H1gh4di 15 Napisano 27 Maja @Ichigo no właśnie taka apka byłaby dosyć wygodna. Z drugiej strony, zawsze jestem „pod ręką” i w razie czego będę mógł kontrolować warunki. I racja. Taki pełny zestaw wyjdzie dużo więcej niż 400 euro. Będę musiał rozważyć zwiększenie budżetu. Ten spider farm z linku wyżej mnie bardzo interesuje, ale będę musiał dokupić wiatrak mieszający. Temat założony głównie dla opinii doświadczonych grawerów, także dziękuję za opinie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
H1gh4di 15 Napisano 27 Maja @Cholender czy w growboxie temperatura się będzie sama utrzymywać? Czy jakiś grzejniczek do temperatury będzie trzeba kupić. podejrzewam że nawilżacz powietrze też się przyda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Maja (edytowane) @H1gh4di spider farmer i mars hydro to praktycznie te same produkty, roznia się jedynie szczegółami. Mam sprzęty z tego i z tego i jedne i drugie sa spoko. Jak kupisz ten zestaw z tym programatorem to teoretycznie bedzie sie wszystko samo utrzymywać, ale też zalezy jakie warunki beda w pomieszczeniu gdzie stoi box. Jak masz bardzo zimno w pomieszczeniu to sama lampa nie nagrzeje boxia i wtedy przyda się grzejniczek, tak samo z wilgotnoscia. Wszystko mozesz sobie tam też dokupic od razu albo pozniej w razie potrzeby Edytowane 27 Maja przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 205 Napisano 30 Maja Siema,ja mam namiot 80×80×160 i szczerze żałuję bo takie 90×90×180 to myślę że takie minimum i dlatego przymierzam się do zakupu na zestawu spaiderka ale 120×60×200 bo zobaczysz że jak kupisz któryś z tych małych to zaraz będziesz kombinował. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
H1gh4di 15 Napisano 30 Maja @Kolober@ kombinował z czym? szczerze mówiąc nie celuje w ogromne plony. Nie wiem czy wgl zastosuje lst a jak już to delikatny. Myślę że na jakiś czas mi starczy taki boxik. Poza tym, muszę też się liczyć z miejscem. A 70x70 to takie już maximum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 205 Napisano 30 Maja @H1gh4di spoko rozumiem ale patrz chociaż 180 no te 160 to minimum ale wiadomo zrobisz jak uważasz i jak warunki pozwolą ale ja mam 160 i bez lat będzie chyba ciężko przynajmniej siatki do scrog, widzisz o czym mówię? jak wpakujesz je jeszcze w dolnice 11L czy ile tam chcesz i załóżmy że pani urośnie ci na metr i fajnie się robi @H1gh4di spoko rozumiem ale patrz chociaż 180 no te 160 to minimum ale wiadomo zrobisz jak uważasz i jak warunki pozwolą ale ja mam 160 i bez lat będzie chyba ciężko przynajmniej siatki do scrog, widzisz o czym mówię? jak wpakujesz je jeszcze w dolnice 11L czy ile tam chcesz i załóżmy że pani urośnie ci na metr i fajnie się robi. Powodzenia i tak wogoyto się mądruje a ja sam raczkuję 😅👊 Pozdrawiam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
H1gh4di 15 Napisano 31 Maja @Kolober@ każda opinia się przyda. Narazie nie zamówiłem boxa, bo zaraz dłuższy urlop i nie chce zaczynać bo to bez sensu, jak nikt się roślinka nie zaopiekuje. A nie chce wynajmować kogoś do podlewania. Ale wezmę to pod uwagę. Dzięki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Maja @H1gh4di chodzi o to ze apetyt rosnie w miare jedzenia. Teraz kupisz 60x60 to zaraz bedziesz chcial 100x100, potem kupisz te 100x100 i bedziesz chcial wiekszego. Nie każdy, ale wielu growerow ma tą przypadłość- w tym ja 😅 Co do wysokości boxa to wiadomo że im wyzszy tym lepszy, ale do tych mikroboxow rzędu 60x60 to te 160cm wysokości jest wystarczające moim zdaniem, z tym że oczywiscie trzeba pilnować wysokości roślin i nie dać im wystrzelić zbyt mocno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 31 Maja @H1gh4di Ja tam cały czas lecę na max 50x50 i jest spoko i nie kupiłbym większego, wysokość 140cm jest git jeżeli wentylator i filtr wyprowadzisz z boxa ✌️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
H1gh4di 15 Napisano 31 Maja @Cholender hehe 😅 ja narazie nie mam więcej miejsca na większy box. Ale tak jak mówisz, może kiedyś sobie sprawię większy, jak mi dobrze pójdzie 😅 narazie jestem przekonany do tego, którego mi zaproponowałeś. Muszę się chwilowo wstrzymać z kupnem, ale gdy wrócę z urlopu, to odrazu biorę się za uprawę 🫡 @Dr.Grün myślę że mi podobne wymiary wystarczą ✌🏻 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 205 Napisano 2 Czerwca @Cholender mam pytanie z innej beczki i sory że nie w nowym temacie ale tak jakoś na szybko wyszło 😅 dzisiaj przesadzałem dziewczyny i teraz tak siedzę i myślę czy nie zaszkodzi im jak na spód wyspałem troszkę peletu? a te trochę to trzy-cztery garście. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Czerwca @Kolober@ a co to miało miec na celu? 😅 pellet jest zasada i pewnie ma pH powyżej 10, wiec jak zacznie się rozpuszczać w miare podlewania i przenikac do gleby to mogą się zaczac cyrki z ph. Ale tez mozesz miec farta i wcale nic nie musi się dziać, tak czy siak ja bym go kolejnym razem juz nie dodawał 😆 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 205 Napisano 4 Czerwca @Cholender szczerze mówiąc to myślałem że korzenie od spodu będą lepiej oddychać 😅 i mam nadzieję że będzie ok @Cholender i znalazłem też coś takiego o perlicie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Czerwca @Kolober@ wyzej napisales pelet a nie perlit. To dwie różne rzeczy, perlit im nie zaszkodzi ale lepiej było go zmieszać z ziemia niz sypac na dno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 205 Napisano 5 Czerwca @Cholender fakt lekko mi się pierdolneło z tym peletem🤣 i z kąd mi się wziął to nie mam pojęcia 🤣🤣🤣🤣chyba myślałem o tyłku sąsiadki 🤣🤣 a możesz mi powiedzieć czy to początek kwitnięcia? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 5 Czerwca Tak, zaczęła kwitnąć 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 5 Czerwca Dawaj jeszcze ten tyłek sąsiadki 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 205 Napisano 5 Czerwca @WymiataczMega po dwudziestu dniach nie za szybko? I mogę jeszcze rozłożyć siatkę do scrog? Bo to są dwie Special Quinns i tą druga też zaczęła kwitnąć i mam jeszcze w namiocie dwie AK 47 i miały taki sam opis co SQ ale jakoś im nie wyszło 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 5 Czerwca @Kolober@ daj zdjęcie całości to coś wymyślimy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 205 Napisano 5 Czerwca @Kolober@ na to chwilę to jest fotka z wczoraj i te dwie z tyłu zaczęły kwitnąć wczoraj jeszcze tego nie było i wiem że są trochę żółte ale 1go albo 2go je przesadzałem i chyba nie ma sensu dawać im jeszcze nawozów bo to świeża ziemia od biobizz Light Mix i bałem się że je przenawoże. I jak wrócę do domu to zrobię fotkę całości a między szczytami a lampą jest ok 75-80 cm a z tego co pisali one rosną max 120cm a te AK 47 te z przodu niby do 100cm w pomieszczeniach. @Kolober@ chyba że lekkie lst im zrobić a klipsy mam tylko nic jeszcze nie robiłem ponieważ myślałem że mam jeszcze parę dni na podjęcie decyzji a ty klops @WymiataczMega ale one na początku kwitnięcia jeszcze się rozrosną nie? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach