Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Część,mam pytanie związane z czasem pracy wentylacji a mianowicie po pierwsze:czy w nocy włączacie wentylację tak samo jak w dzień? I po drugie ja mam ustawione tak że wetylacja włącza się automatycznie co 1h45min i działa przez 15min i czy takie ustawienie jest ok czy skrócić czas przerwy np. na 1h?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dr.Grün elo, czyli robisz przerwę 7 godzin?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czyli, jak go włączę przy siewce to wyłączam dopiero przy ścięciu 😂

@Tester Dej mnie jakiś tytuł/rangę xd 

Edytowane przez Dr.Grün

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe zmyliła mnie ta siódemka 😁🤣🤣🤣spoko i dzięki to czyli jak przyjdzie mi filtr to muszę pokombinować z ustawieniami i kurczę kupiłem hydrostat i nie wiem jak ustawić wartości minimalne bo włącza się przy pięćdziesięciu % a wyłącza tak jak ustawiłem 70% czy takie wąchanie wilgoci nie zaszkodzi? Pytam bo to w sumie moja druga uprawa ale z tym że ta pierwsza trwała zaledwie 30dni i musiałem się przeprowadzić i nie miałem jak zabrać roślinek to w kopałem je w ziemię koło domu. A teraz wykiełkowały mi 17go 6szt i 3 dzisiaj. Cztery chcę dać do namiotu a 6 na balkon mam bardzo nasłoneczniony i mieszkam na samej górze. A i to jest w Berlinie 😁 jak myślisz będzie ok?

IMG_20250519_201748.jpg

IMG_20250519_201801.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wyciąg przy siewce to raczej fanaberia xD co on ma wyciągać xD ja tyle upraw zrobił i nigdy nie używałem wyciągu w sensie sprzętu.. jedynie wentylacja pasywna :) 

Ogólnie to szkoda prądu na takie sadzonki.. :) 

Do tego wyciąg w tak wczesnej fazie może powodować problemy.. mianowicie będzie zbijał wilgotność do niskiego poziomu. 

Ogólnie to tylko moja opinia i luźna rozmowa. Nie jakieś wytyczne. Jeżeli wyciąg jest niezbędny to używaj. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Mr.Green No wentylator wyciągowy bez filtra 

Ja używam bo lecę na nawilżaczu powietrza a jakbym nie miał wyciągu to by mi się zrobiło w boxie 90%

Edytowane przez Dr.Grün

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Dr.Grün spoko rozumiem. Ja raz podłączyłem.. dalem najmniejszy bieg.. i mi zaraz wysysał wszystko i spadała wilgotność którą próbowałem podnieść więc walka z wiatrakami. 

Dużo zależy od tego gdzie stoi box i jakie są warunki w pomieszczeniu.. czy to poddasze czy piwnica no i jakie są obecnie warunki panujące w koło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie No jasne teraz to on sobie wisi ale nawet nie jest podlaczony tak samo jak mieszak. Ale ja muszę przyznać że w tej pierwszej miałem takie ustawienia jak teraz i wydaje mi się że było ok dlatego teraz pytam przyszłościowo 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green nie mogę wyczajić jak ustawić to coś 🤣😁 max ustawiłem a min nie mogę jak chcesz to wyśle ci instrukcje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Co bym zmienił w pierwszej kolejności to Twój nick, bo smutni panowie mogą szybko zapukać o 6 rano 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green U mnie jest w domu w takim Ala schowku w de są one popularne, pomieszczenie na graty. Przy włączonym went jest stałe 70% 

Kupiłem nowy i nakurwia na najmniejszych ustawieniach, jak stary diesel 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender stary mogą sobie pukać ale swoje stare bo ja mieszkam w Berlinie i mam wszystko pełen legal 😁😁😁😁👊🫵💪🤣🤣🤣🤣 i h j i wiesz gdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green kurwą zrobiłem to samo bo teraz chciałem zobaczyć i poszła w pizdu z kartonem 🤣🤣🤣 co mam ci powiedzieć😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi