Skocz do zawartości
YołYoł

Popalone od nawozów ?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko pytanko mam czy to jest popalone od nawozów używam organicznych nawozów czy od światła i jeszcze jedno roślina pali się od wytwarzanego ciepła przez lampę czy od tego że jest go za dużo ? 

IMG_FA04B1B3-ACF5-4159-BFB2-E123C02B1E89.jpeg

IMG_2301.jpeg

IMG_2300.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@YołYoł nie od ciepła a od ciśnienia fotonowego..

Ile jest wysokości między roślina i lampą? Jaka lampa? I na ile masz ustawione.

Podaj więcej szczegółów to nie musimy wróżyć z fusów 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem ci tak lampę mam 15 cm od szczytów a nie mam miejsca żeby ją wyżej podciągnąć na 100 procent mam ustawioną 150 w z Mars hydro wygląda to masakryczne patrzcie na to 

IMG_2308.jpeg

Najgorsze że nie mam miejsca jeszcze jej robiłem supercroping i na scroga dałem bo była pod lampą już no i co z tego jak i tak wyciągła się spowrotem pod lampę 

Jak zmniejszę lampę coś da ? Na 75 procent np 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@YołYoł pali bo jest za blisko. Możesz spróbować zmniejszyć na 75% ale odległość jest za bliska tak czy siak..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zmniejszyłem na 75 zobaczymy jak będzie palić najwyżej spróbuję ją jakoś ponaginac jeszcze delikatnie pod skos jakoś czy coś 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@YołYoł wymień na większy bo nie zaznasz spokoju a tego sobie zostaw na faze wzrostu czy sadzonki..

Lub uprawiaj mniejsze rośliny.

Robiłeś toping?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żebyś wiedział kupię taki 180 bo będę ciągle się wkurwial ta robiłem toping normalniei lst i w fazie stretchu zaczęła mi tak ni w górę że w drugim tyg flo robiłem supercroping to nie starczyło i musiałem dać Scrog jeszcze i jak widać i to nie pomogło 

A dopiero co mówię ściągnę tą siatkę ponaginam na boki to jeszcze połamały mi się 😂 

IMG_2314.jpeg

IMG_2315.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 a miałem 4 jedna na balkon poszła 60x60x140 boxa mam tak wiem przegiąłem lekko pałę 😂 jeszcze najgorsze że na kwitnieniu były i wyciągałem ją na dwór będzie Rewegetacja zobaczę czy coś z tego wyjdzie 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi