Greenkacpi 20 Napisano 24 Maja (edytowane) Siema uprawa na ten sezon będzie zawierała takie odmiany: -bruce banner fast f1 x3 -critical fast f1 x2 -auto ak47 x1 -auto nothern light x1 Rzeczy które zostaną użyte: -ziemia plagron lightmix -trypack biobizz indoor -doniczki 50l -mikoryza -dolomit Treningi: Topping, lst Na razie roślinki poleciały pod papier do kiełkowania. Bede dawał aktualizacje. Edytowane 24 Maja przez Greenkacpi 2 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Maja Dawaj zdjęcia papieru 😂, będzie oglądane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greenkacpi 20 Napisano 26 Maja Kiełki są już w ziemi, 3x bruce bannery i 2x criticale sadze w małych doniczkach i będę przesadzał za parę dni. A fasty odrazu w dużych 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greenkacpi 20 Napisano 1 Czerwca Generalnie to małe doniczki niestety nie przetrwały ponieważ myślę że zjadły je ślimaki i troszkę były przelane ale już kupiłem nowe nasionka i za parę dni zaczynam od nowa tylko z taką różnicą że odrazu pójdą do dużych donic żeby ich już potem nie stresować🌱 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greenkacpi 20 Napisano 2 Czerwca Dzień 4 weg Jedna z automatów rośnie ładnie ale nie mam pojęcia czemu roślinka obok jeszcze nie wyszła z ziemi🥲 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Czerwca @Greenkacpi to nie wyscigi wiec daj jej czasu. Martwic sie mozesz gdy po tygodniu nic nie wyjdzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greenkacpi 20 Napisano 5 Czerwca (edytowane) Dzień 7 weg dla nothern light auto Dzien 1 weg dla ak47 auto Roślinka obok w końcu wyszła chyba po 8 dniach, ale ważne że jest. Kiełkuję już parę innych nasion i niedługo aktualizacje wlecą Edytowane 5 Czerwca przez Greenkacpi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greenkacpi 20 Napisano 14 Czerwca Przez parę dni mnie nie było, doszły również nowe roślinki 3x bruce banner fast i 2x critical fast. Narazie tylko 1x bruce banner i 1x critical się jakoś rozwijają. I tutaj jeszcze spytam kogoś dla pewności czy ta największa roślinka będzie dalej normalnie rosła bo zaslonilem ją na początku butelka i ona urosła tak bardzo przez te parę dni że się jakoś wygięła. Zastosowałem dzisiaj lst na niej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greenkacpi 20 Napisano 14 Czerwca Czy ktoś może napisać dlaczego roślinki zwiędły. Rano jeszcze były nawet okej. Może trochę długo je trzymałem pod papierem ale dziwne. No nic kiełkuje nowe XD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Czerwca @Greenkacpi za mała wilgotność i za dużo słońca. To są małe sadzonki.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greenkacpi 20 Napisano 14 Czerwca (edytowane) @Mr.Green i czy z tą dużą roślinką będzie git? 7 minut temu, Mr.Green napisał: @Greenkacpi za mała wilgotność i za dużo słońca. To są małe sadzonki.. I jak zrobić żeby było dobrze następnym razem bo chyba jeszcze jest dobry czas na sadzenie fastow nie? Edytowane 14 Czerwca przez Greenkacpi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Czerwca @Greenkacpi spróbuj je uratować. Podlej delikatnie i zrób jakaś kopułę albo nakryj butelką większą.. taka bańka 3-5 L Musisz zapewnić roślinie większą wilgotność. Żeby wystawić roślinę tak o na pole to ona musi być trochę starsza. Najlepiej jak ma już z 5 pieter.. A wcześniej to po 3 tygodniach taką z 3 pietrami to możesz wystawiac trochę na słońce. Rano i po południu żeby nie była na największym skwarze.. przyzwyczajasz ją do słońca a jak podrośnie to juz może walczyć na polu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greenkacpi 20 Napisano 15 Czerwca (edytowane) @Mr.Green a czy zrobienie daszka z agrowlokniny to dobry pomysł? Edytowane 15 Czerwca przez Greenkacpi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Czerwca @Greenkacpi a co to agrowloknina? Najlepiej żeby było jak najbardziej przeźroczyste. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greenkacpi 20 Napisano 15 Czerwca @Mr.Green no to osłony z butelek nie wystarcza? Bo ja je stosowałem a roślinki i tak więdły. A agrowloknina przepuszcza światło ale nie aż tyle co bez niej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 885 Napisano 16 Czerwca @Greenkacpi podlewasz je jakoś? Jak dałeś je w takie małe doniczki z butelek to dziury muszą być żeby woda miała ujście i podlewasz żeby ziemia miała mokro ale żeby nie było bagno, na foto masz sucha ziemię na wiór @Greenkacpi @Greenkacpi doniczki nie mogą być przezroczyste bo korzeń ginie na słońcu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greenkacpi 20 Napisano 16 Czerwca (edytowane) @szamayoNo to jakie mam dać bo czytałem że np niebieskie blokują tam jakieś światło potrzebne do rozwoju roslin. Czyli następnym razem co zrobić żeby było dobrze bo nasionka przyjdą niedługo i potem mam je dac do dużych doniczek czy małych i przesadzać? Dodam że nie mam możliwosci trzymania ich w domu nawet przez krótki czas z powodów braku odpowiedniego oświetlenia Edytowane 16 Czerwca przez Greenkacpi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 885 Napisano 16 Czerwca @Greenkacpi ja sadzilem na dworze bezpośrednio w ziemi przygotowanej wcześniej czy to zwykłej uniwersalnej czy dedykowanej, nie takiej zwykłej ziemiuchy z pod trawy Doniczka nie może przepuszczać światła żeby korzenie nie dostawały światła i tyle, woda musi mieć gdzie uciec żeby nie stała w donicach bo wtedy kisisz korzenie bo woda się zbiera nie odpływa Przesadzać możesz ale nie musisz jak nie masz możliwości trzymać na chacie to bezpośrednio w duże, ewentualnie małe i przesadzaj, kwestia wyboru Ziemia dobrze żeby była pulchna, rekami trzeba rozdrobnic jeżeli używasz sklepowej one lubią leżeć na stosach i są przez to są mocno zbite, taka dedykowana ziemia raczej już jest ładnie spulchniona, Jak sadzisz w ziemi to zadbaj żeby ziemia była mokra żeby roślinka nie usychala, nie lej wody aż do bagna, ale nie daj korzeniom uschnąć i będzie git, Generalnie to ziemia + woda + słońce i kwiaty same rosną a ty możesz się jedynie bawić w jakiś trening i tym wpłynąć na to ile tych kwiatów będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Greenkacpi 20 Napisano 17 Czerwca @szamayo no ja używam plagron lightmix i do tego dolomit + biobizz trypack indoor a wszystko w doniczkach 50L. Mam jeszcze mikoryzę i zastanawiam się czy sypać odrazu pod kiełki czy potem gdy bardziej urosną? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 689 Napisano 17 Czerwca @Greenkacpi łyżeczkę mikoryzy pod dołek z nasionkiem, żeby korzenie od razu ruszyły z miko 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach