Cali_Bastard 767 Napisano 10 Czerwca Siema, wjechała letnia fotorelacja eksperymentalna 19 x The Woo (klony) 12 x Money Ball (nasiona) swiatlo: 4x 400W LED viparspectra podloze: Bio Bizz light mix nawozy: GHE flora GHE bloom GHE micro overgrown spray Canna potassium Formulex Powierzchnia: 2.5 x 2.3 nasiona wbite 10 dni temu, klony 7 dni temu 3…2..1…… 💥 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Czerwca @Cali_Bastard miło Cię widzieć ponownie. Co tam słychać? Widzę 🔥 będzie jak zawszę :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 767 Napisano 15 Czerwca Przesadzone, podlane, opryskane 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 767 Napisano 23 Czerwca Przycięte + mała defoliacja i oprysk, spora dysproporcja między klonami a pestkami co mnie trochę wkurwia ale mam plan jak zrobić światło żeby było dobrze każdemu. Ok 10 dni do przełączenia. 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 767 Napisano 3 Lipca 3 dni temu przełączyłem, podstrzyglem i dostały przyśpieszacz do przełączenia na kwit zwany optic foliar switch. 2 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 767 Napisano 16 Lipca Sporo zarosło, za ok tydzień w planie gruba defoliacja plus dodanie suplementacji potasem mono z cany. Wszystko jak narazie wygląda dobrze wg mnie pozatym że ciężko się wchodzi do pokoju 😅 2 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1544 Napisano 16 Lipca @Cali_Bastard zdrowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlbaPPP 18 Napisano 17 Lipca Tam widzę na bogato lecisz z fartem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 767 Napisano 27 Lipca A więc po jakiś 10 roboczogodzinach popalikowalem wszystko i wyciąłem połowę “nie potrzebnych” łodyg. Teraz dostały pierwszą dawkę zwiększonego potasu więc zaczynam pompować topy. Wygląda że będzie ok 😎 1 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 210 Napisano 28 Lipca Zaczyna wyglądać zacnie 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 767 Napisano Sobota o 18:05 Witam wszystkich na ostatniej prostej. 3 tygodni do końca, były małe problemy z temperaturami przez co różnie zareagowały na zwiększony potas ale finalnie puchną ładnie i śmierdzą jeszcze lepiej. srednia temerarura 26dzien 20noc, ec maksymalnie na 2,8. widac koniec 😎 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 210 Napisano Sobota o 19:14 @Cali_Bastard elo 2,8 EC mają w donicach czy tyle im podajesz? Chyba to drugie co? Pytam bo ja też lecę na tych samych nawozach i przy pierwszej uprawie bałem się żeby nie przenawozić przez co trochę luźne topy powychodziły a dwie rośliny zblokowałem na kwitnieniu. I denerwuje mnie woda u mnie w kranie która ma EC 800 i muszę naginać do sklepu i kupuje destylowaną i mieszam pół na pół. I jeszcze jedno pytanie a stosujesz te suplementy od TA Terra Aquatica jak silicate fulvic humic czy Seaweed? A i czy robisz im flusha? Chyba że masz wodę z odwróconej osmozy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 767 Napisano Sobota o 19:32 @Kolober@ 2,8 podaje, 2,5 litra co 2 dni. takie ec dostają zawsze jak zostaje 3 tygodni do końca przez jakieś 15 dni. Potem leci woda przez ostatnie 10 dni. Z supli uzywam tylko fulvic tonic póki nie kwitnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 210 Napisano Sobota o 19:49 A z grow do ilu ml zjeżdżasz? Ja zacząłem używać wszystkich tych supli i muszę przyznać że tym razem rośliny wyglądają zdrowieje albo tak mi się wydaję bo pierwszy raz uprawiam sezonówki 🤔 i ty podajesz tyle co dwa dni a ja się szczypałem i dawałem im chyba 2,4ec na tydzień 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 767 Napisano Sobota o 21:35 @Kolober@ musisz patrzeć jak tam apetyt bo nie zawsze są chłonne. Ja leje 5-10-15 na litr 5- zielony 10- czarny 15- czerwony i zwiększam procentowo wszystko podczas kwitu. Podaje też mono potas 2 ml na l razem z ta mieszanka i jest ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 210 Napisano Niedziela o 07:48 A używałeś może tych organicznych nawozów od GHA? Też ostatnio czytałem o nich dobre opinię. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 767 Napisano Niedziela o 11:41 @Kolober@ nie miałem okazji, trzymam się raczej sprawdzonych rzeczy i zadko już eksperymentuję 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 210 Napisano Poniedziałek o 14:20 No ja akurat mimo 41 lat dopiero zacząłem przygodę z uprawą Mary Jane 😁 i pierwsze były automaty i z sześciu dwie na flo mi się zablokowały i poszły już pod kosę i została ostatnia i ona też była zablokowana. Ale z powodu niskiego pH i ją zabrałem z balkonu pod lampę i od ratowałem i powiem ci że Chyba wyjdzie najlepsza z tych wszystkich. Odwdzięczy się za ratunek😉 i z tego co wiem to większość zaczyna od organiki,bo niby łatwiej nie trzeba robić pomiarów i tak dalej. Ale ja zacząłem od tych nawozów dlatego że sugerowałem się gościem z YouTube szkola ziola i może widziałeś coś z jego filmów. Ogólnie jak na tą chwilę wagowo może szału niem ale 198g z tych krzaków zebrałem. Jeden krzak był naprawdę ok i z niego wyszło naprawdę fajne palenie z dwóch topy były trochę luźne bo tak jak pisałem wcześniej obawa przenawożenia 😅 no i te dwie poblokowane których nawet nie ważyłem. Pewnie jak bym je przelał i tak dalej to mogły by ruszyć ale już czasu nie miałem bo druga uprawa już czekała i w sumie to dalej jeszcze czeka i to już sezony i zaraz będę musiał już siatkę założyć. Ale wracając do nawozów to lubię wyzwania i coś nad czym mam kontrolę chociaż czasem jest pod górkę. Dlatego zbieram każde info dotyczące tych nawozów a dużo ludzi ich nie stosuje muszę powiedzieć 😅 jesteś chyba trzecią osobą którą spotkałem i stosuję GHA a tak to biobizz 😉 na łatwiznę😁 ale ja tak szybko się nie zrażam 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 767 Napisano Poniedziałek o 18:13 @Kolober@ ja już lałem chyba wszystko, też zaczynałem od biobizz ale wcale bym nie powiedział że na nich łatwiej jakoś było. Też pamiętaj bloki i ciężko potem ratować z tych biobizz. Nawozy podobnie działają ale jeśli chodzi o jakość supli dodatkowych to chyba najlepsze efekty widziałem po advance nutrients, długo używałem też metrop ale GHE to z zamkniętymi oczami już używam, jest tanio i dobrze i łatwo w obsłudze. Jak zaczynasz to proponuje się raczej skupić na jakości kwiatów i dotrzymywania rośliny w dobrej kondycji do końca uprawy. Rekordy zbiorów przyjdą same ale z tych mega zbiorów zawsze jakość kwiatów była mniejsza. 100 na krzaku w 3mce dobrego towaru to uważam dobry wynik. Z każdym razem będziesz wiedział więcej i będzie ci lepiej wychodziło więc po prostu próbuj kombinuj aż znajdziesz swoją metodę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 210 Napisano Poniedziałek o 19:13 @Cali_Bastard dokładnie i tak łatwo nie dam za wygraną a każdy błąd to lekcja i wyciągnięte wnioski i tak jak mówisz z biobizza ciężko ratować bo organika dziale z lekkim opóźnieniem. I tylko zadań ci jedno jeszcze pytanie. Bo w kranie wodę mam o EC prawie 800 dlatego mieszam pół na pół z wodą destylowaną. Czy się nie szczypać i lać normalnie z kranu ale wtedy jest mniej miejsca na nawozy. Co poradzisz przy takiej wodzie? Bo patrzyłem też na destylarnię i droga nie jest bo około 60euro i robi 2,5l na godzinę. Co poradzisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach