Skocz do zawartości
Mr.Green

Super SCRoG - Black Lebanon

Rekomendowane odpowiedzi

Don't Panic it's Organic 

Elo Elo 420

Witam wszystkich serdecznie w projekcie specjalnym. Będzie to coś czego jeszcze nie robiłem a zawsze chciałem zrobić. Mianowicie mam zamiar zrobić najlepszego SCRoG-a jakie widziało to forum. Pomysł ten zrodził się w głowie już jakiś czas temu lecz nie było nigdy sposobności i przeznaczenia by chęci swe urzeczywistnić. Wszystko zmieniło się kiedy z planowanej uprawy w fazie początkowej, przetrwała tylko jedna samica Alfa.. i wtedy olśnienie.. iż jest to znak by w końcu zrobić to co konieczne. Od razu nawiedziła mnie wizja pięknego, soczystego i bujnego dywanu zieleni jakim jest Screen of Green.

Misja jest taka że za pomocą jednej rośliny wypełnię całą powierzchnię boxa o wymiarach 140x70 cm przy uzyciu tylko jednej rośliny. Odbędzie się to w jedyny sposoby jaki uznaję za satysfakcjonujący by być dumnym z własnych poczynań. Użyta zostanie technika MainLine która pomoże mi ujarzmić roślinę i sprawić by rosła tak i tam gdzie chcę a nie tak jak by chciała ona. 

W skrócie.. mam zdrowa wyrośniętą Pannę którą poddałem właśnie zabiegowi skrócenia o głowę.. lecz nie jest to zwykły toping.. a kompletne usunięcie wszystkich odrostów i pozostawienie jednego piętra z którego wyrosną dwa silne ramiona. Gdy osiągną one odpowiednią długość.. również zostaną przycięte w odpowiednim miejscu tak by z dwoch stożków wzrostu powstały 4 docelowe ramiona które będę rozciągał od środka boxa do każdego z rogów. Wszystko co wyrośnie z owych ramion będzie ładnie rozprowadzane po siatce celem pełnego i kontrolowanego zapełniania powierzchni pod uprawę. Roślina po 3 tygodniach wzrostu w kubku zaczęła pokazywać pierwsze niedobory i została przesadzona do doniczki 25L wraz ze wszystkim co niezbędne od BioTabs. 

W zalozeniu będę próbował trzymać ją na wegu jak najdluzej się da więc nie spieszy mi sie a zależy mi na dokładności i jak największym sukcesie. W planie jest potrzymać Pannę tak długo aż zapełni korzeniami całą doniczkę i przed FLO będzie przesadzana do jeszcze wiekszej donicy.. coś koło 50L

Tutaj nasza gwiazda przed cięciem

IMG_20250610_234301.jpg

IMG_20250610_234319.jpg

A tutaj już po cięciu 

IMG_20250610_235219.jpg

IMG_20250610_235230.jpg

IMG_20250610_235234.jpg

Zaraz wjeżdża oprysk boom boom spray żeby łatwiej było jej się pozbierać. Za tydzień wrzucę fotki jak Panna sobie poradziła po zbiegu. 

Z buchem :roorrip:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB według moich doświadczeń z siatką która się nie udała, to jak dla mnie jedyny sposób by okiełznać roślinę i jej wzrost. 

Jak już napisałem.. zamierzam dokonać coś czego tu nie było :) 

Trochę potrwa ale jak się uda to będzie co podziwiać :passitleft:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green siemanko ciekawe jak ci to wyjdzie, ja przy tym rozmiarze namiotu chcę wrzucić cztery ale pokryć taki obszar jedną rośliną no mega pomysł i mam cię na oku🧐🤔😉😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Mr.Green a lampę jaką masz na swój namiot?🤔

Edytowane przez Kolober@

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@szamayo o dziwo żyje.. po mimo tego co odjebalem za numer.. bo ja przypalilem ogniem z miotacza ognia 😄 Walczyłem z muszkami i chciałem dezodorantem i zapalniczką popalić kilka muszekwi jeblowtak że spaliło pół rośliny 🤣 Teraz była dwie twarze :Do jedna spalona druga nie. Odziwo sam stożek na lewej łodydze przetrwal. Dałem jej tydzień odżyć i przełożyłem cięcie na dzisiaj. Wlasnieija ojebalem na 4 kikuty. Lecimy dalej. Mam nadzieję ze się ogarnie :smokelots:

MVIMG_20250629_233050.jpg

MVIMG_20250629_233102.jpg

Tak wygląda po cieciu heh :roorrip:

MVIMG_20250629_233414.jpg

MVIMG_20250629_233426.jpg

Roślina podlana bo na zdjęciu suchar. Zaraz wjedzie oprysk jak zgaśnie lampa i lecimy dalej

:rollit:

@Kolober@ SanLight Evo 400watt

Ale nad tą rośliną wisi inna mniejsza. 50 Watt i idzie na 40%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green masz tam twardą sztukę i teraz jest jak trend  z Batmana😁 i mocy też jej nie braknie 👍 pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Mr.Green napisał:

Walczyłem z muszkami i chciałem dezodorantem i zapalniczką popalić kilka muszekwi jeblowtak że spaliło pół rośliny

Na trzeźwo? :)

Blancik za pomysł bo ja chyba bym sam na to nie wpadł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender będzie więcej ale mainline polega na tym że wszystko wychodzi z dwóch ramion a potem z czterech. Wszystko idzie z jednego węzła.

@WBB tak to mniej więcej wyglądało 🤣🤣🤣 i jak jeblo to lewa strona się skurczyła trochę od razu 🤣🤣 jak ona dojdzie do końca to będzie wyczyn godny 10kg żeberek dla Testera 🤣🤣

@Cholender te 4 szczyty ktore widać.. malutkie to one już zostają i z nich będę wyciągał wszystko na siatkę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi