Skocz do zawartości
TaTTiTo

9 AUTOMATÓW / 480W / 100X100 / MARS

Rekomendowane odpowiedzi

NA WACIKI WLECIAŁY

IMG_1612.thumb.jpeg.ca27280941bd994d39f75ca50d5029dc.jpeg

ZIEMIA BIOBIZZ LIGHTMIX

MIERNIK PH/EC FIRMY MILWAUKEE

DONICZKI 15 ALBO 20L W SOBOTE KUPIE

NAWOZY APTUS

BOX 100X100, LAMPA 480W, MIESZAK, WYCIĄG + FILTR Z MARS

MARTWI MNIE TO ŻE NASIONKA SĄ BARDZO MAŁE A ZAMÓWIŁEM PO 1 SZT. ^^

OCZYWIŚCIE BĘDĘ JE TERORYZOWAŁ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@TaTTiTo wielkość nie ma większego znaczenia.

liczy się technika, jak to mowia-maly ale wariat 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BYŁEM DZIŚ NA ZAKUPACH FAJNE DONICE MIELI AŻ CIEŻKO BYŁO SIĘ ZDECYDOWAĆ, RÓŻNIŁY SIĘ TYLKO WYSOKOŚCIA CO MNIE CIESZY BO MAM MAŁY BOX AKTUALNIE

KUPIŁEM 9X 18L WYMIARY 30X30X31

IMG_1620.thumb.jpeg.b3685032d9216cfaf1b70d77d6e2d5f0.jpeg

ZARAZ ZASIADAM DO TRYMOWANIA ^^ JEDNA CZY TAM DWIE JESZCZE NIE DOSZŁY

WIELE TEGO NIE MA ALE DEPRESJE MAM BO SŁOIKI PUSTE I CIESZE SIĘ ŻE COŚ BĘDZIE 😄

IMG_1621.thumb.jpeg.f9322211820617f2c6584229b3e9bd26.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DZIEŃ 1, WYSZŁO 8 NA 9, CZEKAMY NA BRUSA JESZCZE LICZE NA NIEGO BO TO ODMIANA KTÓREJ BYŁEM CIEKAW NAJBARDZIEJ

10% LAMPY, 35 CM OD DZIEWCZYNEK, RH 48% JADE BEZ NAWILŻACZA

IMG_1689.thumb.jpeg.b92a95649c3ef34e9dc5e97ef2f6c3c0.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@TaTTiTo Wodą spryskaj boksa, namaczaj ścierkę i zostawiaj w boksie, albo zrób sobie klime ewaporyczną z wentylatora, pojemnika z wodą i kostek lodu lub wkładów do lodówki przenośnej, niski koszt, a podniesie wilgotność zadowalająco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A na co to komu. Przy takim rh tez beda rosly 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byle-jakość is new black, czy o co chodzi na tym forum? To może po prostu dawajmy nienamoczone nasiona do suchej ziemi, żarówkę osram 6500 na 3 planty do 20l doniczek i 16/8 na czasówce, przecież też wyrośnie, nie? 

Na parapecie też można uprawiać, więc po co boxy, w ogóle, niech nie będzie niczego, niech żyje Kononowicz

No i nawozy na oko, po co mieszać w wodzie, dawajmy bezpośrednio do gleby/coco/hydro, niech to idzie w świat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mechanik napisalem tylko o tym jednym konkretnym przypadku. Próbowałeś robic wega roślinom na 50% rh i na 80%? Bo ja tak i nie zauważyłem różnicy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender owszem, nawet teraz widzę różnicę, bo nie mam sterownika do wentylatorów, jak mam wilgotność na poziomie 55-65% to rosną 4cm w górę dziennie, a przy 40 tylko 2

Poza tym wyższa wilgotność powietrza pośrednio ułatwia rozpuszczanie soli w glebie, bo gleba traci mniej wody przez parowanie, a co za tym idzie, gdy nawozisz, mniejsza szansa na przenawożenie. Myślę, że to są już jakieś argumenty przemawiające za tym, żeby zwracać uwagę na właściwe RH w zależności od stopnia rozwoju roślin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mechanik sa tacy którzy robią wszystko co do mm i ml i wedlug planu jak ty , a są też tacy którzy robią na oko zaleznie jakie mają flow jak ja 😇 I zgadnij którzy na końcu lepiej wychodza 🤭 A moze po prostu mnie te suki lubią 🤔😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cholender ja rowniez widze roznice w RH przy poczatkowej fazie wzrostu. Skupiajac sie na utrzymaniu odpowiedniego VPD rosliny rosly zdecydowanie lepiej niz idac na zywiol i zostawiajac im powiedzmy 40% wilgotnosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mechanik tez sie powoli zwijam 🙋‍♂️

@moonka możliwe nie mowie ze nie, podaje tylko swoj przyklad. Z drugiej strony nie zawsze da sie cos zrobic jak u autora. Albo czasem tez nie warto walczyć z warunkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi