Skocz do zawartości
Bubble

Humboldt Guzzlerz x 3 | Humboldt Golden Sands x 3 | 0,36 m^2 -> 1,44 m^2 | Don't Panic it's Organic! | Mars Hydro | Lumatek | Grow the Jungle| Mainlining |

Rekomendowane odpowiedzi

Zdjęcia z wczoraj i dzisiaj, podginamy, wyciąłem zbędne odrosty, i czekam jeszcze na 1-2 piętra, żeby ogołocić po raz drugi. W międzyczasie podlane woda + alg-a-mic i sama woda pH w zakresie 5,8-6,3, biologia ruszyła pełną parą i nabijają się azotem więc chwilowa dieta. 

Trochę mam wrażenie, że robienie tej relacji nie ma żadnego sensu... 

f - 1 (1).jpeg

f - 2 (1).jpeg

f - 3 (1).jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bubble z jakiego powodu tak myślisz? Zmudny proces życia rośliny to prawda, pytanie po co to robisz, jak śledzisz własne relacje z poprzedniego razu to można podejmować łatwiej decyzje jeżeli nie masz wszystkiego w małym palcu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@szamayo jak śledziłem swoje zapiski z poprzedniego razu to wstyd by mi nie pozwolił pokazywać tego publicznie 🙂 taki charakter, teraz to robię to totalnie na wyczucie, wygląda to codziennie mniej więcej tak, otwieram, namiot ważę w rękach doniczki, oglądam dziewczyny, jak trzeba podlać to co by tu dzisiaj zamieszać, i jazda, staram się wyprzedzać nie leczyć i tyle. 

Bardziej chodzi mi o to, że chyba nikt tego nie czyta 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bubble Dużo ludzi czyta, mało się wypowiada, ja np.czytam wszystko co jest na forum 😁 Z drugiej strony, ciężko się wypowiedzieć inaczej niż "świetnie idą", gdy tak faktycznie jest, mało postów pod swoją fotorelacją powinieneś czytać jako komplement, bo jak coś jest oczywiste to nie trzeba tego podkreślać (no chyba, że robisz z kimś offtopa, ale wtedy wiadomo ocb) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bubble ja jak mam odmianę której nie próbowałem sam jeszcze to szukam na forum czy była jakaś relacja z taką i taka odmianą i mogę sobie popatrzeć porównać myślę że ludzie robią podobnie, prowadząc fotorelacje przyczyniasz się w pewnym stopniu do materiału pomocowego dla innych osób, a jak zapisujesz każdy krok, przedstawiasz ile wody ile nawozów i jakich lejesz, możesz pomóc początkującym co chcą zaczerpnąć wiedzy i na tym to chyhba polega, patrzeć różne techniki uprawy po czym zachodzi naturalna selekcja i wiesz kiedy miałeś najlepszy wynik możesz zobaczyć wtedy co jak robiłeś i spróbować to powtórzyć, a tak bez notatek w postaci relacji trzeba by było mieć wszystko w małym palcu żeby nie potrzebować się posiłkować nawet własnymi danymi z poprzednich upraw 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi