batory92 7 Napisano 16 Maja (edytowane) Cześć wszystkim . Ostatnio posadziłem parę roślinek i martwię się o ich formę:D mianowicie mają Około 3 tyg i dziwnie rosną ,wyciągały się strasznie i są jakieś malutkie . Oświetlenie to spider farmer fs1000 . Lampe mam od około 1,5tyg , wcześniej były pod jakaś nieznanej mi marki lampa ledowa Dodam parę zdj , proszę o rady . Edytowane 16 Maja przez batory92 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Maja @batory92 czy to wszystko to jedna i ta sama odmiana? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batory92 7 Napisano 16 Maja Nieeeee ,2 rośliny sa takie same reszta to inne odmiany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Maja Ogólnie nic złego się im nie dzieję. Daj zdjęcie bez lampy z boxa. Żeby lepiej ocenić ich kolor, to wtedy spróbujemy zdiagnozować twoje obawy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batory92 7 Napisano 16 Maja Nie posiadam boxa 😄 i to może być problem 😄 dodam zdj jak najszybciej. Niestety aktualnie nie mam miejsca na boxa i będą dojrzewać na balkonie w 50 l donicach xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Maja @batory92 aha ok xD no widzisz.. są szczegóły o których nie wspomniałeś na początku xD A stoją w domu czy też to różnie bywa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batory92 7 Napisano 16 Maja Teraz stoją w domu pod lampa 18/6 . Chciałbym je wynieść za jakieś 3 tyg I przesadzić do finalnych donic . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 17 Maja @batory92 Jedynie jak mozesz im pomóc a nie masz growboxa to, jeżeli masz białe ściany w domu, postaw wszystkie rośliny w koncie i tam daj lampę, dwie ściany przy których postawisz rośliny będą odbijać światło. Dużo lepszy sposób niż stawianie przy czymś czarnym co masz na zdjęciu 👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batory92 7 Napisano 17 Maja Ok , dzięki . Dodam zdj lisci może będziecie wiedzieć o co chodzi , jedne są pokrzywione 😄 a na drugim jest przebarwienie . Następna sprawa jest trening kiedy go zacząć skoro roślinki są tak mocno wyciągnięte? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Maja @batory92 jakie warunki panują w pomieszczeniu? Bo ogólnie to wszystkie parametry maja jakiś wpływ na roślinę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batory92 7 Napisano 17 Maja 22 stopnie 55 % wilgotności aktualnie , wraz z pora dnia się zmieniają, drzwi balkonowe zazwyczaj otwarte . Postaram się kupic boxa ale to już na następny sezon bo poluje na spider farmera cały set ,a jest on nietani . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Maja @batory92 sam kupiłem teraz spidera namiot. Serenie jest niezbędny. Można kupować pokolei. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batory92 7 Napisano 17 Maja No wiem wiem , chciałbym full opcje , a wiele innych wydatków , oprócz tego nie mam miejsca 😐 muszę kupić dom. Zastanawiam się jak by to wyglądało w piwnicy , duża wilgotności lecz niska temperatura , z drugiej strony są te dmuchawy ze spidera . Otwarta sprawa . Wracając do tematu . Kiedy mogę trenować te roślinki przy takim wyciągnięciu? W pierwszym tyg czerwca lecą już na balkon . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 753 Napisano 17 Maja @batory92 Ja bym na twoim miejscu zadbał o warunki bo nie będzie co trenować ( kup boxa albo sam zrób z płyty i oklej go folią ewentualnie pomaluj na biało) na tą lampe to jakies 60*60/180/200 cm będziesz miał o niebo lepszą kontrolę nad warunkami a bez tego nie ma mowy o jakimkolwiek sukcesie🤷🤷☘️💚 buch z tobą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batory92 7 Napisano 17 Maja Nie moge się zgodzić:D w zeszłym roku udało się dociągnąć 3/3 rośliny do końca , zbiory z automatów nie były zachwycające lecz to automaty 😄 box będzie w przyszłości tak jak pisałem:) dzięki za pomoc ... 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Maja @batory92 co znaczy.. lecz to automaty? Moje automaty wyglądały tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
batory92 7 Napisano 17 Maja Bardzo ładne:) A jak już jesteśmy przy tych zdj , to czy możesz powiedzieć mi które z donic najlepiej się sprawdziły. Jak kiedyś sądziłem outdoora chyba ak47 jakieś 12 lat temu to wyroslo mi drzewo xD więc chodziło mi przede wszystkim o rozmiar roslin . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 17 Maja @Mr.Green Nigdy nie mogę napatrzeć się na ten fiolet co zrobiłeś 😍 Temperaturę do ilu zbijałeś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Maja @Dr.Grün to taka odmiana. Plus szczęście żółtodzioba ;) @batory92 dobór odmiany ma znaczenie. Są nisko pienne i nie nisko pienne.. a AK-cokolwiek to zazwyczaj gen Sativa i rośnie jak bambus. Więc ma znaczenie jaką odmianę chcesz posadzić. Do tego jak ma mało światła to się wyciąga i potem wygląda jak trzcina. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach