pomysł i mam cię na oku🧐🤔😉😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 182 Napisano 29 Czerwca (edytowane) @Mr.Green a lampę jaką masz na swój namiot?🤔 Edytowane 29 Czerwca przez Kolober@ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 29 Czerwca @szamayo o dziwo żyje.. po mimo tego co odjebalem za numer.. bo ja przypalilem ogniem z miotacza ognia 😄 Walczyłem z muszkami i chciałem dezodorantem i zapalniczką popalić kilka muszekwi jeblowtak że spaliło pół rośliny 🤣 Teraz była dwie twarze :Do jedna spalona druga nie. Odziwo sam stożek na lewej łodydze przetrwal. Dałem jej tydzień odżyć i przełożyłem cięcie na dzisiaj. Wlasnieija ojebalem na 4 kikuty. Lecimy dalej. Mam nadzieję ze się ogarnie Tak wygląda po cieciu heh Roślina podlana bo na zdjęciu suchar. Zaraz wjedzie oprysk jak zgaśnie lampa i lecimy dalej @Kolober@ SanLight Evo 400watt Ale nad tą rośliną wisi inna mniejsza. 50 Watt i idzie na 40% 1 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 182 Napisano 29 Czerwca @Mr.Green masz tam twardą sztukę i teraz jest jak trend z Batmana😁 i mocy też jej nie braknie 👍 pozdro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Czerwca @Mr.Green skoro i tak ma isc pod siatke to nie lepiej było zostawic wiecej szczytow? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 30 Czerwca 8 godzin temu, Mr.Green napisał: Walczyłem z muszkami i chciałem dezodorantem i zapalniczką popalić kilka muszekwi jeblowtak że spaliło pół rośliny Na trzeźwo? :) Blancik za pomysł bo ja chyba bym sam na to nie wpadł :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 622 Napisano 30 Czerwca @Mr.Green hahahahha, Tyś jest udany 😁😁🤣🤣 Krzaki ze strefy Gazy 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 30 Czerwca Mr.Green vs ziemiórki 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 30 Czerwca @Cholender będzie więcej ale mainline polega na tym że wszystko wychodzi z dwóch ramion a potem z czterech. Wszystko idzie z jednego węzła. @WBB tak to mniej więcej wyglądało 🤣🤣🤣 i jak jeblo to lewa strona się skurczyła trochę od razu 🤣🤣 jak ona dojdzie do końca to będzie wyczyn godny 10kg żeberek dla Testera 🤣🤣 @Cholender te 4 szczyty ktore widać.. malutkie to one już zostają i z nich będę wyciągał wszystko na siatkę. 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach