Papkin1977 2 Napisano 8 Czerwca Witam, Proszę o pomoc w identyfikacja łobuza który bezkarnie zjada moje roślinki. Cytując klasyka: co robić? Jak sie bronić? A może istnieje inny problem o którym nie wiem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Czerwca @Papkin1977 na pewno są tam ślady po ślimakach bo widać śluz, @moonka obkleił swoje doniczki taśmą miedzianą i ślimaki podobno trzymają się od niej z daleka. To coś pod liściem to mszyca czy coś innego? Na to chyba jakiś oprysk by się przydał, nie pamiętam niestety nazw specyfików bo nigdy nie musiałam z takich rzeczy korzystać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 8 Czerwca @Papkin1977 jakieś Karate i wszystko będzie omijać krzaki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Czerwca Slimaki zjadaja Ci liscie co widac po sluzie. Te male dzurki to najprawdopodomniej jakies larwy. Na slimaki tasma miedziana w kolo doniczki jako zapora prawie nie do przejscia (mocniejsze sztuki przechodza ale jest to zadkoscia) a na robale oprysk. Ja stosuje jakies bio w zaleznosci jakiego robala wypatrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Papkin1977 2 Napisano 8 Czerwca 11 minut temu, moonka napisał: Slimaki zjadaja Ci liscie co widac po sluzie. Te male dzurki to najprawdopodomniej jakies larwy. Na slimaki tasma miedziana w kolo doniczki jako zapora prawie nie do przejscia (mocniejsze sztuki przechodza ale jest to zadkoscia) a na robale oprysk. Ja stosuje jakies bio w zaleznosci jakiego robala wypatrze Czy mogę taśma miedzianą okleić sam pień rośliny, bo roślinki są w dużych skrzyniach drewnianych na powietrzu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Czerwca (edytowane) @Papkin1977 srednio to widze. Daj w kolo niego jakas rurke (np pvc przeciete po dlugosci aby nalozyc na "pien")wiekszej srednicy i na nia naklej tasme. Najlepiej 2 paski jeden pod drugim w odleglosci ok 10mm od siebie Edytowane 8 Czerwca przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach