tippy777 3 Napisano 7 Maja (edytowane) Hejka all. Planuje kupić jakieś nawozy od biobizz najlepiej jaki zestaw + dokupić cal mag + PK 5-8 na kwitnienie + bio tabsy. Zastosować po 2 tabletki na roślinę w uprawie czy wystarczy jedna ? Tak jak napisałem , planuje dokupić jeszcze zestaw nawozów od biobizz. Czy to wystarczy? Nie uprawiałem jeszcze organicznie. Trochę te nawozy kosztują. Może coś doradzicie organicznie? A i jeszcze mam takie pytanko , polecieć całą uprawę na light mix biobizz czy w drugim etapie przed flo przerzucić na świeży all mix. O dzięki za odpowiedzi ! Pozdrawiam. Edytowane 7 Maja przez tippy777 Zapomniałem jeszcze o coś zapytać :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 8 Maja Witam. Na tabsach się nie znam ale na biobizz robię. Używam root juice, grow, bloom i top max. Dorzucam do tego banana pk z biotabs i jakiś calmag.Jeżeli robię nasiona sezonowe na start używam ziemi biobizz light mix a później przesadzam do docelowej allmix. Natomiast automaty robię w allmix bezpośrednio. Według mnie warto dodatkowo wyposażyć się w mikoryzę. Pozdro 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Maja @tippy777 ja daje pierwszą tabletkę przy przesadzaniu, drugą jeśli już daje to ciut później (na doniczke 11 litrów pisze) ponieważ od 2 na raz nadwyżki azotu zazwyczaj mi wychodzą. Ale niektórzy dają od razu po 2 czy tylko jedną i też jest ok. Decyzja należy do Ciebie. Dodam że tylko lightmix używam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tippy777 3 Napisano 8 Maja (edytowane) @WymiataczMega @Lady in Green dzięki za odpowiedź 🙂 Spróbuję polecieć całą uprawę na all mix na nasionach automatycznych , myślicie że będzie problem? @Lady in Green czyli dajesz jedną tabse po przesadzaniu a drugą w którym tygodniu flo jeśli chodzi o automaty ? A gdybym wrzucił tabse po przesądzeni i drugą zapodał na początku flo ? Będzie git ? @WymiataczMega w którym tygodniu flo zaczynasz suplementowac banana PK jeśli chodzi o automaty ? Edytowane 8 Maja przez tippy777 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 8 Maja @tippy777 Jak już kwiaty się rozwiną, 2-3 tydzień. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tippy777 3 Napisano 8 Maja (edytowane) 19 minut temu, WymiataczMega napisał: @tippy777 Jak już kwiaty się rozwiną, 2-3 tydzień. A myślisz że warto zastosować bio tabletki czy raczej je sobie odpuścić? Ty nie stosujesz i widziałem jedną relację że mega poszła. A i czy jeżeli wrzucę kiełki w all mix biobizz to wszystko będzie okey ? Czy raczej na początek w lightmix ? @Lady in Green a gdybym wrzucił jedną tabse na wega po przesadzeniu a druga powiedzmy w 1 tydzień flow ? Co myślisz ? 🙂 dzięki za odpowiedzi :)))) Doceniam Twój czas! 🙂 Edytowane 8 Maja przez tippy777 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 8 Maja Jak robisz automaty to lepiej od razu w docelowej ziemi. W poniedziałek wrzuciłem pestki do allmix i już maleństwa są na świecie 😄. Chyba im dobrze haha. Jeżeli odpuścisz tabsy to warto kontrolować pH. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Maja (edytowane) @tippy777 możesz dać pierwszą przy przesadzeniu, drugą najpóźniej dawałam chyba na indukcji czyli przed pokazaniem preflowerów. Weź też pod uwagę że allmix ma więcej nawozów niż lightmix, ja przy lightmixie i 2 biotabsach w ogóle biogrow nie używam. Może daj jedną a jak będą pokazywać niedobory dokarmisz biobizzem. Edytowane 8 Maja przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 8 Maja @tippy777 Dobra decyzja, przy Tabsach masz mniej zabawy, nie przenawozisz i PH nie musisz sprawdzać co jest dużym plusem 👌 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tippy777 3 Napisano 8 Maja 23 minuty temu, WymiataczMega napisał: Jak robisz automaty to lepiej od razu w docelowej ziemi. W poniedziałek wrzuciłem pestki do allmix i już maleństwa są na świecie 😄. Chyba im dobrze haha. Jeżeli odpuścisz tabsy to warto kontrolować pH. @Dr.Grün @WymiataczMega @Lady in Green dzieki wszystkim za poświęcony czas i odpowiedzi. Postanowiłem: Na początek light mix a potem all mix , wrzucić jednego tabsa po przesadzeniu a drugiego na indukcji. Zastosować nawozy od biobizz jakiś zestaw i dokupić jakiś calmag i Banana PK od biobizz. Mam nadzieje ze jakoś to wyjdzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Maja (edytowane) @tippy777 skąd będziesz wiedział przy automatach kiedy indukują? 🤔 Jak pierwszy tabs nie odbije im się zbytnio nadmiarem azotu na liściach po kilku dniach to z drugim nie musisz czekać tylko możesz dać od razu. Edytowane 8 Maja przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tippy777 3 Napisano 8 Maja 8 minut temu, Lady in Green napisał: @tippy777 skąd będziesz wiedział przy automatach kiedy indukują? 🤔 Jak pierwszy tabs nie odbije im się zbytnio nadmiarem azotu na liściach po kilku dniach to z drugim nie musisz czekać tylko możesz dać od razu. No Hmm właśnie nie wiem jak z tą indukcją XD dobra to dam w pierwszym tygodniu flo drugą tabse. Jak coś to będę pisał gdy ruszę z grow. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Maja @tippy777 w pierwszym tygodniu flo już późno trochę z tego co mówią inni. Lepiej 2 na raz. Ale Twój ogródek, Ty decydujesz. 👍 Ja tym razem u siebie dam chyba po 2 na raz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tippy777 3 Napisano 8 Maja 1 godzinę temu, Lady in Green napisał: @tippy777 w pierwszym tygodniu flo już późno trochę z tego co mówią inni. Lepiej 2 na raz. Ale Twój ogródek, Ty decydujesz. 👍 Ja tym razem u siebie dam chyba po 2 na raz. @Lady in Green rozumiem. Na początek jedna i potem druga przed flow + nawozy od bio bizz. Myślę że nie powinno być niedoborów a jak coś to będę wrzucał zdjęcia do fotorelki. Dzięki za odpowiedzii pozdrawiam :))) Miłego slonczenego popołudnia 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody221293 3 Napisano Wtorek o 14:24 Hej doradzi mi ktoś czy taka dawka nawozów będzie ok i co ile je podawać co trzy podlewania ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 682 Napisano Wtorek o 16:47 @Mlody221293 jak chcesz pojarać roślinę zanim wyjdzie z ziemi to możesz dawać jej nawozy, dobry plan. Jakiej ziemi będziesz używać? Nawozów nie daje się na pałę, wg tabelki, tylko w oparciu o to co masz, o Twoje medium, a dopiero jak urośnie i nawozy w medium będą się kończyć - wtedy zaczynasz nawozić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody221293 3 Napisano Środa o 07:32 @Mechanik Ziemia taka jak na zdjęciu organiczna , chce podawać dopiero jak wyjdzie z ziemii tylko się orientuje co i jak i kiedy dlatego pytam czyli to za duże dawki ? Odmiana jealousy automat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody221293 3 Napisano Środa o 08:03 (edytowane) @Mechanik chce się zorientować co i jak zanim posadzę żeby wiedzieć co robić mniej więcej czyli rozumie ze po wykiełkowaniu z ziemii przez 2-3 tyg nic nie podawać ?? No i jakie dawki podawać odmiana tak jak wyżej napisałem Edytowane Środa o 08:04 przez Mlody221293 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 682 Napisano Środa o 10:23 @Mlody221293 Nie za duże, tylko za wcześnie, masz ziemię nawożoną to nie dajesz więcej. Tak jak, gdy jesteś najebany to nie dokładasz więcej alko, żeby się zrzygać. A co do nawozów, to też nie napisałeś co za nawozy stosujesz. Tutaj wróżbitów nie ma, musisz się lepiej z ludźmi komunikować, bo nie wiadomo o co chodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody221293 3 Napisano Środa o 10:44 (edytowane) @Mechanik jak byś spojrzał na ten screen i go przeczytał to zapewne byś wiedział jakie nowozy 🤷🏼♀️ @Mechanik nawozy to bio bizz(organiczne) , try pack gorw , bloom , top max , calmag , bio heaven, alga mic , powie mi ktoś od kiedy to stosować i czy podane wyżej dawki będą ok ? Dawki i jaki nawóz napisane na zdjęciu powyżej , czat gpt ułożył mi takie dawkowanie dlatego pytam kiedy zacząć nawozić i czy te dawkowanie będzie Ok Edytowane Środa o 11:30 przez Mlody221293 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach