tygrys77 3 Napisano 17 Maja (edytowane) Witam. Zaczynam zabawę z hydro i mam pytania . Mam autopot doniczke 30l z keramzytem i nawozy advanced nutrients do hydro. Mam nasiono Ghost Train Haze z pellezin które kwitnie ok 65 dni. Mam mini szklarnię i krążki torfowe i po ok tygodniu przesadzę ja do głównej doniczki. Moje pytanie dotyczy ile dziennie litrów nawozów i czy trzeba podlewać codziennie czy jak często na początku i później. Przez ok 2 tygodnie będę od góry a później jak korzenie podrosną to przez zbiornik. Jeszcze drugie pytanie odnośnie czy też samą wodą podlewać czy tylko odżywki. Po po 2 tygodniach jak otworzę zbiornik to też trzeba podlewać samą wodą. Dzięki Edytowane 17 Maja przez tygrys77 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Maja Autopot to nie hydroponika @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tygrys77 3 Napisano 18 Maja (edytowane) 7 godzin temu, Cholender napisał: Autopot to nie hydroponika A co to jest i gdzie szukać informacji? Przecież są sprzedawane w sklepach jako hydro. Edytowane 18 Maja przez tygrys77 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1532 Napisano 18 Maja @doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4837 Napisano 18 Maja @tygrys77 hydro to rodzaj uprawy a autopot to automatyczne podlewanie. Dwa różne pojęcia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tygrys77 3 Napisano 18 Maja (edytowane) Ok. Możecie napisać ile tych nawozów I jak często. I wodę czy też jak często i ile. Dzięki mam już nasiono włożone Edytowane 18 Maja przez tygrys77 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4837 Napisano 18 Maja @tygrys77 to ty uprawiasz w ziemi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tygrys77 3 Napisano 18 Maja Nie keramzyt 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 242 Napisano 18 Maja @tygrys77 Przez pierwsze dwa tygodnie, zanim korzenie dotrą do dna doniczki i system zacznie działać samodzielnie, podlewaj roślinę ręcznie od góry co 2–3 dni, używając ok. 0,5–1 litra wody z nawozami. Na tym etapie zalecam podawać połowę dawki nawozów Advanced Nutrients (AN) według tabeli producenta, bo młode rośliny są wrażliwe. EC w pierwszym tygodniu powinno być na poziomie 0.6–0.8, później możesz je stopniowo zwiększać. Po dwóch tygodniach, gdy przejdziesz na zasilanie z dolnego zbiornika, używaj już pełnej dawki nawozów. W fazie wzrostu możesz podawać odżywki przy każdym podlewaniu, ale warto raz na 7–10 dni zrobić płukanie czystą wodą (najlepiej z dodatkiem enzymów, np. SensiZym), żeby uniknąć zasolenia podłoża. Kiedy już korzystasz ze zbiornika AutoPot, nie mieszaj na zmianę czystej wody i nawozów w tym samym zbiorniku – lepiej raz na jakiś czas opróżnić go i na 1 dzień podać czystą wodę, a potem wrócić do mieszanki nawozowej. Nie podlewaj jednocześnie z góry i z dołu – system AutoPot działa najlepiej, gdy wszystko idzie tylko przez zbiornik. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tygrys77 3 Napisano 18 Maja @Kibic dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tygrys77 3 Napisano 8 Czerwca Witam. mam pytanie czy to normalne że jak wyłączone światło to liście opadają. I zobaczyć czy wszystko ok na razie. Dzięki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady in Green 2960 Napisano 9 Czerwca @tygrys77 jakie masz tmp? Wygląda ok. Te kulki umyłeś/wyparzyłeś przed użyciem? Co to za plamy na nich? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tygrys77 3 Napisano 9 Czerwca Do 28 dochodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1532 Napisano 10 Czerwca W dniu 9.06.2025 o 01:25, tygrys77 napisał: mam pytanie czy to normalne że jak wyłączone światło to liście opadają tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach