Kolober@ 209 Napisano 19 Maja Część,mam pytanie związane z czasem pracy wentylacji a mianowicie po pierwsze:czy w nocy włączacie wentylację tak samo jak w dzień? I po drugie ja mam ustawione tak że wetylacja włącza się automatycznie co 1h45min i działa przez 15min i czy takie ustawienie jest ok czy skrócić czas przerwy np. na 1h? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 19 Maja U mnie wyciąg leci 24/7 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 209 Napisano 19 Maja @Dr.Grün elo, czyli robisz przerwę 7 godzin? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 19 Maja (edytowane) Czyli, jak go włączę przy siewce to wyłączam dopiero przy ścięciu 😂 @Tester Dej mnie jakiś tytuł/rangę xd Edytowane 19 Maja przez Dr.Grün 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Maja @Dr.Grün przecież jestes doktorem xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 209 Napisano 19 Maja Hehehe zmyliła mnie ta siódemka 😁🤣🤣🤣spoko i dzięki to czyli jak przyjdzie mi filtr to muszę pokombinować z ustawieniami i kurczę kupiłem hydrostat i nie wiem jak ustawić wartości minimalne bo włącza się przy pięćdziesięciu % a wyłącza tak jak ustawiłem 70% czy takie wąchanie wilgoci nie zaszkodzi? Pytam bo to w sumie moja druga uprawa ale z tym że ta pierwsza trwała zaledwie 30dni i musiałem się przeprowadzić i nie miałem jak zabrać roślinek to w kopałem je w ziemię koło domu. A teraz wykiełkowały mi 17go 6szt i 3 dzisiaj. Cztery chcę dać do namiotu a 6 na balkon mam bardzo nasłoneczniony i mieszkam na samej górze. A i to jest w Berlinie 😁 jak myślisz będzie ok? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Maja Wyciąg przy siewce to raczej fanaberia xD co on ma wyciągać xD ja tyle upraw zrobił i nigdy nie używałem wyciągu w sensie sprzętu.. jedynie wentylacja pasywna :) Ogólnie to szkoda prądu na takie sadzonki.. :) Do tego wyciąg w tak wczesnej fazie może powodować problemy.. mianowicie będzie zbijał wilgotność do niskiego poziomu. Ogólnie to tylko moja opinia i luźna rozmowa. Nie jakieś wytyczne. Jeżeli wyciąg jest niezbędny to używaj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 19 Maja (edytowane) @Mr.Green No wentylator wyciągowy bez filtra Ja używam bo lecę na nawilżaczu powietrza a jakbym nie miał wyciągu to by mi się zrobiło w boxie 90% Edytowane 19 Maja przez Dr.Grün @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Maja @Dr.Grün spoko rozumiem. Ja raz podłączyłem.. dalem najmniejszy bieg.. i mi zaraz wysysał wszystko i spadała wilgotność którą próbowałem podnieść więc walka z wiatrakami. Dużo zależy od tego gdzie stoi box i jakie są warunki w pomieszczeniu.. czy to poddasze czy piwnica no i jakie są obecnie warunki panujące w koło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 209 Napisano 19 Maja Nie No jasne teraz to on sobie wisi ale nawet nie jest podlaczony tak samo jak mieszak. Ale ja muszę przyznać że w tej pierwszej miałem takie ustawienia jak teraz i wydaje mi się że było ok dlatego teraz pytam przyszłościowo 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Maja @Dr.Grün hehehe crazy. To nie da się zmniejszyć nawilżania? xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 209 Napisano 19 Maja @Mr.Green nie mogę wyczajić jak ustawić to coś 🤣😁 max ustawiłem a min nie mogę jak chcesz to wyśle ci instrukcje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Maja Co bym zmienił w pierwszej kolejności to Twój nick, bo smutni panowie mogą szybko zapukać o 6 rano 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Maja @Cholender może jest fałszywy :P @kolodziejczyklukasz48@gmai średnio mam czas siedzieć nad twoją instrukcja.. bez urazy oczywiście.. a i ja jestem z tych co "wiedzą lepiej" i instrukcję to wyrzucam do kosza xD @kolodziejczyklukasz48@gmai YouTube..? Wpisz to co masz w YT i powinno się znaleźć jak to używać.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 19 Maja @Mr.Green U mnie jest w domu w takim Ala schowku w de są one popularne, pomieszczenie na graty. Przy włączonym went jest stałe 70% Kupiłem nowy i nakurwia na najmniejszych ustawieniach, jak stary diesel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 209 Napisano 19 Maja @Cholender stary mogą sobie pukać ale swoje stare bo ja mieszkam w Berlinie i mam wszystko pełen legal 😁😁😁😁👊🫵💪🤣🤣🤣🤣 i h j i wiesz gdzie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Maja (edytowane) @Dr.Grün abstellraum.. lub speisekammer.. Edytowane 19 Maja przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 209 Napisano 19 Maja @Mr.Green kurwą zrobiłem to samo bo teraz chciałem zobaczyć i poszła w pizdu z kartonem 🤣🤣🤣 co mam ci powiedzieć😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 19 Maja @Mr.Green No właśnie to to to 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Maja @kolodziejczyklukasz48@gmai nie mów nic.. już wszystko wiem xD @Dr.Grün ja ja das das genau :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach