H1gh4di 13 Napisano 11 Maja Witam forumowiczów. Jestem tu nowy i raczkuję jeszcze w tych sprawach. Poczytałem conieco na forum, oraz je przeszukałem. Mam prośbę o ocenę sytuacji i ewentualną pomoc od doświadczonych kolegów. Roślinka od wczoraj roślinka już „stoi”, rozpuściła małe listki, jednak martwi mnie ich kolor w tej początkowej fazie. Otóż są delikatnie żółte, czy tam blade. Co robię źle? Za dużo czegoś? Dodam że podlewane było zaraz po wrzuceniu nasionka do ziemi, roślinka delikatnie urosła przez 2 dni, jednak ten kolor mnie martwi. proszę o pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 11 Maja Wygląda jakby zgniła. Już raczej nie do odratowania. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
H1gh4di 13 Napisano 11 Maja @WymiataczMega co może być tego powodem? Ziemia? Woda? Wilgotność? Od wczoraj delikatnie się otworzyła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja (edytowane) @H1gh4di przelana najprawdopodobniej. Kiepska ziemia tez tu nie pomogła Edytowane 11 Maja przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1532 Napisano 11 Maja @H1gh4di co to za ziemia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
H1gh4di 13 Napisano 11 Maja @Tester zwykła, uniwersal, wymieszana lekko z kokosem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 200 Napisano 30 Maja @Tester to wina ziemi ja zrobiłem to samo za pierwszym razem bo kupiłem ziemię uniwersalną z marketu a ona się kąpletnie nie nadaje do Marysi. I tak jak piszę wymiatacz raczej nie do uratowania i nawet jak odbije to będziesz miał z nią same problemy. Postaraj się kupić ziemię o pH w granicach 5,5- 6,5 i z ec minimum 1,500. Ja tak zrobiłem i przyniosło to efekty. Dzisiaj mija trzynasty i jedynasty dzień tych mniejszych. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach